EDREMİT CHP’DEN CUMHURİYET VE DEMOKRASİ MİTİNGİ
Tarih : 2016.07.29  09:43:01
CHP Edremit İlçe Başkanlığı tarafından 15 darbe girişimini kınamak için Akçay Mahallesi’nde düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi”ne binlerce kişi katıldı.

15 Temmuz tarihinde demokrasiye yönelik darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Başkanlığı tarafından Akçay Mahallesi’nde protesto mitingi düzenlendi. Öge Otel önünde toplanan binlerce kişilik kalabalık sadece Türk bayrakları ile darbeyi protesto eden dövizler ve sloganlarla kordon boyunun takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde aziz milletimizin kanları ile kurup bizlere emanet ettiği laik demokratik cumhuriyetimize, demokratik parlamenter sisteme yönelik olarak girişilen hain darbe girişimini lanetliyoruz. Yapılan haince girişimi bir kez daha lanetlemek, demokrasimize sahip çıkmak için Bıugün buradayız” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz tarihinde İstanbul Taksim mitinginde okuduğu bildiriyi tekrar okuyan İlçe Başkanı Sel, ardından bildiriyi katılanların onayına sundu. Katılanlarda ellerini kaldırarak kabul ettiklerini bildirdiler.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da girişilen hain darbe teşebbüsüne karşı halkın demokrasiye sahip çıktığını belirterek “Bu memleket bizlere altın tabak içinde sunulmadı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde atalarımızın kanları ile çizilen misak-ı milli sınırlarını bozmaya, laik, demokratik, parlamenter sistemimizi değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm ile CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki’de yaptıkları konuşmada darbe girişimini lanetlediklerini ifade ettiler. Mitingde halk oyunları gösterisi ve rock sanatçısı Umut Kuzey’de mini bir konser verdi. Miting sonunda CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları tarafından lokma dağıtılırken miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Mitinge CHP Parti Meclisi Üyeleri Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Tuğba Ütebay,  CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit’te ki esnaf odaları başkanları, muhtarlar, CHP’nin çevre ilçelerde ki örgütleri, belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 5 bin kişilik bir kalabalık katıldı.

706 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri