AYVALIK’TA 45 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
Tarih : 2016.08.24  08:59:59
Ayvalık’ta, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 45 kaçak göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre sabah saatlerinde Ege Denizi’nde rutin devriye nöbeti yapmakta olan Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botlar, Güneş Adası’nın 1 mil açıklarında bir şişme botla Midilli Adası’na gitmekte olan kaçak göçmenleri fark etti. Hemen harekete geçen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki 80 nolu bot kaçakları kıskıvrak yakalamayı başardı.

Cunda Adası’na getirilen kaçak göçmenlere burada Sahil Güvenlik ve vatandaşlar tarafından insani yardımlarda bulunulmasının ardından, 45 kaçak göçmen Ayvalık Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yakalanan kaçakların yasal işlemlerinin yapılmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Yabancılar Şubesi’ne teslim edileceği belirtildi.

Öte yandan; aralarında 8 çocuk 16 kadın olduğu öğrenilen 45 kaçak göçmen ile muhabirimize açıklamalarda Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yakalanan kaçakların Gana, Bangladeş, Sierra Leone, Afganistan ve Eritre uyruklu olduklarını söyledi.

Kaçakların ülkelerindeki savaşlar, açlık ve sefalet nedeniyle umuda yolcuğa yeltendikleri de gelen bilgiler arasında.

 

411 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri