GEZMEK VE SEYAHAT ETMEK
Tarih : 2017.04.07  10:11:49

GEZMEK VE SEYAHAT ETMEK

Bana göre bir Ýnsan’ýn yaþamýnda kendisine yapabileceði en güzel þeylerden biri, kendisini (zaman ve parasal imkanlarý dahilinde) Gezmek ve Seyahat etmeye odaklamasýdýr.

 Gezmek, Seyahat etmek deyince hemen aklýmýza Paris, Viyana, Roma gelmesin. Çoluðunuz çocuðunuzla, arkadaþlarýnýzla veya tek baþýnýza söz gelimi Edremit’ten Kýzýlkeçili’ye, Akçay’a, Altýnoluk’a, Ayvalýk’a, Ören’e  gidip gezmek te bir seyahattir. Arabanýz olmasý da þart deðil Belediye otobüsleri var, minübüsler var. Önemli olan bunu planlamanýz ve gerçekleþtirebilmenizdir. Ama mümkünse kendi yaþadýðýnýz muhitin dýþýna çýkmakta, baþka yerler görmek, yeni insanlar tanýmak ve iletiþim kurmakta fayda vardýr.

 

Gezmek ve Seyahat etmenin kiþiye hem ruhsal hem fiziksel o kadar faydasý vardýr ki anlatmakla bitmez. Örneðin ;

-Her zaman rutin olarak yaptýðýnýz iþlerden bir süreliðine de olsa uzaklaþmak,

-Her gün gördüðünüz yüzler, mekanlar yerine, yeni kiþiler ve yerler görmek, yeni olaylarla ve kültürler ile karþýlaþmak, empati kurabilmek, yeni þeyler öðrenmek,

-Yaþamýnýza bir hareketlilik ve heyecan getirmek, sizi yenileyecek ve yaþamdan daha fazla zevk almanýza katký saðlayacaktýr.

Çünkü ;

Her þeyden önce kendi yörenizin, köylerinizin, baþka þehir veya Ülke’lerin, daðlarýnýzýn, nehirlerinizin, ormanlarýnýzýn, denizinizin, tarihi ve  doðal güzelliklerin, kýsaca ‘’Dünya’’ nýn ne kadar güzel ve yaþanýlasý bir yer olduðunu fark edecek ve size sunulan bu güzelliklerin tadýna varacaksýnýz.

Seyahat etmek size çok fazla insanla karþýlaþma konusunda tecrübe yaþatacaðýndan insan iliþkilerinde daha rahat ve atýlgan olmanýzý saðlayacaktýr. Ýnsanlarýn yaptýklarý þeyleri niçin ve nasýl yaptýðýný, belirli koþullar altýnda ne gibi tepkiler verdiðini sadece daha çok insan tanýyarak anlayabilirsiniz. Ýnsanlarý doðru anladýkça kendinizi de doðru anlamaya baþlayacaksýnýz.

Yaþamda  bu kadar çok farklý kültürün ve düþüncenin var olduðunu fark ettiðiniz an kendi kültürünüze ve düþünce yapýnýza sýký sýkýya baðlý olmanýn ne kadar yanlýþ olduðunu anlayacaksýnýz.

Kýsa olsun, uzun süreli olsun, gezi ve seyahat esnasýnda neyi sevdiðinizi, neyi sevmediðinizi, neyin sizi mutlu ettiðini, korkuttuðunu, heyecanlandýrdýðýný yaþayacaðýnýz birçok farklý deneyimle öðrenme þansý elde edeceksiniz. Daha önce hissetmediðiniz þeyleri hissedecek veya duygularýnýzý daha yoðun yaþayacaksýnýz.

Baþka þehirlerde baþka insanlarýn sizden tamamen farklý bir þekilde yaþamalarý, baþka insanlara daha saygýlý olmanýzý öðretecektir. Düþünce kalýplarýnýzdan, yýkýlmaz dediðiniz tabularýnýzdan vazgeçmeniz artýk an meselesi haline gelecektir. Ýnsanlarý yargýlamadan, sizden farklý olduðu için dýþlamaktan vazgeçmeye, hatta farklýlýklara daha açýk hale gelmeye baþlayacaksýnýz. Farklýlýklarýn sizi daha çok zenginleþtirdiðini fark edeceksiniz.  Yeni bir yer gördükçe, insanlar tanýdýkça kiþiliðinize de olumlu anlamda çok þey katmýþ olacaksýnýz.

Günlük, haftalýk, aylýk süresi ne olursa olsun gezmekten ve seyahat etmekten kendi evinize döndüðünüzde, bambaþka biri olduðunuzu hissedeceksiniz.

 

Hem yukarýda saydýðýmýz sebeplerden, hem de dinlenmek ve moral, motivasyon açýsýndan lütfen fýrsat buldukça gezin, seyahat edin. Dar bir alana kýsýlýp kalmayýn, ruh ve bedeniniz saðlýklý ve  özgür olsun.

 

Herkese iyi ve güzel ''Seyahat'' ler dilerim..

476 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar