ÝBRAHÝM ELMAN
Tarih : 2017.05.02  10:09:02

ÝBRAHÝM ELMAN

‘’IÞIÐIN PEÞÝNDE 108 ÜLKE’’

 

Bazý kiþileri anlatabilmek için  gerçekten zorlanýr, O'nunla ilgili bir þeyi gözden kaçýrmaktan çekinirsiniz.  Ýþte böyle kiþilerden biridir Ýbrahim ELMAN.

1951 de  Edremit’te  doðdu. Alemizade Ýlkokulunu bitirdi, 1970 yýlýnda Edremit Lise’sinden mezun oldu. Ýdeali, Doktor, Eczacý veya Diþ hekimi olmak ve  özellikle doðu Ýllerinde görev yapmaktý. Ancak, Atatürk Üniversitesi Ýngiliz Filolojisi bölümünü kazanýnca yüksek öðrenimi býraktý ve  baba mesleði olan  ‘’Kerestecilik’’ iþine devam etmeye karar verdi.

 

Ýbrahim ELMAN, Edremit Körfezi’nde herkesin tanýdýðý ünlü bir firma olan ''Tuz - Ker '' in kurucusu, Körfeze Ýlk vakumlu emprenye kereste imalatýnýn yapýldýðý, onlarca Ýþçi’nin çalýþtýðý, Mutfak, Banyo yapým ve montaj fabrikasýnýn sahibidir. Özellikle yurt dýþýna ihracat yapan titiz bir iþletme. Oðullarý Ahmet ve Yiðit ile birlikte uyum içinde çalýþýlan baþarýlý bir yönetimle faaliyetlerine devam etmektedirler.

 

Gelelim Ýbrahim ELMAN’ýn Fotoðraf sanatý ve tutkusuna ;

Fotoðraf’ýn sihirli dünyasý ve bu sevda uðruna 108 Ülke  dolaþmak, gezmek, binlerce Ýnsan, yüzlerce Kültür, Yaþam, Açlýk, Yokluk, Sefalet, Varlýk, Acý, Sevinç, Güzellik, Özgürlük, Esaret görmek ve bunlara bizzat þahit olmak, gerçekten çok özel bir duygu.

 

Size göre ''Fotoðraf Nedir?'' Ýbrahim aðabey diye kendisine sorduðumda,

O alçakgönüllü ve neþeli bir haliyle baþladý anlatmaya ;

‘’Aslýnda birçok hayat, birçok koþullar sizleri olaðan davranýþlar altýnda býrakabilir. Ýþte fotoðrafta bunun gibidir. Ortam ne olursa olsun her þey aslýnda olaðandýr. Ama siz öyle bir açýdan yaklaþacaksýnýz ki o olaðanlýk, olaðan dýþýna çýksýn, gizemine tanýklýk etsin. Fotoðraf ; þüphesiz insan hayatým da birçok yaþanýlan olayý, güzellikleri sonsuza tek tek bir tuþla ölümsüzleþtirir. Hayatýnýzda yakaladýðýnýz birçok kare yaþadýðýnýz o çevrenin güzelliðini ve sýrrýný ortaya sunar. Onlarýn o güzelliðine tanýk olmak insanoðlunun keþfetmesidir.’’

Binlerce aný, binlerce öykü, yaþamý her alanda ve anlamda fark etmeye çalýþarak yaþayan baþarýlý bir aktörden de ancak böyle bir cevap beklenirdi zaten.

 

Türkiye Fotoðraf Sanatý Federasyonu Kurucu Üyesi olan ve üst üste iki dönem Denetim Kurulu Baþkanlýðý görevinde bulunan, Yurt içinde yapýlan Fotoðraf yarýþmalarýnda Jüri üyeliði yapan, Edremit’imizin ‘’Fotoðraf Sanatçýsý’’ Ýbrahim ELMAN’a saðlýklý ve mutlu nice yýllar diliyorum. 

 

 ''Iþýðýn bol olsun'' Ýbrahim aðabey..!

3245 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar