Uður TARIMAN
tel tel - 11 eylül 2019
Tarih : 2019.09.11  09:35:15

BÜROKRASÝ MÝ? YOKSA!!… 11 Temmuz 2018 tarihli sayýmýzda manþetten verdiðimiz haber, tee Ankara’ya ulaþtý. Yazýþma, çiziþme derken bugünlere gelindi. Konuyla ilgili ÇEVRE ve ÞEHÝRCÝLÝK Bakanlýðý konuyu Balýkesir Valiliði’ne bildirdi. Balýkesir Valiliði de konuyu Balýkesir  Ýl Çevre ve Þehircilik  Müdürlüðü’ne aksettirdi. Bu Müdürlük söz konusu Özil Beton Santrali hakkýnda çýkartmýþ olduðu ruhsatýn iptali kararýný, Edremit Belediyesi’ne  yazý ile bildirdi. Yani þu anda top EDREMÝT BELEDÝYESÝ’NDE…

Edremit Belediyesi, Ýl Çevre ve Þehircilik Müdürlüðü’nün bu yazýsýný hangi tarihte tebellüð etmiþtir? Ýster bir ay, ister bir gün önce tebellüð  etmiþ olsun, NE GÝBÝ BÝR KARAR  vermiþtir? Bu kararý her ne olursa olsun açýklama zorunluluðu vardýr… Türkiye’de  uygulanmaya konulan bir yasa ile ÝMAR BARIÞI, yürürlüðe girmiþtir. Ancak bu uygulamanýn  KRÝTERLERÝ  vardýr… Yani Barýþla el sýkýþmanýn kriterleri… 

Edremit Belediyesi, Edremit Organize  Sanayi sitesi arkasýndaki bu iþletmenin ÝMAR Barýþýna GÝRÝP GÝRMEDÝÐÝNÝ  ve bu onaylanmamýþ   inþaata, Bakanlýk kararý sonrasý  bugün itibariyle ne gibi bir iþlem yapacaðý merakla beklenmekte… Bürokrasi, engelli at yarýþý gibi atlaya atlaya bugüne geldi. Þimdi Edremit Belediyesi’nin son handikapý nasýl atlayacaðý bir örnek olarak sergilemesi gerekmekte. Ya herru ya merru derler ya…

Sormak suç deðildir. Biz soruyoruz. Yanýtý Belediye’de…

********

ÝSTANBUL B.Þ. BELEDÝYE,  yönetiminin tasarruf paketi harekete geçince yer yerinden oynadý. Belediye meclisindeki AKP’li üyelerin telaþlarý, hakaretleri, bu paketi çöpe atma çabalarý gerçekten ne medeni ülkelere, ne de ÝSLAMA  uymuyor. ILIMLI  ÝSLAM  falan diye ortaya çýkanlar, önce ÝSLAMDA  israfýn haram olduðunu bilmeleri gerekmiyor mu?  AKP  genel Baþkaný da,  belediye kasasýndan çýkan paralarýn KIZ ÇOCUKLARININ  yurt harcamalarýnda kullanýldýðýný ileri sürerek savunma yapmakta.

Biti kanlanan cemaat, tarikat ve bazý vakýflarýn büyük paralarla nasýl hastane, Üniversite sahibi olduðunun kaynaklarýný açýklanmasý gerekmiyor mu? Menzil TARÝKATI, hem Üniversiteye, hem hastaneye nasýl sahip oldu?  Önümüzde bir FETÖ  belasý hala dururken, bir yenisinin bitini, kanýný kanlandýrmaya nasýl tahammül eder bu ülke? Cemaat ve tarikatlar büyük paralarla nasýl oynaþýyorlar?

09 EYLÜL 2019 Pazartesi günü Sözcü  Gazetesinin aydýn ÝSLAM  yazarý AYÞE SUCU  bakýn nasýl bir yazýyý kaleme almýþ. Okumamýþ olabilirsiniz, aktarayým.

RAYDAN ÇIKAN KÝM? Sorun dindarlýk deðil. Mesele ÝNSANDIR. Kalite nitelik sorunudur. Ýnsan gibi insan olamama sorunudur. Müslüman zihin önceliði, þekle þemale, ötekinin inancýna deðil de bu noktaya vermesi olsaydý saygýn bir dindarlýk ortaya çýkardý. BADECE ÞEYHLER ! Kur’an kurslarýndaki çocuk istismarlarý ÝSMAÝL   SAYMAZ’IN  kitabýndaki, sýr odalarý, yaþadýklarý sapkýnlýklar, müritleriyle cinsel ve ekonomik iliþkileri tüm dönen dolaplarý þeytana pabucunu ters giydirecek cinsten. Yeni AKÝT yazarý “ÝNSANLAR BÝZE BAKIP MÜSLÜMANLIKTAN SOÐUYORLAR” sözü net bir örnektir.

Evet,   aydýn Müslümanlarýn görüþleri böyle tam da bizim yýllardýr yazdýklarýmýzýn dile getirilmesi. Bu tür eleþtirileri bile korka korka yazan bizler, ne yazýk ki Yeni Akit Yazarýnýn deðindiði gibi, özellikle gençlerimizi dinden uzaklaþtýrmakta ve deistliðe itmektedir. Bilerek bu cemaat ve tarikatlara bazý din kisvesi altýndaki dernek ve  de Vakýflara para akýtmak dinimize ihanet etmektir.

FIKIH DERNEÐÝ  bunu en küçük bir örnektir. Kaç yýldýr faaliyette olan bu dernek, Yatýlý Kur’an kursu adý altýnda erkek çocuklara tecavüz edilmekte ve bu dernek yöneticileri ve suçlularý hakkýnda henüz en ufak bir hukuki müeyyide ortaya konmadý…

********

BEN GERÝ KAFALI DEÐÝLÝM AMMA !! Ben  tv’lerde, gazetelerde çarþaf çarþaf PET reklamlarýna karþýyým. Bir takým markalar var. Ve bunlarý kullanan REGL  GÜNLERÝNDE KULLANDIKLARI  ve tee eskilerin TINGIRTI bezi þeklinde adlandýrdýklarý kan tutma bezi. Bu  PETLERÝ  çarþaf çarþaf reklamýnýn yapýlmasý bana ters düþüyor. Geçtiðimiz gün bayan VOLEYBOL TAKIMINI reklam artisti gibi tam sayfa tüm gazetelere veren  firmayý kýnýyorum. Bu voleybolcular MÝLLÝ TAKIM  oyuncularý… Üç, beþ kuruþ sponsorlukla gencecik  kýzlarýmýzý PET reklam yýldýzý gibi kullanmak bana ters düþtü, düþüyor.

*******

KABÝNE… Yani Hükümet… Sn. Erdoðan kabinede koltuk sahibi olan bazý Bakanlarý deðiþtirmek için aþýrý bir mesai harcadýðý  göz ardý edilemez… Kabinede sürpriz deðiþiklikler olacak. Ama önümüzdeki günlerde  MYK’dan böyle bir deðiþiklik çýkmaz. Ancak  2 ya da 3 ay sonra bu gerçekleþecektir. Bugün yapmak haklý olarak  Sn. Erdoðan’a ters düþmekte. Hata yapan öðrenciye hemen tek ayakta dur þeklinde verilen bir cezaya benzetmek ya da birileri istiyor diye deðiþikliðe gidilmesi elbette  onun açýsýndan doðru olmaz. Ancak bizim gördüðümüz kadarýyla, ÝÇÝÞLERÝ/Tarým  Bakanlýklarý kesin deðiþecek gibi görünmekte. Bir de bir sürpriz olarak ki bu gerçekten  büyük bir sürpriz olur, þayet ÝKNA  edilebilirse  Ýngiltere’den 10 yýl sonra dönen, TURHAN ÇÖMEZ’in  Saðlýk  Bakanlýðý’na  atanabileceðini ben umuyorum…

KABÝNE’de, iki ya da üç ay sonra BUNLARA EK SÜRPRÝZLER kaçýnýlmaz olmuþtur…

Bugünkü, yönetim sisteminde Bakanlarýn da vekiller gibi aman aman bir yetkileri olmadýðýný biliyoruz. Amma  velakin bazý Bakan koltuðunda oturanlarýn, “AÐIZLARINDAN ÇIKANI KULAKLARI  DUYACAK” lardan olmasý gerektiðini kör cahiller bile bilmekteler. Böyle söylemler  yönetime zarar vermekte… Sn. Erdoðan bunu çok iyi saptýyor ve o çizgide deðiþikliklere gideceðini  umuyorum.

*******

CHP… Evet 6 ok bünyesinde  bazý çarpýk, çurpukluklarý olduðu aþikar… 40 yýlýný CHP’ye adamýþ isimlerin bile  ÝHRAÇ  edildiði günleri yaþayan CHP  nereye koþuyor? Nereye koþtuðunu biliyor mu, bilemem.

Edremit’te bile, 40‘a yakýn köklü CHP’liler ihraç edildi. Neden ihraç?  Abuk sabuk bir uygulama.

Kaç kez  yazdým. Yerel seçim öncesi 6/7 aday adayý Belediye Baþkanlýk yarýþýna girdi.

Kimi üye, Ahmet dedi, kimi üye Veli. Ne var bunda?  Son kararý genel merkez vereceðine göre size ne oluyor?  Ýþte bu yüzden vay efendim SEN KAMÝL(in arkasýnda durdun  AL SANA KIRMIZI KARTI.

Tut  þeyinden vur duvara… Yahu bu ihraç edilenler  bir baþka parti adayýnýn arkasýnda dursalar da bizde sizin yanýnýzda olurduk. Bütün suç bu!

CHP’li belediyede  yönetimdeyken AKP’ye çalýþan kankalar, Seçim sonrasý  bi tarihte AKP’den Belediye Meclisine girmedi mi? Girdi… Bugün  Edremit Belediyesi yönetimini ele geçirdikten sonra tekrar, AKP’den istifa eden þahýs bugün kollarýnýn arasýnda deðil mi?  Yine ayný  kiþinin kankasý AKP’den, BASKÝ  Edremit MÜDÜRÜ olmadý mý? Bugün nerede? Edremit Belediyesi BAÞKAN yardýmcýsý!

Bu ne perhiz bu ne lahana. Bunlarý genel merkez bilmiyor mu? Bilmiyorsa onlarýn da o koltukta oturmalarý CHP’ye zarar verir, ÝHRAÇLARI  kaçýnýlmazdýr… CHP, nereye koþuyor?

********

ARINÇ… Kaftancýoðlu’na verilen cezaya ters baktý. Yani Kaftancýoðlu’na haksýzlýk yapýldýðýný söyledi ve  o cezayý veren hakime yönelik “bugüne kadar neredeydin?” dedi. Ben  özetini yazýyorum. Hak, hukuk, adalet  sloganýný destekleyen bir açýklamaydý… Sn. Erdoðan‘dan nasýl bir tepki gelecek þimdi kamuoyu onu merak ediyor.

********

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Çalýyor ama çalýþýyor.

Halk sözü

………………………………

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“HUKUK FAKÜLTESÝ 5 YILA ÇIKMIYOR”

By: Adalet Bakaný

Bizden not: Avukat enflasyonu var ülkede, faizi indirmeye

çalýþýyorken, hukuk okulunu 5 yýla çýkarmanýn anlamý ne !!!!

……………………………………………

ÇÜÞ

Emre Belezoðlu aracýyla adama çarptý öldürdü. Namaza yetiþiyordum dedi, serbest kaldý. Namaz da kazaya uðradý. Sonra kýlar canýmýn içi.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nde spordan sorumlu Baþkan Yardýmcýsý var olduðu söylenmiþti. Sahi o arkadaþ

Þimdi ne yapýyor?

 

445 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar