Uður TARIMAN
1 Aralık 2022 Perşembe
Tarih : 2022.11.30  16:26:50

MİAMİ’DE TATİL

Nebati beye gönderme gibi bir haberi okuyunca, ben de Nebati beye selam göndereyim dedim. Haberin başlığı aynın başlıktaki gibiydi. MİAMİ DE TATİL…

Dizi oyuncusu CANSU DERE ve  MELİS SEZEN.  Ben Dere’yi duydum ama, yanındaki arkadaşını duymadım cahallığıma verin. Gelelim konuya, NEBATİ  beye ve onunla bağlantısına. İki gün önce HAZİNEMİZDEN SORUMLU OLAN  Nebati bey “vergi kaçaklığının üzerine üzerine gideceğiz, gidiyoruz” falan gibilerinden bir açıklama yapmıştı.

MİAMİ’de tatil yapabilmenin ederi nedir? ORADAKİ KONAKLAMA, YEME İÇME, DÖNMEDEN ÖNCE YAPILAN ALIŞVERİŞ… Ve ülkedeki yaşantı… Bir dizide bölüm başına para alan bu dizi oyuncularının gerçek aldıkları paranın ederini, ne NEBATİ bey ne uzmanları bilebilirler… Aynen spor camiasında olduğu gibi… Ticari alandakileri her halde konu etmek istiyor Nebati bey… İKİ ÜÇ DİZİDE OYNAYAN İSMİ BİLE akıllarda olmayan bu dizi oyuncuları, marka sitelerde otururlar, marka otolara binerler, donları bile markadır… Oysa, kelle koltukta çalışan bir maden işçisi, ya da  bokumuzu  temizleyen temizlik işçilerinin maaşları ellerine geçmeden devlet vergisi keser. Bu yazıyı okuyunca beni servet düşmanlığı ile suçlayanlar olur. Olsun… Benim, dizi oyuncuları yada sporcuların aldıkları parada değil gözüm, bu kadar dengesizliği hazmedemiyorum. Şişli’de bir apartıman, lüküs hayat  opereti gibi yani.

Mesela, emlak Danışma diye bir sektör var… Kiraya aracı olur bir aylık kirayı cukkalar, bir daire satar okkalı komisyon alır, yılda iki daire satsa bile bir yıl yan gel Osman misali. Hangi vergi sistemine bağlıdır bilinmez, kim kontrol eder bilinmez… Bir daireyi bir milyona mal eder, 3 milyona satar devletin haberi olmaz… Spor alanında futbolcu cenneti  diyorlar neden? Vergi sistemimizin güzelliğinden. Adam geliyor, parayı cukkalıyor, yedek kulübesinde bir yıl otursa bile kimse  sormaz. Satılır satıştan yine para cukkalar ve by  by… Vergi cennetidir ülkemiz. Nebati bey hangisiyle baş edecek? Edemez böyle gelmiş, böyle gider. Kimin eli kimin …..de belli değildir. Ama BORDRO MAHKUMLARINA kim monte ettiyse kutlamak gerekir. Mahkum, Elleri ters kelepçeyle bağlı olan vatandaşlar… GEÇMİŞ YILLARDA BİR SÖZDE  işadamı,  sabah kahvaltısını, Paris’te, akşam yemeğini VENEDİK’TE yiyip döndüğünü açıklamıştı… Görmemişin OĞLU OLMUŞ falan felan yani… Oysa NEBATİ  beyin yaptığı da bundan kalır yeri yok. Hiçbir emek vermeden, bir damla ter dökmeden, KE-DE-VE, Ö-TE-VE  ve diğer vergileri vermeden insanları yaşayamazlar. AKARYAKIT, ELEKTRİK, DOĞAL GAZ, SU, TELEFON  ve Alışverişlerden  KEŞ PARA OLARAK topladıklarının yanı sıra yukarıdaki kaçaklara sistem kurup toplayabilsek   işte o zaman İMF’ye borç verebiliriz. İşte o zaman ele güne avuç açmayız… Devletin harcadığı lüks yaşamın vergisini ben neden ödeyeyim? Bütün yük çalışanların sırtında. Yahu paralı helaya gitsek vergi veriyoruz be… Adam gemi alıyor, yabancı  vergisi sıfır olan ülkenin bayrağını çekiyor. MANİTALARINA HAVA ATMAK İÇİN yat  alanların bayraklarına bakın. Sahibi Türk ama tekne Türk değil. Vergi sıfır… Demem o ki  VERGİ isimli dizi çekilse, Vergi isimli bur  top  kulübü kurulsa ne iyi olur.

************

DEMOKRASİLERDE  ÇARE NE OLMAZ?

Tükenmez değil mi ya? Hürriyet Gazetesi son günlerde paraya sıkıştı gibime geliyor. Çareyi AKP’li, BÜYÜKŞEHİRLERE sarılmakta buldu. Geçtiğimiz gün KAYSERİ Büyükşehir’e  sarılmış. 14 sayfa tamamı renkli KAYSERİ eki çıkardı. Öyle tatlı bir yemek ki, Genel yayın yönetmeni A.HAKAN bile köşesinin tamamını KAYSERİ’ye ayırmış. Ertesi gün yine Kayseri sayfası… Belediye bu parayı muhasebesinin  hangi diliminde gösterdi bilemem gari… Hürriyet yine durmadı iki gün sonra yine bir belediye. Bakalım bu Pazar hangi AKP’li büyükşehir muhasebesi ile halvete girecek…

*************

EDREMİT BELEDİYESİ

Kendi bünyesinden vereceği haber bulamıyor olmalı. Geçen gün Sosyal medyadaki sayfasında  HARİKA bir haber; “belediyemiz çalışıyor, araçlarımıza antifriz bakımı yapıldı” Güler misin ağlar mısın?

Bu bir hizmet olarak tanımlanmış. Adama gülerler be yahu… Eski model bir kamyonetin fotosu ile verilen haber. Bu haberi yapabilmek için ne kadar emek sarf ettiler bilemem gari. Eee bi de yepyeni bir minibüs kiralamışlar  34  plakalı. Zabıtanın emrinde… Eski araçların bakımını yapıyorsunuz madem,  bakımını yaptığınız başka araçlar yok mu da ARAÇ KİRALIYORSUNUZ? ZABITA  ne gibi büyük hizmetler yapıyor da yeni bir araç kiralanıyor? Bu yeni aracın haberini de yayınlasaydınız ya!!

***********

YELKEN YARIŞLARI

Ayvalık benim yıllardır yazdığım konuyu, gündeme taşıdı ve Türkiye’de bu sporun federasyonu ile işbirliği yaparak 2022 Yelken LİGİ  ILCA-1 BRANŞ YARIŞMALARI Ayvalık’ta  başladı. 51 kulüpten 188 sporcu Ayvalık’talar. Bütün ulusal yayında geçilen bir haber oldu. Yıllardır  yaşadığım ÖZLEM. Türkiye Haritasına  bakıldığında koca bir  Edremit KÖRFEZİ yazar. Ve biz bu körfezin dibinde yaşıyoruz. Ne yelken kulübümüz var, ne bir kürek kulübümüz, ne de bir yüzme kulübümüz. Saldım çayıra Mevlam kayıra… Bunları beceremiyoruz ama  GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞINI ÇOK İYİ BAŞARIYORUZ… Ayvalık’ın reklama ihtiyacı yok ama, daha büyük, daha anlamlı anılmanın dayanılmaz zevki var. Ne acı ki KAFALARINI Edremit için yoran bir tek kişi yok… Futbol aşağı futbol yukarı ama onu  bile  beceremiyoruz.

**************

MISIR

Sisi, Misi gel pisi pisi. İMDİLERDE  bu SİSİ’nin ülkesine BÜYÜKELÇİ   atayacakmışız. E o zaman EHL-İ MÜSLÜMAN  bir Büyükelçi elzem oldu demektir. Sabıka kaydı eyi olmalı, yalan dolan bilmemeli, parayı sevmemeli, Arapça’nın YANINDA BİR DİL daha bilmesi icab eder. Yani CV’si sağlam olmalı. Gibi gibi özellikleri  olan biri bulunmalı.

************

SÖZLEŞMELİ PERSONELE  KADRO

Seçim kokusu yayılınca böyle yüksekten atmalar pek modadır ülkemizde. Şimdiden bu koku yayılmalı ki seçim günü içlerine çeksin bu umut içinde yaşayanlar. Kanarlar ama seçim sonrasına kadar bu bekleyiş sürer. Seçim olur, biter, üzerinden birkaç ay, birkaç yıl geçer bu havayı teneffüs edenler yine  otobüs beklerler… Sözleşmeli personel oluyor da SÖZLEŞMELİ SİYASETÇİ neden olmuyor? Kendi partisine çekme için çok iyi bir yöntem olmaz mı? Gel, aguşuma seni birkaç aya sözleşmeli olarak alıp yetiştireyim, sonra seni bir yerlere atarım. Çok iyi bir Pazar. LANSMANA  özel tarife olmaz mı? Neden akıllarına gelmiyor? Bakın ben ücret almadan akıl  veriyorum, beni unutmayın  haa !!

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Kaftancıoğlu, İmamoğlu’na ŞİZOFREN  dedi mi, demedi mi?”

By: YANDAŞ GAZETELER

Bizden not: Bu soruyu, doğrudan KAFTANCIOĞLU’na neden sormuyorlar?

…………………………………………

ÇÜŞ

5 milyona satılan ev 1 milyon gösteriliyormuş. NEBATİ Beye ihbar maili atın.

………………………………………

BÜYÜTEÇ

BBB, suya indirim yaptı. BEN yıllardır ATIK SU bedeli ödüyom.

Bana indirim yoh mi? O da su, bu da su bey yaa !!

……………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalandan kim ölmüş

ATASÖZÜ

 

130 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar