DETOX
Tarih : 2017.05.28  12:47:59

Yazýmýz, Roma'da yaþayan ve Týp Doktor'luðu yapan, Edremit Lise'sinden arkadaþýmýz Mehtap Pasin Guelano'dan. Yazýsýný çok beðendiðim için sizlerle de paylaþmak istedim. Teþekkürler Mehtap haným.

Beynimizi saran  gereksiz bilgilerin detoxu yapilabilir mi ? (Detox, vücudun ihtiyacý olmayan ve vücutta deformasyona neden olan toksinlerin/zehirlerin ve yabancý maddelerin vücuttan atýlmasýdýr.)

Kalbimizin kýrýlmýþ, dökülmüþ parçalarýnýn, boðazýmýzdaki dokuz boðumu aþýp, sýrf yýkmak yok etmek üzere sarf edilmiþ cümlelerin detoxu olabilir mi?

Çünkü sadece yediklerimiz deðil, soluduðumuz kirli hava, negatif düþüncelerimiz, kolayca kapýldýðýmýz umutsuzluk, bozulmuþ insan iliþkilerimiz, söylediklerimiz, iþittiklerimiz, hýrslarýmýz, korkularýmýz, kýskançlýklarýmýz, güvensizliklerimiz de enaz yediðimiz besinler kadar zehirliyor bedenimizi...

Niye barsak düzenimiz böyle alt üst, saçlarýmýz matlaþýyor, týrnaklarýmýz çizgileniyor, cildimiz donuk , enerjimiz niye böyle düþük? Niye keyfimiz yok, niye hayat eskisi gibi deðil, niye bayramýn seyranýn tadý yok, niye aldýðýmýz gün eskiyor yeni ayakkabýlarýmýz?

Nelerin toksinleri birikiyor yaþamýmýzda bu kadar çok? Niye yaþam hep karþýmýzda, bir türlü yanýmýzda deðil, niye herþeyi bu kadar iyi biliyoruz da, uygulamaya gelince þaþýyor herþey?

Niye hayatla mücadele ediyoruz habire? Biz yarýný beklerken hayatýmýz geçip gidiyor, baþkalarý görsün diye fotoðrafýný çekmekten herþeyin, hiçbir þey aklýmýzda yer etmiyor, anlar geçip gidiyor tweet olarak, posta olarak, üstüne hemen yeni bir yazý ekleniyor ve eskiyor hayat?

Kalbimizi-beynimizi-dilimizi-düþüncelerimizi-duygularýmýzý hangi frekansta tutmak istediðimize baðli herþey... Yani bizim seçimimiz... Yani istersek temizleriz bedenimizi de, ruhumuzu da...

 Unutmayýn, olumlu düþünmek, düzenli uyku uyumak, yaþami güzel tarafýndan görmeye çalýþmak da bir detox'tur...

Gülün, gülümseyin, elbiseniz yeni olmasýn ama arkadaþlarýnýzý arayýn, dýþarý çýkýn birlikte, önemli deðil nerede olunduðu, beraber olun...

Yaþamý sevin, yaþayan her canlýyý sevin, bir hayvan edinin ya da bir hayvanýn sizi aile edinmesine firsat verin...

Detox dediðiniz þey keþke bir lavmanlýk sirkeli su, gazetelerde çok bilmiþ köþelerinde yayýnlanan sebze suyu tarifleri filan olsaydý, ama deðil iþte...

Dip köþe yapýlan bir bahar temizliðinden de daha dip-köþe... Arayýn, bulun, temizleyin yapabildiðiniz kadar...

Hayat çok kýsa, çok deðerli... Yazýk etmeyin kendinize...

Dr. Mehtap Pasin Guelano

2259 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar