Erdal Çayan
AHLAKSIZ BİR TOPLUMA İTİRAZIM VAR..-2
Tarih : 2024.03.28  16:54:27

Toplu taşıma araçlarında genç kızlarımızın cımbızla kaşlarını alması, makyaj tazelemesi akranı erkek arkadaşına "Lan (AMK) çocuğu" diye bir erkek gibi sinkaf eden çocuklarımızın artık istisna örnekler olmadığını görmek için kafamızı kumdan çıkarmalı nasıl yaşadıklarını görmeliyiz.
Ya da bu ortamı görenlerin "zamane gençliği" diyerek geçiştirmelerine bin yıllık devlet olarak tebessüm mü etmeliyiz?

 Sahiden siz okuyucularıma soruyorum (Z) kuşağı olarak adlandırdığımız bu geleceğimiz gençlerimizi özgürlük adına yaptıkları bu yaşantıya ses çıkarmayıp bir gün mutlaka aslına "Rücu" ederler diye beklemeli-miyiz?

 

 Dünyanın en büyük adalet sarayı olarak bilinen İstanbul-Kartal adliye sarayının her konuda yetkilisi olan Cumhuriyet başsavcımızın Yargıtay başkanlığına "Başında bulunduğum adalet sarayında Hakim ve Savcılarımızın başta uyuşturucu olmak üzere, Mafya, Fetö terör örgütü, cinayet dosyaları bir fiyat listesi oluşturularak ücreti mukabilinde adaletin satıldığı" şeklindeki ihbar dilekçesine yayın yasağı getirilmiş olsa da ülkemizde devletin birliği ve bütünlüğünü sağlaması için seçtiğimiz siyasilerimizden tek bir cılız ses dahi çıkmaması şaşırtıcı değil midir?

   Neredeyse her gün duyduğumuz At, Eşek ve Domuz etinin yakalanarak imha edildiği ülkemizde Baklavaya bezelye, kırmızı bibere tartıda ağır olması için tuğla tozu ilave edilmesi ticari ahlakın ne kadar yozlaştığını göstermiyor mu?

   Biz bu bin yıllık geleneği olan devletimizde padişahların dahi tebdili kıyafet ile başta kurum ve kuruluşlar olmak üzere halkın arasında toplumun durumunu takip ederken geldiğimiz bu teknolojinin adeta her vatandaşı göz hapsinde tuttuğu ortamda göreve yolladığımız üç beş memurun vatandaşa nasıl hitap edip nasıl muhatap olduğunu görmekten aciz yöneticiler tarafından yönetiliyoruz.
Bu konularda görevli müdür ve amirlerin maun masalarından kalçalarını kaldırıp tebdili kıyafet gezip "Milleti yaşat ki devlet yaşasın" kültürü ile yaşamış bir devlet geleneğinin yetkilisi olarak görevlendirdiği personelin vatandaşla nasıl muhatap olduğuna bakması çok mu zordur?.

 Kendilerinin bu milletin çocukları olduklarını devlet memuru olunca unutan liyakatsiz bireylerin kontrol edilmesini ve liyakatli amir ve yetkililerin devlet yetkilisi olarak görmeyi istemek hakkımız değil midir?
   Bazıları sevmese de ülkemizin şairi Necip Fazıl Kısakürek ne demişti hatırlayalım; "Bir Milleti Yıkmak İçin Önce Ahlak ve Kültürünü Yok Etmelisin" Başımıza gelenler sakın bu doğru tesbit olmasın.
  Bu milletin bir ferdi olarak ahlaksızlaşma yönünde hızla ilerleyen başta toplumumuz (STK) kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm özel ve tüzel kişilere buradan haykırıyorum "AHLAKSIZ BİR TOPLUMA İTİRAZIM VAR" diyorum.

86 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar