Erdal Çayan
BÜYÜK SOYGUN..!
Tarih : 2024.04.17  10:30:11

BÜYÜK SOYGUN..!

 AKP iktidara geldiğinden bugüne dek toplanan toplam vergi tutarı yaklaşık 3 trilyon 200 milyar $’dır. Yurt dışından alınan kredi yaklaşık 500 milyar $’dır. Özelleştirmeden elde edilen gelir 71 milyar $’dır. Hazine ise swaplar göz önüne alınmadığında 60 milyar $ eksi bakiyededir..

 Bu demektir ki AKP, iktidarı süresince toplamda 3 trilyon 831 milyar $ para harcamıştır..

 Bu parayı 21 yıla bölersek yılda ortalama 182 milyar 428 milyon $ gibi astronomik harcama ortaya çıkmaktadır..

 2023’te bütçe giderleri 4 trilyon 470 milyar TL ile gelmiş geçmiş en yüksek rakam olduğu göz önüne alındığında 21 yıllık giderin neredeyse dört katından fazla olan 3 trilyon 831 milyar $’lık çıktının boyutu dudak uçuklatır cinstendir!

 

Zira hükümetin hizmet diye dayattığı büyük yatırımların tümü hazineden beş kuruş çıkmadan, vatandaşı 10-20 yıl arası borçlandırarak üstelikte fahiş fiyatlarla yaptığı rant yatırımlarıdır..

 Halbuki her yıl sarfedilen 182 milyar 428 milyon $ ile yılda 120 adet Osman Gazi Köprüsü veya 50 adet Keban Barajı veya 150 adet Çam-Sakura Şehir Hastanesi ya da 150 adet Tokat Havalimanı inşa edebilirsiniz..

 Öyleyse kasada olması gereken ve piyasaya yansıyarak refah düzeyini yükseltecek olan yüklü bakiye nerededir.?

 Şimdi anladınız mı 2002’den bu güne %130 artmış hiper enflasyonun, 20 kat artmış dövizin, %100-200 arası zamlanmış zorunlu tüketim malzemelerinin, %90’ı yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren toplumun ve derin ekonomik çöküşün nedenini..

 Bir Gazeteci olarak “Türkiye ekonomisi nasıl batırılır” başlıklı bir kitap yazmam gerekseydi hiç endişe etmeden AKP’nin 21 yıllık iktidarını kaleme alırdım ve kitabın son cümlesinide “Aldıkça al, çaldıkça çal, istersen ver yüz arzuhal, ne sorgu var, ne sual zihniyeti yüzünden battık” diye bağlardım..

 Böylesi şanslı bir coğrafyada, altından üstünden zenginlik fışkıran bir ülkenin bu duruma düşmesi beceriksizlik ve kader değil kasıtlı ve organize bir soygundur.!

 Şu asla unutulmasın ki AKP, bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir ve 21 yıl önce devletin böğrüne saplanmış paslı bir hançerdir..

 Bütün temennim, bu hançeri çıkarma ve kayıp paraların hesabını sorma görevinin bizlere yani vatanperver Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyetçilere nasip olmasıdır.

 Yerel Seçimler yarışında başarıyla ipi göğüsleyip Edremit Belediye başkanı seçilen sayın Mehmet ERTAŞ kardeşimi tebrik eder, Başarılarının devamını dilerim…

79 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar