Uður TARIMAN
BEN BU ÝKÝ HABERDEN BÝ ÞEY ANLAMADIM
Tarih : 2017.01.12  09:50:46

Biri doðru biri yanlýþ…

Hangisi doðru, hangisi yanlýþ?

EKSPRES Gazetesi  “ZEKAÝ BAÞKAN BIRAK ÞAFÞAFONU KARLARI KÜRET” baþlýðý ile çýkmýþ.

Yeni GÜNDEM Gazetesi “BÜYÜKÞEHÝR’ÝN GÖREVÝNÝ KAFAOÐLU YAPIYOR” baþlýðý ile…

Hangisi doðru?

                                                                                           X

GÖZ GÖRE GÖRE YALAN… 

Býrakýn dudaklarýn gülmesini, popolar bile güler söylenen yalanlara!

Bu siyasi bir siyaset yazýsý falan deðildir.

Siyaset zaten batmýþ, tükenmiþ, elleri ayaklarý titreyen  Parkinson hastalarý gibi. Sözüm onlara deðil, esasen muhatabým bile deðil siyaset gari….

Resmen ve alenen sadece OLAY Gazetesinde tescilli 21 yýlým geçti…

Kimin, ne zaman nerelerde vakit geçirdiklerini biliyoruz herhalde…

Gözümüzün içine baka baka yalan söylemeyin be birader… Komik oluyorsunuz…..

                                                                                             X

KIÞ, KIÞLIÐINI BÝLDÝ BE KARDEÞÝM…

Kar yaðdý,  metropol Ýstanbul kara teslim oldu… Trilyonlarla konuþulan Büyükþehir bütçesi bile bu  yumuþak kar tarafýndan, esir alýndý. Tuna nehri donduðu zaman buz parçalarý Karadeniz üzerinden  Ýstanbul boðazýna girdi, üzerlerine basa basa karþý yakaya geçti millet… Ama esir olunmadý…

                                                                                               X

POÞET

Hemi de naylon cinsinden… Kanserojen ürettiði ve doðadan yýllar boyu ayrýlmayan sadýk bir dost…

Sadýk ama, sadakati iyilik  babýnda deðil, ývýr zývýr taþýmakta güçlük çeken bizlere nakliye kolaylýðý saðlayan bir ürün. Zararý faydasýndan çook öte. Yýllar önce Tuncay Kýlýç yönetimi bir kampanya  Kent konseyi tarafýndan baþlatýlmýþ, afiþler falan asýlmýþtý. Ama netçe itibariyle ne yazýk ki hayata geçirilemedi. Dün bir ulusal gazetede DATÇA  Belediyesi’nin büyük bir kampanya ile bu iþin üstesinden gelineceði haberini okuyunca aklýma geldi… Bizim gençliðimizde okunmuþ gazeteleri toplardý bazý ihtiyaç sahipleri bunlarý  kese kaðýdýna dönüþtürürler hem kendilerine harçlýk hem de hizmet babýnda faaliyet gösterirlerdi. Bugün Amerika’da bile naylon poþet hala yoktur ve boy boy kese kaðýtlarý ile millet alýþveriþlerini yapmaktadýrlar… Naylon poþet bizim  Körfezde bir simge olmuþtur… Özellikle koleksiyon yapmak isteyenler, Zeytinli, Kýzýlkeçili  çaylarýna gidip, boy boy, renk renk, desenli desensiz olanlarýný toplayabilir, muhteþem bir KOLEKSÝYON yapabilirler… “Saðlýða zararý yoktur” (kulaklarý çýnlasýn bu söz Þadan AYTAÇ’tan bana kalan bir yadigardýr….)

Amma velakin bu sorun aslýnda belediyelerden önce devlet ricalinin görevidir. Vatandaþlarýný düþünen yönetim tabii ki !!!! Amma nerede… Ah nerede vah nerede? Bu yazýyý okuyan bazý dostlar, “yahu sen naylonda falan geziyorsun ne yediðimizi bilmiyoruz ki, o ne menem þeyleri bu poþetlere koymaktayýz” diyor  olduklarýný duyar gibiyim.

Biz emaneten yaþayan bir ülkeyiz… Millet tesadüfen ölür, biz tesadüfen yaþýyoruz. Bana bir devlet kararý söyleyin, vatandaþýn lehinde bir karar alýp uygulanan.  Edremit’te bile, 2 yýldýr  mezbaha yoktu ne eti yediðimizi biliyor muyuz? Baþka ülkede olsa halk ayaða kalkar o hükümet al aþaðý edilir…  Önce saðlýk geçerlidir oralarda. Bir ülke var uzaklarda… Neresi o? Aha iþte üzerine ayak bastýðýnýz ülke…

                                                                                             X

SAYFALAR DOLUSU TURÝZM REKLAMLARI

Merak ediyorum, Hürriyet, Milliyet, Sözcü, Sabah v.s gibi gazetelerin tam sayfa renkli ilanlarý kaç paradýr…  Turizm sektörü bataktan çýkmak için, denize düþen hesabýný mý yürütmekteler? Yaz sezonu için erken rezervasyon kampanyalarý yani… Bu demek oluyor ki bu  kar, kýþ kýyamet gününde yüzme havuzlarý, sahil, kýyý mayolu fotolar falan…  Terörün baþý çektiði bu günlerde yabancý turistin gelmeyeceðini þimdiden kabullenen bir sektör ne yapar? Ýþte böyle yapar ve denize düþen yýlana bilem sarýlýr der…

                                                                                                X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ifade özgürlüðüdür”

By: ABD, ajanslarý

Bizden not: Trump’ýn bir engelli gazeteciyle alay  etmesini eleþtiren  Sinema oyuncusuna  BEYAZ Saray arka çýkmýþ. “Bu Amerikan vatandaþýnýn Anaysa gereði bir ifade özgürlüðüdür” denmiþ… Ýþte demokrasi… Darýsý baþýmýza diyeceðim ama nayýr n’lamaz asla ve tak’a n’lomaz.

                                                                                              X

ÇÜÞ

Kýbrýs zirvesinde ilerleme yokmuþ… Ayþe tatile çýktý, yýllar sonra Otel parasý istemeleri gibi bi þey… Ayþe o tatile çýkabilmek için varýný yoðunu harcamýþtý deðil mi ya?

                                                                                               X

BÜYÜTEÇ

Yahu Allah rýzasý için, bir yanýt yahu bir cümlelik bir yanýt. Ey Büyükþehir yönetimi… Ey aðabeyler, ey amcalar diyeceðim ama benim yaþýma ermedikleri için Ey  biraderler diyorum… Akçay’da el koymak istediðiniz caddelere neden el koyuyorsunuz? Kuþ mu KONDURACAKSINIZ diye sordum her zamanki gibi.

Yanýt yine yok…

Bu halk derdini 150 binlik Edremit’te size ait sorunlarýn yanýtlarýný kimden alacak? Hani bir þarký vardýr.. “Derdimi ummana döktüm” misali… Yazýk yazýk be…

                                                                                         X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Gün doðarken sabah horozlarý niçin acý acý baðýrýþlar  bilir misin? Tan yerini gösterip derler ki sana “bir gecen geçti gidiyor, sen neredesin?”

                                 ….

Neylesem bu benim iç kavgamla?

Piþmanlýðým, kendime düþmanlýðýmla?

Sen baðýþlasan da ben yerim kendimi

Neylesem bu yüzkaram, bu utancýmla

Hayyam…

Kýssadan hisse olsun, anlayana davul falan hediye benden

                                                                                         X

TV ANA HABERLERÝ

Benden bir uyarý olsun sevdiklerime. TV Ana haber saatinde bugünlerde çocuklarýnýza izletmeyin. Fedakarlýk yapýn, siz de izlemeyin. Erkesi gün gazetelerde okursunuz nasýl olsa. Hatta RTÜK  18+ gibi uyarý logosunu da mecbur kýlabilir ama onunda umurunda deðil… Ulanlý, lanlý, þerefli, þerefsiz falan, tekme, sille, yumruk… Çocuklarýn ahlaký bozulmasýn.

245 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar