Uður TARIMAN
ELEKTRÝK FATURASI VE TRT…
Tarih : 2017.02.17  10:21:08

Ýster on para olsun, ister yüz para…

16 kanalý olduðu söylenmekte… Devletin sýrtýnda büyük bir kambur. Kaç bin kiþi çalýþýyor, maliyetleri nelerdir? Ayda bir kere emisyon yapan bir þarkýcý 657’ye tabi olduðundan  3000 TL’nin üzerinde maaþ almakta. Enstrüman gurubu cabasý. Masa baþý memurlarý cabasý. Ýþletme giderleri cabasý. Ve  bizim yani  tüm halkýn elektrik faturasýndan, pay almakta. Ýyi güzel be kardeþim…

Evinde  televizyonu olmayan kaç bin köylü ve kaç bin  gecekondu sakinleri var. Bunlarýn elektrik faturalarýndan sen nasýl pay alýrsýn?

Bu resmen cebren ve hile ile alýnan paralardýr…

Devlet kanalý isen, devlet kanalý gibi  yayýn yapacaksýn. O da yok..

Taraflý yayýn yapan ve devletin kanatlarý altýnda olan bir Tv  yayýncýlýðý olamaz.

Madem devletin 80 milyonun  nabzýna göre þerbet vereceksin…

Seçim günleri bile resmen açýklanan dakika dakika yayýn  limitleri ortada olmasýna raðmen, duymamazlýktan geliyorsun…

Reklam þirketlerine bile baský yaparak RTÜK  destekli sopa göstererek,  hangi kanala kaç dakika verebileceðini bile yönetiyorsun…

Ben bunlarý da es geçiyorum.

Takýldýðým nokta evinde TV’si olmayan vatandaþýn elektrik faturasýndan nasýl pay alabiliyorsun, hangi vicdani duygularla tahsilat yapabiliyorsun?

………………………………..

O, MÜDÜR SERBEST.

Hayman’a daki okul yurdunda öðrencilere cinsel tacizde bulunduðu  ihbarý üzerine MÜDÜR! adli kontrolle serbest býrakýlmýþ.

O, müdür, bir öðretmenimiz var Erdoðan’a hakaret içeren kitabýnda ateistlik ve Cumhurbaþkanýna hakaret içeren kitaplarý vardýr, bu konu hakkýnda tutanak tuttum onun öcünü alýyor” demiþ.

Savcý gizlilik notu eklemiþ dosyaya…

Bahsettiði hoca ateist ise onun kendi tercihidir.

Þayet o öðretmenin kitabýnda ateistlik reklamý yapýyorsa o iþ Adalet mekanizmasýnýn iþidir. Kitabý toplatýr ya da toplatmaz. Toplatmadýðýna göre !!!

Bu olaylar aldý baþýný gidiyor…Taciz, tecavüz falan felan…

Þizofren hastalarýnda bu cinsel arzularýn dürtüsü fazla olur…Hasta kendini dizginleyemez…Anýnda çok güzel yalan uydurur ve bu yalana kendi de inanýr gerçekmiþ gibi davranýr… Türkiye’de bu tip olaylarýn aþýrý derecede artmasýnýn sebebi ÞÝZOFRENÝ  hastalýðýnýn yaygýn olmasýndandýr. Onun için ben iki yýldýr Saðlýk Bakanlýðý  bu konuda ülke genelinde bir saðlýk taramasý yapmasýný ýsrarla yazýyorum…

Durum vehametini muhafaza etmekte…

…………………………………………………

KAÐIT ÝSRAFI VE KAÐIT ÜRETÝMÝ…..

Türkiye artýk kaðýt üretmiyor…

Ýthalat tüm yýllarýn rekorunu üst üste koyarak  geçmiþ durumda.

Aþýrý derecede kaðýt israfý mevcut…

Ulusal yayýnlarda gazete ekleri ile özellikle cumartesi ve Pazar günleri kitap kalýnlýðýnda …Yarýdan fazlasý çöpe gidiyor….

Daha önceleri de yazdýðým bir konu vardý…

Yinelemekte fayda gördüðüm için  tekrar aktarýyorum..

1964-1973 yýllarý arasýnda Hazine Genel Müdürlüðü Amerikan Ýhtiyaç Fazlasý (A:Ý:D) teþkilatýnda Türkiye masasý þefliði yapmýþtým.

Amerika’nýn az geliþmiþ ülkelere, kullanýlmýþ ama revizyondan geçmiþ binek otolar, kamyonlar, tüm iþ makineleri, yedek parçalar, jeneratörler v.s gibi araçlarý gümrükten vergisiz çeker, Ýstanbul Devlet malzeme ofisinin arazisinde depoladýktan sonra Maliye Bakanlýðý’nýn  gönderdiði liste çerçevesinde resmi kurumlara teslimatýný yaptýrdýk. Bu malzemeler Türkiye’nin çeþitli gümrüklerine gelir hatta Ýncirlik, Karamürsel  Amerikan Hava üssüne gider teslim alýrdýk. Karamürsel HAVA Üssünde çok dostluklarýmýz olmuþtu. Türk personel de yoðunluktaydý.

Amerikan Hükümeti, dünya üzerinde tüm üslerine bir genelge yayýnlamýþtý.

“Milliyeti ne olursa olsun üslerimizde çalýþan  personel dahil herkes, tasarruf saðlayacak bir proje dosyasýný komutanlýða teslim edecek ve kabul gören projeler bütün üslerde uygulanacaðýndan rakam üstünden % 6 bir prim ödenecektir”

Evet AMERÝKA  tasarruf edebilmenin yollarýný arýyordu…

Ve bu çerçevede KARAMÜRSEL Hava üssünde çalýþan bir Türk kapý çýkýþ kaðýtlarýný 4 adetten bir A4’e

Ýndiren projesi ile büyük bir prim aldý ve o tarihte Yalova’nýn ilk market zincirini kurmuþtu.

Demem o ki;

Tasarruf-tasarruf-tasarruf…

Oysa biz her konuda israf/isra/-israf…Bunu

267 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar