Uður TARIMAN
TEL TEL - 7 AÐUSTOS PAZARTESÝ
Tarih : 2017.08.07  09:46:00

Memleket Gazetesi… Edremit’te kendi yaðý ile kavrulan bir günlük gazete. Ara ara güzel sosyal konularý Manþetine taþýmakta..

Perþembe günkü manþeti þöyleydi;

“YIL 2017 MÝNAREDE KONUÞUYORLAR”

GSM  ile konuþmanýn imkansýz olduðu bir köy… Burhaniye mücavir alanýnda. Evet yýl 2017… Demokrasilerde çare tükenmez diyen Demirel’i bir kez daha anma günü… Ayný olay Edremit’in Turistik köy diye taným takýlan köyü KIZILKEÇÝLÝ. Ýnsanlar konuþmak için evlerinin damýna çýkmaktalar.

Bir önceki muhtar  OSMAN AKÇAY  bir  GSM  operatör firmasý ile anlaþarak bir kule diktirdi. Diktirdi diktirmesine de, birilerinin halký kýþkýrtmasý sonucu halk sokaklara döküldü, “ÝSTEMEZÜK” naralarý atýldý. Neymiþ Kanser yapýyormuþ…

Oysa, dünya  iletiþim bilim adamlarý, “gece baþ ucunuzda býrakýp uyuduðunuz cep telefonunun tehlikesi baz istasyonunu 10’a katlar þeklinde ilmi, bilimsel bir raporu yayýnlandý. Defalarca yazdýk.

Baz istasyonunun köye maddi girdisi bir yana halkýn iletiþimi engellendi.

Türkiye‘nin en batýsýnda, namýna Turistik köy  takýlan yerleþim biriminin bugünkü halini görenler turizm yenir mi içilir mi diye birbirlerine sormaktalar…

Türkiye’de çoluk çocuðun elinde dokunmatik  telefon. Amma velakin Akçay’a 1.5 Km. mesafede ki köyde cep telefonu ile konuþulmuyor. Al birini vur ötekine…

*******

ABDALA MALUM OLUR…

4 Aðustos köþe yazýmý yazdýðým saat sabah 9.30 idi. Milli takýmýn baþýna neden bir yabancý hoca getirmiyoruz diye yazmýþtým. Ayný akþam Ana haber bültenlerinde  LUCESCU ile anlaþýldýðý haberini öðrendim…Abdala malum olmuþ yani ve bana kalýrsa en iyi bir karar ve yerinde bir hoca… Hadi hayýrlýsý olsun. Terim ile hala  para kavgasý sürmekte… Nerede ise iþsizlik sigortasý verilecek. Adam çalýþmadan parayý götürecek yani. Ýyi yalanmalar!

*******

Araplar açýlýyor, biz kapanýyoruz. Kýzýldeniz sahillerinde 200 km’lek alanda kadýn erkek  mayolarla denize girebileceklermiþ. Proje hazýrmýþ.

Bizde kapanýyoruz… Açýl susam açýl.. kapan bacým kapan…

Bizdeki  kafa, iyi kafa… Uygarlýða hýzla giden bir kafa… !!

                                                                                          *******

Aaaa Ali Aydýnlýoðlu’ndan  yeni bir müjde… Konu saðlýk…

Bir evvelki müjdesi de saðlýkla ilgiliydi. Ýçerik de aynýydý.

Birinci müjde “OLÝVECÝTY  TIP MERKEZÝ OLUYOR, Baþkan  SAKA  ile anlaþtýk”

Ýkinci müjde “Edremit’e saðlýklý yaþam merkezi”

Aydýnlýoðlu, bu iki haberin içeriðinde týpa týp ayný ifadelerle, bu Merkezdeki uygulamalarý sýralanýyor…

Bizde diyoruz ki, EDREMÝT’te  ANJÝYO  yapýlmýyor, Özel hastaneye ya da þehir dýþýna gidiyor insanlar diyoruz, hem de defalarca… Kimseden TIK YOK…

*******

Domat… Tee 2008 yýlýnda da Rusya Domatlarý geri tepmiþti… Ýlaçlýydý o domatlar. Rusya halkýna zehirli domat yedirmediði için geri göndermiþti.

Son geri tepme, siyasi iliþkilerin bomkan oluþu nedeniyle  tepti…

Domatýn çekirdeði kýrmýzý, kýrmýzý

Bizim  haiciyemiz  ülkenin yýldýzý, yýldýzý..

*******

ROCK Festivali  ve bu köþe…

Yýl  teee 2008… Bakýn o yýl yapýlan FESTÝVAL  için ne yazmýþým, aynen ve tekraren aktarýyorum.

“ Her yýl Zeytinli’de yapýlan ROCK Festivaline gelen çoðu satanist kýlýklý gençler ne yazýk ki Türk gençliðini simgelemiyor. Geçen  yýl da yazmýþtým. Akçay’da Cumhuriyet Caddesinin orta refüjündeki o güzelim çiçekleri sigara ezer gibi ezen dangalaklar. Toplu taþýma araçlarýnda para vermemek için tantana yapan bedava yaþayýp, ülkede asalaklýðý simgeleyenler, alkol ve uyuþturucu baðýmlýlarý.

Prezervatif tüketicileri. Bunlara gençlik diyorsak ben DÝNAZORLUÐU kabul ediyorum. Her yýl ayný konuyu yazdýðým için rahatsýz deðilim.(düþünce ve ifade özgürlüðüm)”

*******

KAMÝL SAKA

“Sarýgül’ü desteklediðini açýk ve seçik olarak ilk bana açýklamýþtý.

Bir daha aday olmayacaðýný da.

Çarþamba günü de BAÐIMSIZ  olarak aday olacaðýný yine ilk bana açýkladý.

Kamil Saka bir daha bir kez daha yürekliliðini ortayla koydu. Baykal Krallýðý kendi adayýný çýkartacaðý sinyalini vermiþ olmalý ki SAKA, Halep orada ise arþýn burada demek istedi.

Geçen gün de yazmýþtým. Bir insan yürekten bir ideolojiye baðlý olur ama o ideolojinin baþýndakini göz göre göre ya da körü körüne desteklemeye mecbur diye kural yok. Saka da böyle görüþ içinde.5x5 dönem eder 25 yýl. CHP’ye gönül vermiþ bir insan genel Baþkana “ben senin izindeyim sen bir tanesin” yalakalýðýný  yapma þirinliðini göstermeye mecbur mu?

Þimdi baðýmsýz aday olacaðýný söylerken yüreðini CHP’ye kapattý mý? HAYIR.

Ve yürekliliðini  can-ý yürekten  kutluyorum. Keþke her CHP’liyim diyen CHP’li olsa…”

Bu yazý 05 EYLÜL 2008 günü yazdýðým yazýdýr.

*******

YEÞÝL  düþmaný. Bu minik cümleyi çok kullanýr oldum. Ýktidarýn yeþile vurduðu darbeler benim bu tanýmý kullanmama sebep olmakta. Gezi parkýndaki aðaçlarý da  yaþlý bahanesiyle kesmiþler…

Yeþile darbe vurmadýklarý yer kalmadý… Allah korkusu var mý bunlarýn yüreklerinde merak ediyorum…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Yunuslarda biseksüel hayat var”

By. Ajanslar

Bizden not:  Hiç olmazsa karakter ibneliði yok..!

………………………………..

ÇÜÞ

88 KATARLI  Þirket yatýrým için Ýzmir’e geldi. Valla ben demiyorum gazeteler diyo.. Biz adamlara  gemiler, TIR’lar, Uçaklar dolusu yardým malzemesi gönderdik, altta kalmamak için onlar da yatýrýma gelmiþler. Ne var bunda?

………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Sivrisinek… Bu konuyu yazmaktan býktým ama, sabaha kadar uykusuz býrakan bu minik hayvanlarýn yaptýklarý büyük mezalim sebep oluyor. Son bir iki yýldýr, SÝVRÝSÝNEK  cemaati kýçlarýna  susturucu takmýþ vaziyette týk çýkarmadan konuyor, ateþliyor silahýný ve arazi oluyor… Eyy BASKÝ… Sen var ya sen. Bunlarla ortak çalýþýyor ve  bize savaþ açýyorsun… Biz de Çin’den savunma silahlarý almaya mecbur kaldýk… Hadi bakalým…

…………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Tamekse koy sepete.

Bir reklam spotu…

……………………………………….

30 Aðustos törenleri  terörün muhatabý olur diye iptal edilmiþ. Eeee rock  festivalini de iptal etsinler madem öyle.

*******

Motorsiklet gürültülerini önleyecek bir  yönetim, “dünya huzur nobeli” alýr. Evet, evet yanlýþ okumadýnýz… Edremit’ten bir Nobel sahibi neden çýkmasýn ki? Ýþte size bir imkan… Ne at, ne deve….

*******

22 yýldýr Akçay’da oturuyorum. Kordonu boykot ettik ailece… Aman aman…Benden tavsiye oturun evinizde, ya da GÜRE KORDON’a gidin.

Güre kordonu tavsiye ediyorum, bir kez daha… Sessiz ve sakin kendisiyle yarýþan bir balýkçý köyü. Köy demeye bin þahit lazým. Akçay’ý solladýðýna göre gerisini düþünün… Evet evet son derece ciddiyim, tercihinizi Güre’den yana kullanýn…

 

241 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar