Uður TARIMAN
AHMET HAKAN…
Tarih : 2017.11.02  09:43:52

AHMET HAKAN… “Ben nasýl Atatürk’çü oldum?” baþlýðý ile sýralamýþ neden Atatürk’çü olduðunu.10 maddede topladýðý nedenler arasýnda bir tanesi hoþuma gitti.

Yedi düvele karþý verdiði savaþta hiçbir zaman aldatýldým, kandýrýldýk demediðini aklýma getirdim ve Atatürk’çü oldum” diyerek noktalamýþ. Kýzým sana söylüyorum gelinim sen anla babýnda olmuþ biraz da hoþuma gitti…

*******

Reis’in Atatürk’e dil uzatmayýn, ona yakýn durun öngörüsü bundan kelli Atatürk’çü sayýsý artýþ gösterecek… Amma velakin ýsmarlama bir öneri ile kimse kimseyi yürekten sevemez. Yapmacýk denilen bir sosyal  yapý vardýr. Yapmacýk… Ne muhatabýn yutar, ne  etraftaki gerçek Atatürk’çüler…  Daha üç beþ gün önce Atatürk’e etmediði hakaretler yaðdýran aðýzlara Atatürk sevgisi  yapýþýr mý?

******

Arýnç’ý kaptýrmam  abi… Rahmetli Süleyman Demirel’in “gapý gaptýrmam” demesinin taa aynýsý.

Arýnç’ý kaptýrmam… Gökçek istifasýný vermeden iki gün önce Ankara’da bir cami açýlýþý vardý. Bu açýlýþta Arýnç vardý, GÖKÇEK yoktu…

Abdullah GÜL  ve  yakýný olanlarýn önümüzdeki takvimde olasý bir oluþum içine girmeleri halinde Arýnç’ý gaptýrmamanýn önemi  olsa gerek. Tedbiri elden býrakmamak gerek. Demek ki bir takým fýsýltýlar mevcut… Ayrýca Arýnç’ýn gaptýrýlmamasý demek, “Ankara’yý parsel parsel sattýn belgeleri bende” hatýratý, AKP için çok negatif sonuçlar doðurabilirdi. Arýnç’ý gaptýrmamak demek, bu  belge ve söylemlerin üzerine killi toprak örtmek anlamýna da gelir… Tedbirli olmak daima iyi sonuçlar verir!

*******

ETÝN  kg’mý hala flaþ haber olarak her gün önümüze konmakta. Tarým ve hayvancýlýk Bakaný salladý durdu, teee uzaklardan et getirdi (ithalatçýsý kimdir bilinmiyor) ucuz et yedireceðim sevgili halkýma dedi. Dedi ama o et hala boðazýmýzdan geçmedi…Bazý  çok ileri zekalý milletvekilleri, bazý bakan efendiler asgari ücretin bugünkü rakamý yeter de artar bile söylemlerde  bulunmaktalar…

Karýnlarý tok elbette 1400 gaymeyi yeterli bulurlar. Dedeleri çarik giyerdi Karadeniz türküsü bunlar için yazýlmýþ…Sudan çýkmýþ balýða dönen bu kafada olanlar, elbet huzura çýktýklarýnda hesap verecekler… Çorbayý kaþýkla nasýl içilir bilmeyenler resepsiyonlarda  zorlanýyorlar belli ki.

Neyse, Saraydaki  Cumhuriyet Balosunda  smokinli garsonlarýn tepsilerde sunduklarý aperatiflerin isimlerini bile telaffuz edemeyenler 1400 TL’yi de acep 14 bin olarak mý  algýlýyorlar?

Gelelim, bu resepsiyonda garsonlarýn sunduklarý bir iki menüye;

1-      Tartalet içinde Antakya usulü humus.

2-      Buðday  ekmeði üzerine marine edilmiþ ( o da ne demek!) karides

3-      Soðanlý mýsýr ekmeði üzerine  marineli karides ya da soman gülü.

4-      Profiterol

5-      Pilav Risotto

6-      Creme Patisserie

7-      Vanilya Ýnfüze edilmiþ sütlü tatlý

Ve devamý…

Ve  ben nasýl kulak çýnlatmam… Etin kilosundan falan felan… Sivri biberin kg.mý 15 TL. Domatýn çürüðü bile 3.5 tl…

Birde her zaman yazdýðým  bir ilahi tembihat, “komþun açken sen tok yatma”.

Tartalet içinde haným göbeði yer misiniz  mister?

ÝCRADAN SATILIK MÜLK  HABERLERÝN ÝKÝ YILDIR YAZMAKTAN  BIKTIM. OKURLARIM EN GÜÇLÜ TANIÐIMDIR. AYNI KONUYU ÇARÞAMBA GÜNÜ YANÝ DÜN YILMAZ ÖZDÝL DE YAZMIÞ. BU ÝLANLARI TOPLASANIZ ANSÝKLOPEDÝ OLUR” DEMÝÞ. BEN  GEÇMÝÞTE MEYDAN LAROUSU GEÇER DEMÝÞTÝM.

*******

Reklam arasý dizi, dizi arasý reklam derken, haber arasý reklamda günümüzde HÝT  olan bir format oldu. Reklamlaaarr!  2 nokta 6 saniye sonra dizi

Kanal D. Tutsak

Star TV. Ufak tefek cinayetler

ATV… Eþkiya dünyaya hükümdar

 Fox  TV..Kadýn

TV 8..Yok artýk

TV 7..Elif

TV 2..Kanýt

Bunlarýn hepsi ayný saatte yayýnlanan diziler. Aralarýnda  bol miktarda reklam. Dizi biter ve bitiþ reklamý sonrasýnda hemen yeni diziler.

Bir elinde cýmbýz, bir elinde çekirdek çýtlat babam çýtlat..

Haaa bi de reklamlarýn içeriði önemli… SIFIR FAÝZLÝ GÖKDELENDE DAÝRE, SIFIR FAÝZLÝ MESARATTÝ. Derken  asgari ücretliye yönelik  ÇÝTOS, PÝTOS…

*******

Ýflaslar… Tarihin en büyük  boyutlarýna ulaþan ekonomimizin reisi BAKAN “EKONOMÝ COÞTU” Diyor… Hadi koþ koþ meydanda cümbüþ var… Coþan ekonominin dayanýlmaz keyfini yaþayalým… Yersen.

*******

Kadýn… Türkiye hariç, kadýn dünyada devlet yönetimlerinde, özel sektörün tepesinde, Milletler arasý kurumlarda tepe insaný. Türkiye’de itilip kakýlan, her gün bir ikisinin kesilip biçildiði, sözde dini ulemalarýnýn mal olarak gördüðü bir obje halinde boynu bükük oturmakta, çamaþýr yýkamakta, yemek yapmakta akþam da deyyusun keyfini tutmakta.

Kadýn…

*******

Gazete okumak… Daha önceleri de  çok yazmýþlýðým vardýr. Almanya’ya yýllardýr yayýnlanan ve dünya basýn  sektöründe büyük ismi olan bir dergi vardýr… DER SPÝEGEL…

Pazartesi günleri bu dergiyi okumadan hiçbir devlet ricali, hiçbir özel sektör patronu iþi baþlamazlar.

Gelelim bize…

Her þeyi çok bilen ulemalar topluluðu… Bu yüzden gazete, dergi okumazlar… Biliyorlar ya…

Þöyle bir yakýnýmýza bakalým.

Siyasete atýlma babýnda bir parti üyesi, bir parti delegelerinden kaçý günlük gazeteleri okumaktalar.

Geçtiðimiz gün bir partinin kadýn  üyesine sordum “Niye okuyayým ki sýk sýk partimize uðruyorum”.

Hadi buradan yak… Yakta bizde ne kadar bilgi ulemasý var gör…

Bazý isim sahibi olanlarda “yahu niye okuyayým ki ben hep halkýn yanýndayým” yalandan kim ölmüþ.

Parti bünyesinde  bir yere gelmek isteyenlere soruyorsun, kimi vaktim olmuyor, kimi okuyayým falan diye  geçiþtiriyor..

Bakýn beyler, siyasete soyunan her birey halka hizmet için soyunmalý. Halka hizmet için soyunan her gün bir þey öðrenmeli… Ýster parti yöneticisi ol, ister belediye baþkaný ol, ister vekil ol, görevli olduðun bölge hakkýndý bir þeyler bilmek istiyorsan mahalli yani yerel gazeteleri okumakla yükümlüsün… Yoksa kahvedeki, bir vatandaþýn sorusu üzerine mosmor olursun. Siyasette piþkinlik vardýr ama halkla dalga geçmek siyaset deðildir.

Mesela geçtiðimiz hafta içinde, CHP Edremit’te  delege seçimleri yapýldý ve bazý sorunlarý dile getiren partililer oldu. Kýsa söyleþi yaptýmsöylediklerini aynen yazdým. Bu sorunlarý dile getirenlerin muhatabýndan bir yanýt gelmedi. Okudu mu, okumadý mý? Cevap haklarý elbette saklý… Böyle bir konuda okumadým deme lüksü olamaz.

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Arkasýndan 100 it bile havlamýyor”

By: Bahçeli

Bizden not:  Çok geniþ bir topluluða bu hakareti yapmanýn çok büyük bir korkunun belirtisi olduðunun kendisi de farkýnda ama aðzýný bozarak tepki koymayý tercih ediyor.

********

ÇÜÞ

Meryem Uzerli, geçmiþte bir  þeyh ile para karþýlýðý yemek yedim demiþ… Ya haci þam datli kaç para? Sen yahþi kadýn sana çok para. Haci yemekle býrakýr mý yahu?

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nde yapýlan bazý personel deðiþiklikleri halka duyurulmalý mý, duyurulmamalý mý? Bence duyurulmalý. En azýndan biz gazeteciler bir konuda eleþtiri yaparken ya  da alkýþlarken, Ahmet yerine neden HÜSAM diye yazalým?

…………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Ava giden avlanýr.

Atasözü

 

 

255 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar