Uður TARIMAN
TEL TEL - 15 OCAK 2018
Tarih : 2018.01.15  09:56:09

EVDE BAKIM PARASI…

Mahkeme kararý ile tam teþekküllü Devlet Hastanelerinden rapor alýnarak, evde bakýma muhtaç %’li raporlarla 3 aydan üç aya verilen evde bakým paralarý 4 ay önce KESÝLDÝ. Haneye giren para kiþi baþýna 4 yüz küsur ise bu para ödenmiyor… Bu kýstasa varmak için ev kirasý, hasta olan insanýn ihtiyaçlarý, elektrik, su, mutfak giderleri düþülmüyor.

Eeee  sonra ne yapýyor pek sayýn devletlüm, 57  bin muhtarý ÝSPANYA’ya ENDÜLÜS’TE  raksa götürüyor…% ‘li raporlu olanlar arasýnda büyük bir çoðunluðu þizofren hastalarý ve bunlarýn tüm yasal haklarý vasisinin üzerinde. Hal böyle olunca OY kullanma haklarý yok… Eee o halde bu yaþayan bir ölüdür iþime yaramaz… Zihniyet Nobel ödülü almasý gereken bir zihniyet…

Bu 57 bin muhtar arasýnda kaç bini deniz görmemiþtir acep? Bu rakama ulaþýp onlarý paket turla ÇANAKKALE’ye götürürsün, hem deniz görürler, hem beleþ Ýspanya’ya gitme fýrsatýný veren ÞEHÝTLERE  birer Fatiha okurlar…

Bu yazýya bir DÝP NOT  düþeyim dedim… Terörist firarisi Hakan Þükür Amerika’da tükürük köftecisi açtý para ile oynuyor. Ve benim ülkemi bölme adýna  darbe giriþiminde bulunan bir örgüt üyesi olarak, EMEKLÝ VEKÝL MAAÞI ALACAKMIÞ… Özürlü vatandaþýný açlýða mahkum et, darbeciye emekli  VEKÝL maaþý öde… OHA OLDUM YANÝ…VAYYY  CANINAAA..!

 

*******

ÝMAMLAR EV EV GEZECEKLEMÝÞ... Gezsinler bakalým. Günde toplam 5 vakit namaz kýldýrmaktan öte bir iþleri yok… 657 mensubu olduklarý için ve de çoðunun lojmanlarý bilem olduðuna göre biraz göbek eritsinler… Buraya kadar olan beni ilgilendirmiyor.

Ben,  dini vecibelerimi ailemden öðrendim, ahlaki deðerlerimi de  hem ailemden hem bizim 68 kuþaðýný eðiten öðretmenlerimden.

Bana  ÝMAM  camide gerekli. Gönderecek bana bilimci, ilimci gönder… Bu iþin içinde fesatlýk da var gibime geliyor…

*******

ÝSTANBUL TAÞ YIÐINI YA !! ve bunun vebalinin kendisinde de bir nebze olduðunu itiraf eden Sn. Cumhurbaþkanýnýn bu sözlerini kulak ardý edenler icraatlarýna devam etmekteler. Hatta danýþtayýn buraya inþaat yapýlamaz kararýna raðmen. BAHÇEÞEHÝR  o güzelim göletli yemyeþil alanýnda bugünlerde dozerler ralli yapmaktalar….

 

*******

SAÐLIK…Balýkesir ÝL SAÐLIK Müdürü koltuðuna oturdu. Hayýrlý uðurlu olsun. Olsun da tee buralara zahmet etmese de Edremit’te kim olduðunu bilmediðim Ýlçe Saðlýk Müdürü’ne talimat verip, git bakalým halkýmýzýn ne gibi sorunlarý var. Hastane ve saðlýk ocaklarýnýn hallarý nasýldýr demesini beklemekteyiz… Öyle ya adý üstünde ÝL SAÐLIK MÜDÜRÜ…

Birde þu, “BAÞHEKÝMLÝK”  ünvaný ve yetkileri etkileri bizim bildiðimiz anlamda bir Baþhekimlik midir yoksa idare amiri midir? Onu da açýklasa da aydýnlýða kavuþsa diyorum…

 

*******

SAYIN KAFAOÐLU…Yazdýðým notlara halen yanýt alabilmiþ deðilim. Basýn danýþmanýnýz AZÝZ HAN  beye de bizzat aktarmýþlýðým var. Beklerim bu sahillerde mahsun böyle þarkýsý gibi olmaya hiç niyetim yok.

Yanýt verir ya verir, ya da vermezsiniz tercih elbet sizin… Amma velakin Edremit ÝLÇESÝNDE  yaþayan 150 binden fazla insaný bekletmeye hakkýnýz yok. Bu 150 bin nüfusun içinde sayýlý rakamda partinize oy vermiþ olanlarý da es geçmeyin küstürürsünüz maazallah!!

*******

ABDULLAH BEY VE ÇIKIÞÞ. Bir küçük çýkýþ yaptý, küslük ortaya çýktý. AKP’lilerin hepsi veryansýn etmekteler… Bir  daþ attým pencereye DIHH   dedi, türküsü gibi.

Abdullah bey ve eþi, Babacan ve eþi ve dahi 2 bürokrat, FETÖ’ Baþýnýn Amerika’nýn en pahalý otelinde verdiði iftar yemeðinde çekilen foto HÜRRÝYET gazetesinde yayýnlanmýþtý…

Hal böyle olunca, bu iþ fazla büyümez. Abdullah bey çekilir köþesine þaþa içinde yaþar malikanesinde.

Eee hanýmý da  bizi  AÝHM’ne þikayet etmiþti ya…

Cumhurbaþkaný ERDOÐAN  ile kolay kolay dans edilemez…

*******

AYKUT DÜRÜST… Lokantacýlar odasý Baþkanlýðýný tekrar kazandý. Kutluyorum.  Bu dönemde atak bekleme hakkýmýz elbette saklý…

Söz lokantalardan açýldý, Cumartesi günkü  bir ULUSALIN ekinde  yarým sayfa “LONDRA’nýn  en leziz  mekanlarý” baþlýklý yazý moralimi bozdu yahu. Birader biz CUMHURÝYET LOKANTASININ  kapýsýndan giremiyoruz sen kalkmýþsýn Londra  lokantalarýný ballandýra, ballandýra anlatýyorsun.

Birde þu serpme kahvaltý konusu  var. Masada el sürülmemiþ olan paçalar ikinci kez paraya dönüþüyor mu, dönüþmüyor mu Aykut kardeþim bilgilendirse diyorum.

*******

NUH TWEET ATMIÞ… “BENÝM YUVAMI ADRÝAN LÝMA YIKTI” þikayetçi ve itirafçýyým…

*******

TAVUÐUN FENDÝ, ÖKÜZÜ YENDÝ… Her  fast foodcularda TAVUK  lig þampiyonu valla. Ekmek arasý tavuk, dürüm tavuk, Öðrenci ve asgari ücretlinin geçim  gýda kaynaðý. GID GID, MÖÖYÜ  yendi valla.

TAVUK deyip geçmeyin. ETÝ…YUMURTASI…TÜYÜ ..GAGASI  bilem para.

*******

METAL YORGUNLUÐU… Her metalde bu yorgunluk kaçýnýlmazdýr… Çoðunlukla uçaklarda… Belirli yaþa gelmiþ uçaklarda AVÝONÝC  bakýmdan ne kadar  iyi olursa olsun  emekliye ayrýlmasý buna bir örnektir. Yüksek basýnç altýnda çalýþan metallerde belirli  bir süre sonra moleküllerin arasýndaki  KOVALENT  baðlarýn yüksek basýn sebebiyle gevþemesi  metalin direncinin azaltýr.

Ýnsan bedeni de bir motordur. Elbette yorgun düþer, bazý bünye erken yýpranýr, bazý bünye dirençlidir.

Günümüz konusu olan METELA YORGUNLUÐU  kabine üyeleri ve Belediye Baþkanlarý arasýndaki yorgunluk dillendirilmiþtir… Kabinedeki  yorgunluk son derece doðaldýr… Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn çalýþma metoduna ayak uydurma, bazýlarýnýn yaptýklarý gaflarý ört bas etme mecburiyeti. Her gün deðiþen uygulamalar, muhalefetin yanýt vermesi gereken yerine bir baþka bakanýn müdahil olmasý, büyük paralarla haþir neþir olunmasý gibi sayýsýz uðraþ insan motorunu elbet metal yorgunu misali nadasa çekilmesine yol açar…

*******

9’U, 9’A BAÐLADIM AYÞEM…

Geçenlerde de yazmýþtým… Don 2.99- Limon  3.99- portakal 1.99-Karnabahar 1.99- kabak 1.99…

Neden 2 deðil de 1.99… Eyy alýþveriþçiler aklýnýzla dalga geçilmekte.  “Aa ay ne ucuz yahu baksana 1.99’ muþ”  falan diye uyutuluyoruz… Eee ve iki papelin üstünü veriyor mu? Türkiye genelinde  binlerle sayýlan þubeleri olan bu zincirler o bir kuruþlarla hatýrý sayýlýr harcamalarýný karþýlýyorlar. Soran yok. Soramazsýn serbest ekonomi… Yersen…

*******

CLOSED. Kapalýyýz… TBMM. Anayasa  Mahkemesi, Danýþtay, Sayýþtay kapýlarýna CLOSED  levhalarýný koysunlar. Her ay keþ ödenen maaþ artý emekli primleri  hazineye kalýr bir gediði kapatýr. Fonksiyonu kalmamýþ bir kurumun  varlýðýna ne gerek var…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Eski BAKAN  20 BÝN KÝÞÝLÝK CAMÝ YAPTIRIYOR”

By: Gazeteler.

Bizden not: 30 milyona çýkacakmýþ. Yahu bizim ne zengin bakanlarýmýz

varmýþta haberimiz yokmuþ. 20 bin kiþilik camide kaç kiþi namaz kýlacak merak ediyorum… Okul yaptýrsana birader okul. VÝP  cami olacakmýþ. Ýbadetin lüks mevkisinin de olduðunu ilk kez duyuyorum.

*******

ÇÜÞ

Ýtalyan mafyasý mutfaða girdi. Bir ULUSAL haberi daha. Günaydýn be ya. Bar, pavyon, restaurantlarýn mutfak lezzetlerini bilmiyorlar yahu.

Ege ve Akdeniz kýyýlarýnda  kaç yüz mafya iþletmesi  var… Hala haberiniz yoksa. Mafyanýn hýþmýna uðrarsýnýz. Ayýp yahu göz göre göre hak yenir mi? Sanki yeni bir bulgu.

*******

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kendi ýþýðýna güvenen, baþkasýnýn parlamasýndan rahatsýzlýk duymaz

V.HUGO

*******

BÜYÜTEÇ

BULVAR… Nedir? bu sorumu BÜYÜKÞEHÝR’in Edremit temsilcisi ya, partili Belediye Meclis Üyelerine sormaktayým… Bulvar?

Bir ip ucu vereyim. Edremit te BÜLENT ECEVÝT Bulvarý vardýr. Oradan çýkýn yola belki ! bulursunuz.

………………………………………………………..

 

298 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar