Uður TARIMAN
ALÝ TÝMUR VE SONER YALÇIN…
Tarih : 2018.02.09  10:18:03

ALÝ TÝMUR VE SONER YALÇIN…

 

Biri  EDREMÝT TÝCARET BORSASI Meclis Baþkaný, diðeri araþtýrmacý yazar ve gazeteci…

Ali Timur gazetemize bir açýklamada bulunarak Amerikan ürünlerine ülke genelinde ambargo konulmasýna önermiþ, bu ambargo Amerikan þirketlerine büyük bir darbe olacaðýný ve Amerika’yý köþeye sýkýþtýrabileceðimizi ifade etmiþti. Ne yazýk ki bu öneri ne Edremit’te ne Türkiye genelinde taraf bulmamýþtý…

Amerika,  hala iki yüzlü, acýmasýz, teröre destek veren dýþ politikasýný sürdürmekte. Her gün bir baþka yalan söyleyerek Türkiye ve dünya ülkelerini kandýrdýðýný zannetmekte.

Araþtýrmacý gazeteci ve yazar SONER YALÇIN da   konu ilgili  8 þubat 2018 Çarþamba günü köþe yazasýnda þöyle yazdý;

MONÞER MÝ DEDÝNÝZ?

Yýl 1984, Dýþiþleri Bakaný  Vahit Halefoðlu. Bakanlýðýn Siyasi inceleme ve Deðerlendirme Dairesi Baþkaný ONUR ÖYMEN.

Fransýzlar  Ankara AKKUYU’da yapýlacak nükleer santral projesi önerisi sundu. Çok cazip bir teklif. Son teknolojiyi kullanacaklar. Çok uzun ödemesiz .

Bu teklifi getirenlere  Halefoðlu þöyle diyor:

Bu  projeyi getirdiðiniz için çok teþekkür ederim. Fakat siz bu odadan çýkýnca ben bu projeyi þurada duran çöp sepetine atacaðým”.  Siz ERMENÝ   teröristlere kol kanat gerdiðiniz sürece biz size hiçbir proje vermeyeceðiz. Ýki hafta sonra Fransa Cumhurbaþkaný  Mitterand, Galatasaray Lisesi eski hocalarýndan Etienne Manuque‘i Türkiye  mesaj vermeye gönderiyor. Mesajda;
Biz bu konuda gerçekten hatalý bir politika izlediðimizin farkýndayýz. Bundan sonra daha dikkatli olacaðýz, hiçbir Tart diplomatý Fransa’da bu teröristlerin saldýrýsýna uðramayacak ve Fransa da hiç kimse teröre arka çýkmayacaktýr.” Bu açýklamadan sonra Fransa da ASALA terörü bitti.

Ýktidar, Halefoðlu gibi monþerce  davranmýyor. O halde  biz vatandaþ olarak ayný  boykotu harekete geçiremez miyiz? Amerikan arabasý yerine, cep telefonu yerine  baþka markaya eðilemez miyiz? Parasýný kullanma, benzinini, mazotunu kullanma, sigarasýný, içeceðini içme, kýyafetini alma… Gözyaþý dökerek, ekranda cenaze töreni izlemekle olmaz, evet arkadaþ sende  gücünü göster…”

*******

TÜRK MÝLLÝ TAKIMI… Önümüzdeki ilk dünya elemelerinde, elenirlerse  adý sadece  Milli Takým olarak adlandýrýlmasýnda fayda var… Ayrýca prim sistemi de kaldýrýlmasý felan. Baþarýlý olmayan Türk olamaz. Türk’ün gücünü  yerli ve Milli olduðunu kanýtlamalarý gerekir.

*******

SEN BÝR LÝDERSÝN. Bir lidere mütevazilik yakýþýr. “Onu da bunu yeneriz, herkesi yeneriz” Gururlanma padiþahým hesabý… Yendikten sonra en azýndan –çalýþtýk baþardýk- gibilerinden açýklama yerinde olur… Nice baþarýlý yöneticiler, yenilgi tatmýþlar ve unutulanlar listesine  girmiþlerdir…!!

Evet, Fenerbahçe’nin teknik sorumlusu AYKUT KOCAMAN  geçtiðimiz gün Hürriyet’e  yukarýdaki baþlýkla bir açýklama yapmýþtý…

*******

BASKIN SEÇÝM… 15 Temmuz 2018  tarihi hedef tahtasýna oturtularak Ankara’da dile getirilmeye baþlanmýþ… Her ne kadar iktidar “seçimler tarihinde yapýlacak” diyorsa da bu açýklama bir siyasi açýklamadýr, garantisi yoktur yani. CHP’nin yeni Kurultaydan çýkmasý, hatta, olaðanüstü kurultay taleplerinin havada uçuþmasý,  PARTÝ ÝÇÝNDE FIRDÖNDÜ OYNAMASI, rakibi hazýrlýksýz yakalamanýn taktiði ile BASKIN seçim olabilir. Bu tarihi 1 ay önce ÝYÝ Parti Genel Baþkaný  AKÞENER ilk dile getiren siyasetçi olmuþtu… ÝYÝ Parti 10 Temmuz’da seçime katýlma hakkýný kazanacak. Bu tarihte dikkate alýnýp, ÝYÝ Parti’yi dýþarýda býrakma adýna Haziran 2018  ya da 1/8 Temmuz tarihleri öne sürülebilir. Yani AKP rakiplerini süzgeçten geçirip rahat bir seçim takvimi üzerinde karar alabilir… HAZIR OL. ESAS DURUÞ… RAHAT… UYGUN ADIM SANDIK MARÞ MARÞ!!!

*******

BEN BU HABERE NASIL GÜLMEM… Geçtiðimiz hafta ulusal yayýnda bir haber geçildi “Türkiye’nin otomotiv üretimi yýlda 1.7 milyon adetle rekor kýrýyor”… Yahu þuna üretim deðil de montaj deseler olmaz mý?

*******

LOJMANDA ÝÇKÝ ÝÇTÝ diye þikayet edilen vatandaþ açtýðý davada kaybetti ama YARGITAY BU KARARI BOZDU…”Lojman iþ yeri deðildir, özel hayatýn gizliliðidir” dedi. Yahu nerede ise hapþurana, dinsiz, imansýz denecek. Ýktidar bu gidiþe  dur demeli ama onun da bu konuda gönlü yok…

*******

CEP TELEFONU… Hayatýmýzda özelimize bile girmeyi baþaran bir teknoloji fenomeni oldu çýktý… Eve misafir gelse, evin arka odasýnda bulunan, mesaj atýp “hoþ geldiniz birader, donumu giyip geliyorum” kibarlýðýný gösterecek… Ya da mutfakta olan eþine “haným ya caným çorba istiyor” diye mesajla sipariþ bilem verir olduðumuz  kanýsýndayým…

*******

EDREMÝT BELEDÝYESÝ MÜDÜR KADROSU. Geçtiðimiz gün bu listeyi rica etmiþtim bugün gönderildi. Ýlgililere teþekkür ediyorum.

Listede 19 Müdür gözükmekte. Bu listeyi neden talep ettim? Hangi konuyu kime danýþacaðýmý bilmem gerekiyor… Ýlgisi olmayan bir makamý boþuna meþgul etmeyeyim, en kesin bilgiyi yetkiliden alayým babýnda…

*******

SAVCI… Adaletin vazgeçilmez makamý. Batýda bu makam bir dedektif gibi çalýþýr. Dünyada o makam Adaletin, adaleti irdeleyen bir makamý.

TV kanalýnýn birinde  bir DÝZÝ  var. MERYEM… Bu dizide bir psikopat SAVCI  canlandýrýlmakta. Cinayet iþliyor. Devletin  o üstün makamýný her türlü melanetlere bulaþtýrýyor, devletin polisini bu kirli iþlerine ortak ediyor. Saymakla bitmez bu dizi bu savcýnýn üzerine kurulu olarak devam etmekte. Yoktan yere, soruþturma açýlan yazýlar, fikirler, söylemlere en aðýr cezalarla dava açýlanlar, görevden almalar uygulanýrken neden SAVCILIK makamýný  son derece rencide eden bu dizi hakkýnda bir yaptýrým, yapýlmýyor. Ayný zamanda, polisimiz de bu karanlýk iþlere alet edildiði de gözler önüne serilirken.

Dizi sektörü bir de ARÞÝMED gibi bir kendini kurtarma metodu bulmuþ “bu dizide ki kiþi ve kurumlar” falan felan… Yersen diyorlar yani…

*******

SÜTÜDE ÝTHAL EDECEKMÝÞÝZ. Oha oldum yani diye gençliðin söylediði vurguya kýzýyorduk ama boþ yere kýzýyormuþuz valla. Türkiye SÜT  ÝTHAL  edecek. Nasýl  OHA  olmam. Tarým Bakaný artýk istifa etmeli. Tarým Bakaný dedim de, dünkü ulusal da bir haberi katýla katýla gülerek okudum. Tarým Bakaný’nýn karýsýnýn þoförü Bakan bey danýþman olmuþ… Onlarca genç beyin varken, þoför  sektöründen  danýþman  ÝTHAL  etmek  muhteþem bir buluþ…

*******

ÇÜÞ

Bir vali… Ayakkabýsýnýn altýný yalatan vali. Bu vali hemen

terfi ettirilmeli. Ýçiþleri Bakaný  Soylu bu haber hakkýnda nasýl bir

giriþimde  bulunacak bilinmez ama, giriþimde bulunmazsa VALÝLÝK

Makamý rencide  edilmiþ olur… Þayet bu haber yayýnlandýðý gibiyse

böyle bir adam, nasýl vali olur? Olur olur bal gibi olur. Made in TURKEY Marka…

*******

BÜYÜTEÇ

Büyükþehir Belediyesinin Edremit Temsilcisi Akçay Ömür Otelinin önündeki halkýn kullanýmýnda olmasý gerek Bulvarýn bir bölümü 3 yýldýr Battal vaziyete getirildi… Yazmaktan býktým. Bilgi rica edebilir miyim?

………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Sora sora Baðdat bulunur.

ATASÖZÜ

………………………………..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Cezaevleri, týka basa dolu. 236 bin kiþilik doluluk var”

By. Gazeteler

Bizden not: Otellerden destek isteseler nasýl olur?

……………………………………………….. 

 

333 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar