Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2018.03.06  09:10:24

HAFTANIN MANÞETÝ… “ Eþeklere KÝMLÝK verilecek”… Tarým Bakanlýðý böyle bir karar almýþ… Ýyi ki etmiþ… Kimliði olmayan EÞEK  olur mu yahu… Vukuatlý nüfus örneði de olmasý gerekir. SIPA  kimden?

Belediyen  Park ve Bahçeler Müdürlüðü’nün, cadde ve sokaklarýn orta refüj ve yan refüjlerine ektiði yemyeþil  otlaða! girerken bu kimliði göstermesi gerekecek… Verdiði zararý kimden tahsil edeceðini bilecek belediyeler… Bu Bakanlýðý tuttum ben… Tee Arjantin’den etsiz kalmayalým diye hayvancýklar getirdi… At eti, eþek etinden sucuk ,kýyma falan yiyormuþuz. Bu yeni sistemle EÞÞEÐÝN  Zürriyetini  de

öðrenmiþ olacaðýz. Yani aldýðýmýz sucuk ve eþek yarý TSE belgeli olmuþ olacak…

*******

TÜRK SÝYASETÝ YENÝ BÝR YÜZ KAZANDI… Daha iki üç ay öncesine kadar, adý bilem geçmiyordu… SP Lideri KARAMOLLAOÐLU… Daima gülen bir yüz. Diline hakim… Ýttifak falan derken  ASMA KÝLÝT  gibi herkesin  sahip olmaya çalýþtýðý kilit cinsine ulaþýverdi…

Gerçekçi bir duruþ sergiliyor ve ülke yönetiminin bu sistemle yürütülmesini kabullenemiyor.

Bazý köþe yazarlarý ittifak olasýlýklarýný tespit ederken;

AKP+ MHP ile  %20

ÝYÝ+DEMOKRAT PARTÝ ile %40

ÝYÝ+CHP+DEMOKRAT Parti ÝLE %35

Bu öngörüler ortalýkta dolaþýyorsa, SIFIRDAN  gelen bir partinin nasýl bir kilit parti olduðunun  kanýtýdýr… Cumhurbaþkanlýðý adayý olarak GÜL’ün adý geçiyor ama, KARAMOLLAOÐLU  ser verip sýr vermiyor. Yüksek rakýma iki aday kesin…Erdoðan ve AKÞENER…

SP, ANAHTARÝ BENDEDUR   demekte… Amma velakin AKP ne yapar ne eder yine o koltuðu býrakmaz, demedi demeyin… Arabanýn benzin deposunun anahtarý AKP’de   olduðuna göre yakýt  koymadan o araç yürür mü? Yani benzin pompasý onun elinde…

*******

MÝLLÝ VE DE YERLÝ… Gündeme otursa da nasýl oturursa otursun. Bir  söz atýlýyor ortaya  þak ülkede gündem oluyor…

MÝLLÝ VE YERLÝ… Milli  Türkiye Cumhuriyeti  Devleti kurulduðu günden bugüne kadar o ünvaný almýþtýr… MÝLLÝ…

Makarayý geri sarýn bakalým… Bir tarihte  GÜREÞ TAKIMIMIZ  vardý… Milli takým. Yaþar Doðu, Ali YÜCEL

Ýsmail DOÐAN, Gazanfer Bilge ve diðerleri, sýra ile hem Olimpiyat hem Dünya güreþ þampiyonalarýnda

ALTIN MADALYAYI,  göðüslerindeki  AY YILDIZ ambleminin üzerine takmýþlar ve bu eyleme  ABONE olmuþlardý. Milli ruh… Bileði bükülmez Türk ünvanlarýný taþýmýþlardý. Milli  deðiller miydi?

Turgut  ÖZAL, Bulgaristan’dan  kaçýrýp ülkemiz getirdiði ve erken yaþlarda, yakýn zamanda vefat eden CEP HERKÜLÜ  lakaplý, Naim SÜLEYMANOÐLU, Milli takým ünvaný ile kaç dünya rekoru kýrdý, göðsümüze vura vura, SEVÝNÇ NARALARI  atmadýk mý? Milli takým sporcusu deðil miydi?

YERLÝ TANIMINA GELÝNCE… Tee 60 yýl öncesinden beri YERLÝ MALI KULLANMALI   spotu ile  yerli üretimimize destek verenler ne çabuk unutuldu.

O kadar yerli  meraklýsý iseniz, ÇÝN’den  don lastiði, oturak, toplu iðne, çakmak, getireceðinize yerli küçük ve orta ölçekli sanayini  kolla. Defter, kalem, ampul, getirme. O kadar yerli düþkünü iseniz depolarda müþteri arayan 600 bin ton PATATES varken, patates ithalindeki  bu tavrýnýz nasýl bir yerliliktir…

Ya tutarsa…

*******

RACO’NUN, RACONUNU KESTÝK… Mehmedim racon nasýl kesilir gösterdi hem Raco’lulara hem batýlý Felemenklere…

Söz, Mehmedim’den açýlmýþken… Bu terör denilen haysiyetsiz, þerefsiz, vicdansýz  tetikçi takýmýný öldür öldür bitmeyen yüzünün kanýtý nedir bilir misiniz? Ya da amacý?

Ne petrol, ne toprak…

Hristiyan aleminin, Ýslam aleminin  kökünü kazýmak adýna topyekun giriþtikleri bir vahþettir…Mesela Müslim denilen herif, ÇEKYA  tuttu, bir gün sonra serbest býraktý. Herif Avrupa da elini kolunu sallayarak geziyor mitinglerde konuþmalar yapmaya baþladý.

Bana bu saatten sonra, bu ORTA DOÐU’daki ateþ çemberi ne petrol, ne toprak ne devlet kurmaktýr.

Ýslam aleminin dibine dinamit koymak ve yok etmektir.

Ne yazýk ki, Parasal güçleri büyük boyutlarda olan, ellerinde petrol kaynaklarý bulunan  onlarca ÝSLAM ÜLKESÝ  bir araya gelemiyor… Kutsal dinine sahip ülkelerin arkasýnda durmuyor. Bu  iki boksörün dövüþürken birisinin diðerinin açýðýný beklemesi gibi bir olaydýr. Açýðýn buldukça indiriyor yumruðu.

Uçkur düþkünü Araplar, kendi dinlerine sahip çýkamayan takýmý olduklarýndan, Hristiyan alemi bu tür terör þirketlerini ! kurarak  silahlandýrmakta ve binlerce insaný  katletmekte…

Kimse beni baþka bir nedenle  hayatlarýn söndüðüne ikna edemez… ÝSLAM BÝR OLAMADIÐI SÜRECE DE BU ÝÞ BÖYLE GÝDECEK…

********

BENDEN BÝR ÖNERÝ… (TABÝ VEKÝL BEYLER BU YAZIYI OKUYABÝLÝYORLARSA)

Bir kutu kanser ilacý 24 bin liraymýþ. 3 bin kanserle (benim vatandaþým, benim caným) dediðiniz insanlar  SGK  ödemediði için ölüme mahkum edilmekte.

Gelelim benim önerime… ELEKTRÝK FATURALARIMIZDAN HER AY  muntazaman ödediðimiz TRT payý varya  (her ay benim haram ettiðim) bu  para SGK ya  aktarýlsýn. Hayat kurtarýr hiç olmazsa. TRT gibi bir kurumu bu para haramdýr… Bugün insanlýk için ne yaptýn sorusuna yanýt verecek yüzünüz olsun…

*******

COÞKUN ÇANKAYA VE EKÝBÝ… Kýþ sezonuna bizim bölgemizde ölü sezon denir. Ancak  AKÇAM  OTEL  ve Retaurantý, teknik bilgi ve idare sistemi ile, her gün ( Transit geçen yolcular dahil) hizmete ara vermiyor. Hafta içi bayanlar matinesi ile hem girdi saðlýyor hem tesisin ismi yaþatýyorlar.

Mutfak böyle bir tesisin AORT  damarýdýr. Mutfaktan çýkan ürünü, masaya sunmakta sunumun özelliðinin aynasýdýr.

Mutfak aþçýbaþý Mehmet   ÝLBEYCÝ  ve ekibi Faruk  Bayram, Mehmet  BÜZÇAM, Ersin Bacak tan oluþuyor… Sunum ise AYDIN AYDENÝZ,SAMET ÝNCE  ve FATÝH DOÐAN’dan oluþmakta.

Bu  konuya deðinmemin sebebi, bizim bölgede, ölü sezon tanýmýnýn bir karþýtýdýr. Ayrýca bu iþletme bir Belediye Þirketinin bölümü olmasý ve çalýþanlarýn ayrý bir sorumluluk üstlenmesinin ifadesidir.

*******                                                        

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ Yolsuzluk, rüþvet, ahlaksýzlýk, adam kayýrma, hukuksuzluk yarýþýnda  180 ülke arasýnda 81.nci sýradayýz.”

By. Köþe yazarý NECATÝ Doðru’nun köþe yazýsýndan

Bizden  not.  Ne kadar övünsek az deðil mi?

…………………………….

ÇÜÞ

Ýmamlar Meyhaneye gitsin. AKP’li bir vekil böyle bir öneride bulunmuþ. Eee böyle bir öneriye biz de HAYYAM’dan bir dörtlükle katýlalým.

“ Önce kendine gel, sonra meyhaneye

   Kalender ol da gir, kalenderhaneye

   Bu yol kendini yenmiþlerin yoludur

   Çiðsen baþka bir yere git eðlenmeye”

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay  ÖMÜR otelin önü. AKP Ýlçe Baþkaný  bize verdiði

Röportajda “orayý trafiðe açtýrdým” demiþti…

Trafiðe mi açýldý, oto parka mý ?

…………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Manda yuva yapmýþ söðüt dalýna

Bir türkü adý.

……………………………………..

 

245 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar