Uður TARIMAN
TEL TEL - 23 HAZÝRAN CUMARTESÝ
Tarih : 2018.06.24  15:41:37

ÝSTÝBDAT. GÜÇSÜZ ULUSUN SÝYASAL CEZASIDIR. Demiþler. Ömer Hayyam takmýþ bu söze kafayý, döktürmüþ bir dörtlük.

“Boþ sözle kurum satmada, bir öylesi halk ki

   Hem bir çoðu cennet kuruyor, bir avanak ki

   Tut perdeyi kaldýr, göreceksin bu adamlar

   Semtinden uzak, öyle uzak öyle uzak ki”

La ROCHEFOUCAULD da, “Ünvanlar sýradan kiþilere saygýnlýk getirir, üstlere utanç verir, alttakilerin eline düþerse  deðer yitirir”

ATATÜRK  ise, “Hakikatleri bilen kalbinde ve vicdanýnda manevi ve kutsal hazlardan baþka zevk taþýmayan insanlar için, ne kadar yüksek olursa maddi makamlarýn hiçbir deðeri yoktur” Demiþ ve eklemiþ “Vatan sevgisi. Ruhlarý kirden kurtaran en kuvvetli rüzgardýr”

Cahit Sýtký TARANCI ise, iki kýt’alýk þiiri ile taþlama yapmýþ.

Deðil iþlerimiz yolunda deðil

Kaybettik eski düzen havasýný

Daðda çoban, denizde kaptan dahil

Þaþýran, þaþýrana pusulasýný

                        …

Daha sürer mi dersin bu þaþkýnlýk?

Yarýný ne olacak dünyamýzýn?

Biz yaþýmýzý baþýmýzý aldýk

Allah çocuklarýmýza acýsýn”

Bu iki kýt’alýk  yazýn bir eser anlamýndadýr. Sanki bugünleri yaþamýþ gibi….

*********

(ÇERÇEVELÝ)

SEÇÝM bazýlarý için geçim kaynaðý. Birçok sektör para kazanýyor. Saymaya gerek yok. Amma velakin bir sektör var ki, kendine yakýþaný yapmýyor. BASIN…

Seçim günleri geldiðinde, yolunacak kaz arar misali  hurra koþa koþa bir takýmýn peþine düþüp, “elimden geleni ardýma koymayacaðým, kalemimi size adadým” misali gelsin kalemin kira ücreti… Depozito falan yol parasý mahiyetinde kalmakta. Aralarýnda, daha ileriyi düþünenler var. Öyle ya ufukta yerel seçimler göz kýrpmakta… Hatta erkene bile alýnabilir diye, bir seçim bitmeden önündeki maçlara bakarak el sýkýþmalar falan felan…

Basýn neden böyle çirkinleþti anlamak mümkün deðil…

Ben se, 30 yýldýr bu sektörün içindeyim… Sadece ve sadece ülkemin tabiî ki çocuklarýmýzýn, torunlarýmýzýn istikballerini düþünerek  “Kim kazanýrsa kazansýn, amma velakin bu ülkenin kuruþuna el sürmesin, rüþveti, yolsuzluðu, aymazlýðý, usulsüzlüðü bitirsin, geri gelmeyecek AHLAKÝ  deðerleri çaksýn tahtaya” görüþünde yürüdüm. Kalemimi satmadým. Satsaydým, bugün gýrtlaða kadar borçta olmazdým… Satýlýk kalem, fahiþeye benzer. Fahiþe para ile fuhuþ yapana denir…

Oysa, kalem, çocuklarýmýza, torunlarýmýza yol gösteren bir PUSULADIR…

Ayrýca, bir poþet yardým malzemesi, üç/beþ torba kömür karþýlýðýnda amigoluk yapanlara kýzmaya hakkýmýz yok, onlarý AMÝGO  yapanlar utansýn…

Yalan, yatsýya kadar yanabilen bir mum olduðu söylenmiþse boþuna söylenmemiþtir. Yalanýn peþinde gidenler ya menfaatleri için ya cahil olduklarý için yol alanlardýr… Bir de en tehlikelisi yarý cahillerdir bunlar en tehlikeli olanlardýr… Bunlarýn arasýnda yukarýda deðindiðim FOR RENT  PENCÝLLER de dahildir… Bir ilahi ikaz vardýr..”komþun açken sen tok yatma” bu ilahi ikazý kabul etmeyen kim olursa olsun, hesabýný topraða girdiði zaman verecektir. Buna inanmayanlar ise çakma MÜSLÜMAN olanlardýr… Çakma Müslüman, çakma vatanseverler çoðaldýkça ülke  küçülmeye mahkum olacaktýr.

ÝNCE’nin, polis kayýtlarýna göre, 2.5 milyon insanýn olduðunu saptadýðý ÝZMÝR mitingi için, bizim körfezde bazý yazar, çizerler, “Toplama, civar ilçelerden getirilenler” diye not düþüyorlar. Zorla getirilen kamu görevlileri de dahil mi? Balýkesir’de yapýlan bir saha toplantýsýna bizim buralardan nasýl araçlar kaldýrýldýðýný neden yazmýyorsun be kardeþim? Bu  Türkiye’de bütün siyasi oluþumlarýn yaptýðý bir uygulama deðil mi? Göz göre göre çamur atmanýn anlamý ne?  Bak kendi arþivlerine kimlerin, kimleri götürdüklerin bir bak ve öyle yaz…

Baþka sistem vardý biz mi bilmiyoruz?

Ýki çok zengin poker tutkunu. Gemiyle Avrupa dan Amerika’ya gidiyorlarmýþ. Ýþleri güçleri poker. Eee bu kadar uzun bir yolculukta vakit nasýl geçecek?

Oturmuþlar yeþil çuhalý masaya kurmuþlar ekibi. Ortada  marka çuvalla birikmiþ, oyunun sonlarýna gelmek üzereyken o iki zenginden biri , RÖLANS  çekmiþ. Kalkmýþ masadan  koridordaki bir dahili telefondan kaptaný aramýþ. Kaptan ben falanca acaba Amerikan sularýna ne zaman gireceðiz?” diye sormuþ. Kaptan, “Þu anda Amerika karasularýnda seyrediyoruz” deyince,  pokerce zengin hýzla dönmüþ masaya, Gördüm diyerek açmýþ gardýný. Ýtiraz etmiþler “Ýtirazýnýz boþuna þu anda Amerikan Karasularýndayýz ve Amerika’daki kurallar benim elime okey diyor” diyerek parayý kapmýþ.

 

*******

F-35… Coni  iki uçaðý kaðýt üzerinde teslim etti. Amma velakin kullanma izni vermiyor. Bu adamlarýn bu kararlarý yeni deðildir. Alýþmýþ kudurmuþtan beterdir..

Daha önce de yazmýþtým.

Yedek Subaylýðýmýn KITA döneminde, 14’lü  Amerikan COLD  tabanca zimmetlediler. Ayný F-35  macerasý gibi KULLANMA ÝZNÝ yoktu. Gülle gibi aðýr o silahý belimiz aðrýya aðrýya taþýmýþtýk. Hem ülke emir kulu, hem biz emir kuluyuz yani..

*******

HUKUK… Karþýsýnda boynumuz kýldan ince. Bu terazi logosu olan HUKUK ile ilgili baþýmdan geçen bir olayý, aktarayým istedim. Ýstedim çünkü  ayni TERAZÝ  nasýl ayrý ayrý gramaj verir ona siz karar verin sevgili okurlarým…

Daðýn eteðinde bir miras olarak tapusunda zeytinlik yazan bir arazi. Yolu yok… Ýki yýl önce dört mirascýdan oluþan aile, satýþ izni için HUKUKA  baþ vurduk. Karara MÜSTENÝD  olan  vesayet altýndaki mirascý. O yüzden bu keþif statüsüne dahil. Amenna… Keþif parasý yattý. Kamu kurumlarýndan oluþan 4 görevli ve Hakim keþfe geldiler. Yolu olmadýðý için çýkýp keþif yapamadýlar. Ýþte öðrenmek istediðim noktaya geldik.

Sulh hukuk mahkemesi, satýþ kararýný verdi. Ve söz konusu zeytinliðe deðer biçildi. 8 ay içinde satýþý þart konuldu. Bu zaman diliminde satýlamadý. Tapudan geri dönüldü.

Sulh hukuk mahkemesine baþ vuruldu. Hakim deðiþmiþti…

Mahkeme yeniden keþif kararý aldý. Yine keþif bedeli ödendi.

Keþif için gelen kamu ekibi, zeytinliðe  römorklu traktör temin edilmesine raðmen keþif yapamadý.

Hakim, “görmeden deðer biçilemez” dedi. Ve yeni bir keþif bedeli yatacak ve 4x4 araç temini þart koþuldu. Amenna.

Benim öðrenmek istediðim konu þu…

Ýlk satýþ iznini veren kamu görevlileri ve hakimi haklý? Þimdiki Mahkeme kararý mý?

Bana göre ikinci karar yerinde.

Ýyi güzelde, ilk  keþif heyeti görmeden nasýl deðer biçti?

Hukukun önünde baþýmýz kýldan ince ama, boyun ince diye de, yaðlý ilmek ne ola ki?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“SOÐAN, DOLARLA YARIÞIYOR”

By. ÜLKE HABERÝ

Bizden not:  Vur yumruðu kýr da göreyim, nasýl kýyarsýn o kuru soðana. Sýkýysa vursana DOLARA!!

……………………………

ÇÜÞ

Çeþme’nin  Ayayorgi koyu ÝMARA açýlýyor. Doðaya ve turizme bu kadar düþman bir yönetim gelmedi, kardeþim. O yeþilin ahý

çýkacak elbette.

…………………………..

BÜYÜTEÇ

Baþým aðrýyor, kalbim tekliyor, midem gurulduyor.

Ne olursan ol, seçimden sonra gel… Bakýn Körfezin

Fotoðrafýna, her bir nefes alýþýmýz, uyutulmuþ vaziyette.

Seçimden sonra gel kardeþim, þimdi meþgulüm.

…………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Sabýr ile koruk  helva, dut yapraðý atlas olur.

ATASÖZÜ

………………………………………………..

 

270 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar