Uður TARIMAN
TEL TEL - 19 ÞUBAT 2019
Tarih : 2019.02.19  09:37:54

EDREMÝT VE TRAFÝK… Çözümlenemeyen ve çözümlenemeyecek olan, Edremit ’in baþta gelen sorunu.

Mahalli seçimlere  2.5 dakika kala, kim seçilirse seçilsin çözülemeyecek bir sorun.

Tee,  50 yýla dayalý yanlýþ, bilinçsiz ve eski kafalarla imar durumu çizilmiþ ve bugüne gelinmiþ bir sorun.

Meydaný rahatlatmak imkansýz. Merkeze açýlan caddeleri geniþletmek imkansýz.

Bu köþeyi 24 yýldýr yazmaktayým. Tee AHMET  ÖNER ’den bu güne kadar koltuðu oturan Baþkanlara hitaben yazdýðým gibi, birebir de söylemiþliðim olduðu basit bir konu vardý. Bugün hala sorun olarak ortada suratýmýza bakmakta. Ziraat BANKASININ bulunduðu köþeden itibaren Yarma denilen yere kadar olan caddeyi TRAFÝÐE kapatýn dedim. Cadde mi, iþportacýlara tahsis edilen bir özel yer mi dedim.

OY uðruna kimse dokunamadý. Madem cadde o halde cadde gibi kullanýlsýn dedik, gelmiþ geçmiþ Emniyet Müdürlerine bire bir söyledim, yazdým týnlayan olmadý. Daracýk adýna cadde denilen bu yerde araç park edilmesine neden izin veriyorsunuz babýnda. Bir zamanlar ÝLÇE TRAFÝK KOMÝSYONU VARDI rahmetli oldu. Kimse alýnmasýn, kimse gocunmasýn görev yapmaya mý geldiniz, o halde uyarýlara neden kulak týkýyorsunuz. Herþeyi ben bilirimle kimse bir yere gelemez gelenlerde gider kardeþim. Bu ilçeyi ANAP yönetti. MHP yönetti, AKP yönetti. CHP yönetti ama hiçbirisi TRAFÝK sorununa sonuna kadar gitmedi hatta baþlamadýlar bile. Sinyalizasyonlar kondu  bu aletlere!! Verilen para havaya gitti. Neymiþ daha fazla trafiði sýkýþtýrýyormuþ. Yaptýrmadan önce neden incelemeye almadýnýz. O sinyalizasyonlar bizimle dalga geçer gibi göz kýrpmaya devam ediyor. Keza Akçay’ýn içi.

ÝMDÝÝ SORUYORUM ADAY OLANLARA;

Edremit’in trafik sorununu çözebilecek somut bir projeniz var mý?” Varsa açýklayýn. Merak etmeyin basýn yoluyla yapacaðýnýz açýklamaya kimse çalamaz, biz buradayýz.

Lütfen artýk, yeni projeyle gelin bize. Sebep-i hikmetiyse? Yeni bir yüz yok aranýzda, hepiniz tanýþýðýmýzsýnýz.

HAMÝÞ; yazdýklarým, yazacaklarýmýn teminatýdýr.

                                                                              ….

(ÇERÇEVELÝ) EDREMÝT- AKÇAY arasýnda ulaþým çok kolaylaþacak. Allah’ýn izniyle 3 yýl sonra Edremit-Akçay arasýnda toplu taþýma 4 kiþilik DRONELARLA yapýlacak… Hatta TAKSÝLER de DRONELARLA çalýþacaklar. Uzun vadeli kredi verilecek ve artýk dur kalk falan felan mazide kalacak.  Fal bakmadým haa  ileriyi görmek bun denir. Benden söylemesi…

                                                                                       ….. 

PAYÝTAHT ABDÜLHAMÝT...TRT ’nin dizisinin ismi… Benim merak ettiði bu dizi yayýnlanýrken, Tweet hesabýnýn ismi. DAÝMA PAYÝTAHT …

                                                                                           ….

FENERBAHÇE BAÞKANI SAYIN KOÇ ’a bir önerim var… Onca para harcýyorsunuz, ne istedilerse veriyorsunuz onun için benden size öneri. TANZÝM satýþýndan topçu alýn… Hem hepsi yerli ve milli olur, deðil mi ya? Denemekte fayda var.

                                                                                     …..

TOKÝ… Bu kýsaltmanýn  sahibi olan kurumu ilk duyduðumuzda havalara uçmuþtuk… Gel gelelim üç, beþ yýl konut denilen insanlarýn baþlarýný sokacak binalar yaptý. Biraz biti kanlanýnca teþbihte hata olmaz, büyük projelere katkýdan bulunmaya baþladý. Konut unutuldu büyük müteahhitlik baþladý… Edremit ’e toplu konut yapýldý. Yönetimine bir bayan getirildi ama bir iki yýl sonra görevinden alýndý. Alýnmak zorunda kaldý. Edremit ’e þu anki TOKÝ yetmiyor. Emekliler derneði bur giriþimde bulundu ama kimseden týk yok. En büyük proje görevinize baþladýðýnýz projelerdi, amacýnýzdan saptýnýz beyler saptýrýldýnýz.

Ayrýca, TOKÝ ’inin kurulduðu günden bugüne kadar KAR-ZARAR hesabý halkla paylaþýlmadý. Diðer bazý kurumlar gibi…

TOKÝ,  TANZÝM SATIÞI misali daha ucuza konut yapsa valla 24 saat kuyruða girmeye razýyým. Kuyruk Ýstanbul dan Ankara ya kadar uzar. Demedi demeyin.

                                                                                               ….

MAKARONYA….Haber ajanslarýnýn bildirdiðine göre, makarna satýþlarý tavan yapmýþ.ET alamayanlar makarnaya yüklenmiþler. Göbekler tavan yapmaya baþlamýþ…Ya kardeþim et yese suç yemese suç þimdi de makarna ya yüklenenleri ele almýþlar. Býrakýnýz yesinler, býrakýnýz yemesinler..

                                                                                         ….

ÜLKE NEREYE KOÞUYOR?  Emin ÇÖLAÞAN ’nýn, “ Turgut nereye koþuyor ” kitabýnýn ismi gibi oldu ama kusura kalmayýn…

-Geçen yýl 2 bin 300 kiþi öldürülmüþ…

-Silahlý þiddet geçen yýla oranla % 70 artmýþ

--Bir yýlda 600 bin hýrsýzlýk olmuþ

-Boþanmalar son 10 yýlda % 85 artmýþ

-3500 intihar olmuþ.

-40 milyon icra dosyasý varmýþ…

Hal böyle olunca elbette sormak hakkýmýz doðmakta deðil mi ya?

Türkiye nereye koþuyor… Ruhsatlý silahý olanlarýn 200 mermi hakký 1000’e çýkarýldý. Eee  elbette  sýkacak hedef bulamayan caný istediði defe sýkýyor kardeþim. Geçen yýl 2 bin 300 KÝÞÝ ÖLDÜRÜLMÜÞ… Türkiye nereye koþuyor? Diye sormamýz abesle iþtigal ama bunun yanýnda TOKÝ’YE YENÝ BÝR PAZAR AÇILMIÞ OLUYOR. Her mahalleye yene bir MEZARLIK yapmasý vacip oldu…

                                                               …..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ 13.6 milyon turistle NEW YORK ’u yakaladý”

By: HÜRRÝYET gazetesinin haberi

Bizden not: Konu  Antalya… Ýyi güzel kulaðýndan yakalamýþ ama

Þehirciliðin mükemmel ’iðinden mi yoksa Doða’nýn bahþettiði

Güzelliklerden mi?

……………………………………..

ÇÖPLÜK CHP’nin yeni adý. Ýsim babasý , AKP… Dün yani  pazartesi günü SÖZCÜ GAZETESÝNÝN MANYÞETÝNÝ  gördünüz mü bilemem. Yarým sayfa büyüklüðünde iki fotoðraf. Haberin baþlýðý “ CAMÝDE SEÇÝM KAHVALTISI ”

Ýmdi bu organizasyonu yapanlar, çöplükten çýkma deðiller mi?  Ýbadethanemizi CAFE ye çevirenler, siyaset denilen iðrençliði kutsal evimize sokanlar  býrakýn çöplüðü kanalizasyon lakabýný hak etmiyorlar mý? Ýnsanlarý dinden soðutmaya kimsenin hakký yok. Bütçesi 8 Bakanlýðýn bütçesinden fazla olan DÝYANETÝN  baþý hemen istifa etmelidir. Lüks ve þatafat içinde DÝYANET yönetilmez. Hele hele böyle iðrençliðe göz yuman bu makamda oturamaz…

                                                                    …..

ÇÜÞ

DIÞÝÞLERÝ BAKANI DA patates, hýyar, domat mevzuuna daldý.

Tövbeler olsun… Ne hýyar ne domatmýþ be kardeþim. Orta doðuyu

Solladýlar valla…

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Bugün EDREMÝT ’in  ATEÞÝ yükselecek. “Nabzýmý býrak kalbime koy baþýný

Doktor” þarkýsý gibi…

………………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

SÜRÜ OLMAK

SÜRÜ ÝÇÝNDE GÝTMEK

VE ÖYLECE YOL ALMAK ÝSTERSEN

Yaþamýn boyunca sadece kýç görürsün

ALMAN ATASÖZÜ

……………………………………………….

 

 

 

177 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar