Uður TARIMAN
tel tel 20 Þubat 2019
Tarih : 2019.02.20  08:29:29

ÝÞKUR… Ýþsizlere iþ bulmak, iþe yerleþtirmekle yükümlü bir kamu kurumu. Bence bu kurum biraz olsun AKP ’yi örnek alarak mesai yapsa çok barýlý olurdu. Ama olmayýnca olmuyor iþte:

Bülent Arýnç ’tan baþlayan BERBER ÇOÐALTMA iþlemine baþlanýldý. 2 berberi hemen iþ baþý yaptýrdý.

Mehmet Ali Þahin mesela, o da berberini Meclis berber kadrosuna aldý.

Ýsmail KAHRAMAN ’a geldi sýra o da bir berberi iþe aldý.

Bunlar “ bir berber bir berbere” tekerlemesi gibi akla gelenler, dahalarý var ama önemli deðil. Son Meclis Baþkaný Binali Bey, Meclis garsonunu giderayak Müþavir yapýverdi. Eee ne de olsa garson kimin ne yediðini içtiðini bilen bir meslek dalý. Müþavirliðe yakýþýr. Komþu da piþer bize de düþer misali mutfak ayrý iþ sofra baþka. Kimin ne yediðini içtiðini not tutacak bir müþavir gerekli…

BÝZ ÝKÝ FAKÜLTE MEZUNUYUZ, ÞU KÖÞE DE ÝKÝ KURUÞA KÖÞE YAZIYORUZ… Bizimde mutfaðýmýz var, soframýz var.

Kime ne yedireceðimizi biliyoruz elbet!

Ýþkur yönetemini baðýmsýz kýlsalar, kartvizit olayýný sokmasalar bu kurum çok iþ yapar ama ayný hani þu MÜLAKAT olayý var ya haa iþte o duruma düþürdüler.

O  tarihlerde adý iþ ve iþçi bulma kurumu idi. Alamanya ya  ilk amele, iþçi gönderme iþlerini pek de güzel yapmýþtý. He kartvizit vardý ne partizanlýk. Alamanya’yý iþçiye doyuran bir kurum olarak tarihe geçmiþti. Þimdi her ampil…

                                                                          ……

SAYIN SIRMALI… 6 aya yakýn bir zaman diliminde, bu köþeden yazdýðým, “Kýzýl keçili köyündeki eski okul binasý EÐÝTÝM MÜZESÝ” haline dönüþtürülse nasýl olur içerikli yazým, Milli EÐÝTÝM Müdürü tarafýndan olumlu karþýlanmýþ konuyu zat-ý alinize aktarmýþ ve sizde olumlu bulduðunuzu ifade etmiþsiniz. Ýlçe Milli Eðitim müdürümüzü her gün basýnda izliyoruz, yoðun olabilir. Ondan dolayý zat-ý Alinize sormak ihtiyacýný duydum. Milli Eðitim müzesi. Bu ilçenin okullarýnda kimler yetiþti, hangi mevkilere geldiler, hangi sanatçýlar yetiþti? Hangi iþadamlarý branþlarýn da nerelere ulaþtýlar v. s gibi detaylý bir müzemiz olsun dedim. Sürç-i lisan eylediysem affola…

                                                            …..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Cumhur ittifaký olarak Türkiye’nin tamamýna talibiz.”

BY:  MHP Gen. Baþkan Yardýmcýsý

Bizden not: AKP’yi bir kenara býrakýp, kendi adýnýza konuþabilseniz!

……………………………….

YANDAÞ OLMAK YA DA OLMAMAK… Sabah gazetesi yazarlarýndan Metin ALTINOK “Hükümeti eleþtiri yapmaya çekinir olduk” diye yazmýþ. Hayýrdýr birader bana mý sordun yandaþ da yazarken?

Bak bizde köþe çiziktiriyoruz ama,  her iki yakaya eleþtiri namelerini gönderebiliyoruz. Artistik yapmaya ne gerek var deðil mi ya? Ýktidara eleþtiri yapamazsýn diye bir sözleþmen mi var. Varsa geç aynanýn karþýsýna Allah ne verdiyse. Yine ayný gazetede ayný gün  HAÞMET  BABAOÐLU“ Ne dünya umurunda KILIÇDAROÐLU ’nun ne de  Türkiye” dedikten sonra þöyle devam etmiþ.”Bölgemizde sular ýsýnýyor dünya yanýyor, zirveler birbirini  izliyor, bu konularda Kýlýçdaroðlu ’nun aðzýndan bir cümle çýkmýyor” falan  diye Nobellik yandaþlýðý sürdürmüþ.

Adama demezler mi be haþmetmahap “Dünya yanýyorsa bölgemizde sular fokur fokursa, Dýþiþleri Bakaný beyefendinin  Hýyar, domat, patlýcan la uðraþmasý onun iþimi?” diye. Haaa HAÞMETMAHAP?

Bu HAÞMETMAHAP bir zamanlar HINCAL ULUÇ ’la birlikte ATV’de spor programý yaparlardý eyi de para götürmüþlerdi.

                                                                                            ….

ÇÝPRAS GELDÝ VE GÝTTÝ… Dýþ iþleri bakanýmýz bu ziyaret konusunda bir açýklama yapmadý ama, hýyarýn, domatýn fiyatlarý konusunda açýklamalarda bulundu. Hani diyorum acaba EGE kayalýklarýnda komþu domat hýyar felan ektide bize ihracatta mý bulunacak? Olur aaa…

                                                                               …..

 

 

DEMOKRATÝK BÝR ÜLKE DEMEK ÝÞTE BU DEMEK... Cumhurbaþkaný Erdoðan, “Ülkemiz de herkes dilediði gibi düþüncelerini ifade edebilir.” þeklinde bir açýklama yaptý. O halde herkes iftira atmadan, hakaret etmeden dilediðini söyleme ve yazma hakkýna sahiptir. Ohh be içime su serpildi…

Bu cümleden olmak üzere sormak, öðrenmek hakkýmý saklý tutaraktan  “bu seçim mahalli seçim midir, yoksa genel seçimidir?” Sordum iþte…

                                                                           …..

ÇÜÞ

Yollarý ve köprüleri özel sektör babalar gibi çalýþtýrýyor, hýyarý, domatý devlet baba, babalar gibi satýyor. Harikalar diyarýdýr benim ülkem.

……………………………………………………..

BENÝMLE FEYSLENÝR MÝSÝN? Yani demem o ki, FEYS sayfamdan birkaç notumla ilgilenir misiniz?  (çok kibar oldu deðil mi?)

Mesela;

-        ÖKÜZ BAÞ ÇÝVÝT, SÝYASÝ YALANLARI TEMÝZLER MÝYDÝ?

-        BUNAMAYA DERMAN OLACAK ÝLAÇ, GARELER ÜZERÝNDE DENÝNMÝÞ. ÝYÝ DE FARENÝN BUNAK OLDUÐUNU NASIL ANLAMIÞLAR?

-        THE FOOD, THE BAD AND THE  AGGLY. EDREMÝT SÝNEMALARINDA

-        Parayla musalla taþýnda “Eyi bilürük DEDÝRTEMEZSÝN

-        BÝR NANKÖR DOSTUN OLACAÐINA BÝN DÜÞMANIN OLSUN

-        TEK ÝDEOLOJÝSÝPARA OLAN, RUHZENGÝNÝ OLMAYAN BÝR GARÝBANDIR

-        KÖÞE YAZARLIÐINI KOMÝLÝK ZANNEDENLERE ÖYLE ACIYORUM KÝ

-        EN GÜZEL SEVGÝ, BÝR BARDAK ÇAYA TEBESSÜM EDEREK KARI KOCA EKMEK BANARAK YEMEKTÝR, GERÝSÝ.

                                                                                …….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Düþmezse düþmesin

Yakamýzdan ölüm

Bizim üstümüze

Güneþ doðacak gülüm

Gülüþüne bir kurþun sýksa da ölüm

Unutma ki umuda kurþun iþlemez gülüm.

Nazým HÝKMET

……………………………………………………….

AÐAÇLAR AYAKTA ÖLÜR… Tanzim satýþ çadýrlarýnýn fotolarýný görünce bu güzel söz aklýma düþtü.

Aðaçlar ayakta ölür. Gerçekten de öyle. Þöyle bir bakýn karelere ayakta kuyrukta bekleyenlerin hepsi

Yapraklarý dökülmüþ, gövdeleri harita gibi olmuþ yaþlý kadýn ve erkekler. Bir iki kilo sebze kuyruðunda

Bekleþip durmaktalar.

Bu ülke insaný böyle bir yaþamý hak etimi? Her türlü kahýra göðüs geren, yokluðu varlýðý bilen bir toplumun yaþlý insanlarýna reva görülen bu tarzýn elbet bir gün söyleyeceði bir þeyler olacaktýr.

Komþun açken sen tok yatma  hadisini bile hiçe sayan bir zihniyet elbet bir gün bunun hesabýný verecek….

Aðaçlar ayakta ölür elbet ama, dökülen tohumlarý, yapraklarý torunlarýna hayat verecek bunu unutanlar bugün keyif içinde olabilirler… Ama iþte o yeþeren genç tohumlar güçlü ve özgüvenli olarak siz yaþlandýðýnýzda yine bir tas suyu onlar verecek. Bilmem anlatabildim mi?

………………………………………

PTT… Yarý yarýya özelleþtirilmiþ miydi neydi? Þimdi pek gözde olmaya baþladý. Tanzim satýþlarýný bile daðýtmaya baþlamýþ. Aluuuuu   PTT’mi? Caným kardeþim üç beþ hýyar, bir kilo ÝMAM BAYILDI! için padýlcan getirever…!!!

……………………………………

CIMBIZ… 1 Nisan da masaya oturacak baþkan kardeþime tekraren bir öðütte bulunayým dedim. Her kim olursa olsun, bak kardeþim, sakýn ola böbürlenme, sakýn ola kimseye tepeden bakma, sakýn ola beni eleþtiremezsin deme, sakýn ola  bugün ki acaba seçilir miyim þeklinde ki  heyecanýný unutma. Dost acý söyler. Bir birimizi biliyoruz deðil mi? Ona göre. Benden söylemesi. Sakýn ola saltanat kayýðýna binip ona buna kürek çektirme, Allah etmeye tekne birden su almaya baþlar. Demedi deme!

………………………………………………………

 

 

 

314 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar