Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.03.08  09:29:13

BEN ÝMAMOÐLU’NDAN ÖNCE BU SORUYU  SORMUÞTUM… Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný ÝMAMOÐLU “KÜÇÜK ÇOCUÐU OLAN ANNELERE ULAÞIMI ÜCRETSÝZ YAPACAÐIM” demiþti. AKP Genel Baþkaný Erdoðan “KÝMÝN PARASINI KÝME VERÝYORSUN?”diye çýkýþ yapmýþtý. Ben de bu köþeden

BÝNALÝ BEY, “Adalarda oturanlarý karþýya ücretsiz geçirip, döndüreceðim”  þeklinde bir vaade bulununca bu ikilemi dile getirdim. Bu yazým  05 /Mart/2019 Salý günü yayýnlandý.

ÝMAMOÐLU‘nun yanýtý  “YILDIRIM’A DA NEREDEN BULACAKSIN O PARAYI DÝYE SORACAK MISIN?”

Karþý verdiði açýklama  6 Mart günü yaygýn basýnda yayýna girdi. Yani  bu tip söylemleri elbette halkta sormakta, ikilem yaþamakta… Hani halk jargonunda “ona vaa da bana yok mi”  gibilerinden…

*******

BELEDÝYE ÇALIÞANLARI… Zor günler yaþamakta olan bu personel ekmek parasý için ter dökmekteler. Edremit ve benzer durumda olan belediyelerde çalýþanlar çok sýkýntýlý günler geçirmekteler…Yeni kadro, yeni görevler. Müdürlükten bir alt kata indirmeler gibi, gibi durumlar kaçýnýlmaz  bir durum.

Edremit’te, CHP’ye  gönül vermiþ personel, yine CHP‘li olarak çalýþacaklar ama olasý bir baþkanlýk deðiþiminde yarýnlarda hangi görevde olacaklarýnýn endiþesi içindeler. Kamil SAKA baðýmsýz olarak kazanýrsa, CHP kadrosunda  görev yapacaklar küskünlük yaþayacaklarýnýn  bedelini ödeme endiþesindeler…

Mesela, GÜLBAHAR… SAKA’nýn her etkinliðinde yaný baþýndaydý. Her konuðu aðýrlama  görevlerini yerine getirdi. Festivallerde, Fuarda hep üst seviyede sorumluluk üstlendi. Ama bugün mecburiyetten SAKA’dan helallik istemek zorunda kaldý… Yeni eleman yetiþtirmek,  motive etmek zaman kaybý olacaktýr… Bu durum çerçevesinde örnek olarak veriyorum. SAKA KAZANIRSA, GÜLBAHAR’I AYNI GÖREVE GETÝRÝP GETÝRMEYECEÐÝ  diðer bazý  oturmuþ personeli ayný görevde tutup tutmayacaðý  falan. Olan personele oluyor.

 

*********

BÝR BAÐIMSIZ ADAY DAHA… Edremit Belediye Baþkanlýðýna talip olan bir baðýmsýz aday daha var. Seçilmesi mucize ama en azýndan genç, yürekli…

Bir doktor kendisi. Diyor ki;

-Edremit’i saðlýk merkezi yapacaðým

-Yetersizliði kanýtlanmýþ olan Edremit Devlet Hastanesinin yerine yenisinin yapýlmasý için  çalýþacaðým

-Gençlik Merkezi kuracaðým

Ve ekliyor genç doktor;  30 yýldýr Edremit’e ne yaptýlar ki? Hepsi hayal kýrýklýðý yaþattýlar Ve diyor ki; Kutuplaþmaya, particilikle çýkarlar düþünülerek oyalamadýlar mý?  Falan. Evet genç bir DOKTOR. Siyaseten kirlenmemiþ bir isim. Kirlenme kelimesini teþbihte hata olmaz kullanýyorum yani…

********

LOVE STORY… Siyasete soyunanlar  ve siyasetin içinde yoðrulmuþ olanlar bu filmi izlediler mi bilemem. Ama ben göz yaþý dökerek izlemiþtim. Hem de birkaç kez.

Amma velakin bizim siyasetçilerin aþk hikayeleri, ÝVEDÝK  ZÝNCÝR  FÝLMÝNÝ BÝLE SOLLAMIÞ DURUMDA.

Hissiyat yok. Sevgi yok. Muhabbet yok. Vefa yok…

Ne var?

AS- DOPER  var… Napolyon var. Yalan var. Dolan var… Aldatma var. Hatta Marlon Brando var !!

Mehter takýmýnýn davulcusu bile tokmaðý AÞK ile diyerek vurur ama, bizim siyasetçiler aþký, sadece uçkur olarak bilirler… ( tenzih ettiklerimiz elbette mevcut)

*********

( çerçeveli)   TEYZEM OÐLU…Mesela bizim Edremit yöresinde KIZ KARDEÞ  için “KIZ BÝRADER” derler… Ýstanbul’dan göç ettiðimiz aylarda bu tanýmý çok yadýrgamýþtým. Kýzma birader oyunu gibi  algýlamýþtým.

Anadolu’muzda da buna benzer çok tanýmlar vardýr.

Teyzem oðlu, emmi kýzý falan felan.

Amma velakin TEYZEM Oðullarý var mesela;

Deniz BAYKAL VE  Bülent  ARINÇ. Öz be öz TEYZE ÇOCUKLARI… Yani Kardeþ çocuklarý… Biri güney kutbu, diðeri Kuzey…

Yahu  bir nebze bile birbirlerine çekmezler. Çekmemiþler…

Biri saðcý, diðeri solcu…

Biri Atatürkçü, diðeri Kubilay düþmaný…

Biri  KEMAL  karþýtý diðeri,  anti Erdoðancý…

Aaa  bir yerde  buluþtular son günlerde. Nerede? Ah nerede vah nerede derken buldum sonunda.

BEKA… Varlýk yani.

ÝKÝSÝ  de   BEKA sorunu yok diyenlerden… Eee durum böyle olunca Zerrin  Özer’in çok güzel söylediði bir þarký vardýr. Biz ikimiz bir fidanýn falanýn. Ýþte  tek buluþtuklarý nokta.

Merak ediyorum bu teyze çocuklarý hiç mi aile toplantýsýnda bir araya gelmiyorlar? Ya anneleri bunlarý zamanýnda hiç mi uyarmadýlar? Karýþýk kuruþuk iþler. Dünyada  DÝZÝ ÝHRACAATIRNDA  ÝKÝNCÝYMÝÞÝZ. Bu yaþanmýþ bir hayat hikayesi neden bir dizi ya da film yapýlmaz merak ediyorum. Satýþ rekoru kýrar.

*********

ÖZHASEKÝ VE ÞEFFAFLIK… AKP bu þahýs ile Ankara’da yola çýktý ama  bir kazaya kurban gitmez. Durmadan  off-side düþüyor. Geçtiðimiz gün “ben þeffaf  bir sistemle yetiþtim” diyor. Allah aþkýna hangi þeffaflýktan bahsediyor anlamýþ deðilim… Gol atmaya çalýþýyor ama her sutu off-side olarak iptal oluyor…

**********

HURDA MEZARLIÐI… Fransa  devlet yönetimi  2005 öncesi üretilen dizel  araçlarý trafikten men etmiþ.

Þöyle bir etrafýma baktým. Hurdalýk bir ülkeyi gördüm. Neresi / AHA da burasý yani benim ülkem.

1964 model araçlar bile trafikte. Pat patlar trafikte…

LAF-I GÜZAFLA  YAÞAYIP GÝDÝYORUZ. Yani CEK- CAK… Mesela POÞET  hikayesi. Neden marketlerde parayla satýlýyor anlayan varsa beri gelsin. Þayet Poþet saðlýða zararlýysa kökünü kurutup yasaklamak senin elinde. Poþetler  havlarda uçuþuyor. Markette yasaklasan ne olur, yasaklamasan ne olur.

Benim ülkemde  k…çý kýrýk poþet bile ÜLKE GÜNDEMÝNE OTURUYORSA  varýn siz ötesini düþünün. Uyu bebeyim misali…Piyasada Rusya’nýn bozuk diye iade ettiði domatlarý bile halkýna kakalayan ülkede saðlýktan bahsetmek  abesle iþtigal deðil de nedir?

Saðlýk sorunlarý tavan yapmýþken hastaneler bile morga dönüþtü. Þehir hastaneleri para basýyor  (olanlar gidiyor) Yerleþik nüfusu 160 bine ulaþan bir ÝLÇEde, artýk týbben sünnet ayarýnda bir anjiyo yapýlamýyorsa ben size ne diyeyim. Devlet hastanelerinin  yöneticisine eskiden BAÞHEKÝM  deniyordu þimdilerde BAÞ MEMUR statüsüne indirildi… Edremit Kazdaðý  binasýna  SÝZ  ey yöneticiler Hastane diyorsanýz, bu binaya eþdeðer bir hizmet yerine AVRUPA da hayvan hastanesi bile denmez.

Benim, sessiz ve  ensesine vur lokmasýný alýnmasýna izin veren halkým ne yazýk ki müstahak  pozisyonuna sahipler…

*********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ Gül’ün AYM’ye atadýðý hakim 11 yýl hapis cezasý aldý”

By: Gazeteler

Bizden not. Olaðan üstü durum deðil. Olaðan oldu gari

………………………………..

ÇÜÞ

2017  yýlýnda 30 bin Türk AB  vatandaþý olmuþ. Ýyi güzel de

Nüfus rakamýmýzdan  neden düþülmüyor. 81- 30= 51 olmuyor mu?

………………………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Bir parti ÝÞ BULMA KURUMU  gibi çalýþýyorsa, ÝÞKUR neden tabela  kullanýyor? Türkiye geneli…

……………………………………

KULAÐINIZIDA  KÜPE OLSUN

Yalandan kim ölmüþ.

Sokak jargonu

480 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar