Uður TARIMAN
TEL TEL - 19 MART 2019
Tarih : 2019.03.19  09:30:02

KATLÝAMIN GERÝSÝNDEN… Yeni Zelanda da meydana gelen katliamýn gerisinden yankýlar devam etmekte.

Türkiye de ayaðý var mý yok mu araþtýrýlýyor? Varsa vardýr, yoksa olacaktýr. Bu olay bir ferdi olay deðildir. Bu olayýn arkasýnda Ýslam düþmanlýðý vardýr. Her zaman yazýyorum Ýslam ülkeleri bir olmadýklarý sürece bu olaylarýn ardý arkasý kesilmeyecektir. Deaþýn ALLAHÜEKBER DÝYEREK din kardeþlerinin kafalarýný kesmelerinin ardýnda da Ýslam düþmanlýðý yatmakta. Bu terör örgütünü besleyenler, büyütenler emzirenlerin ardýnda da ÝSLAM düþmanlýðý yatmaktadýr.

Filistin de yýllarca Ýsrail mezalimi yaþanýrken, seyreden belki orgazm olan Hristiyan Aleminden en ufak bir beyanat bile çýkmamaktadýr. Neden? Almanya da da Türk ve Ýslam düþmanlýðý kel ayna kafalý bir takým oluþumlar yok mu?

Sadece Ýslam ülkelerinde halk birbirlerine düþürülerek kargaþa içinde yaþamamaktalar mý? Ayný dine mensup olan insanlar birbirlerini öldürmeye devam etmektedir. Bunun arkasýnda olanlarý dünya alem bilirken biz kalkmýþýz Yeni Zelanda da ki katliamýn gerisinde olanlarý araþtýrýyoruz. Abesle iþtigal.

Fransa da EYFEL Kulesinin ýþýklarý ayný akþam karartýlýrken Ýslam Alemin de böyle bir üzüntü belirtisi gördük mü? Hangi Ýslam karþýtý olaylarda Arap Dünyasýndan bir tepki geldi? Hiçbirisinden.

Sen bir olamadýktan sonra, olmaya baþaramadýktan sonra Ýslam Alemine arþý bu tür olaylar devam edecektir. Ýslam’a, Hristiyan deðil, Ýslam’ýn bir olamamasý zarar vermektedir. Dünya da petrol krallýðý olan Suudi ve diðer Ýslam ülkeleri, þatafatlarýna zarar gelecek, kiþisel huzurlarý bozulacak diye etliye sütlüye bulaþmamaktalar. Kuzey Afrika ülkelerinin iç iþlerine, demokrasiyi getireceðim diye balýklama dalan Hristiyan alemi bu ülkeleri de parçaladýlar.

Birleþmiþ milletler artýk fuzuli bir kurum olarak mevcudiyetini sürdürmekte. Keza Afganistan. Kýbrýs olaylarýnda parmaðý olan Hristiyan alemi deðil miydi?  Binlerce Türkü kesen Hristiyan alemine dur diyebilecek konumda olan o dönemdeki BM. Bu iþi kotaramadý ama KARAOÐLAN kotardý. Demek ki istenildiði zaman baþkaldýrmanýn faydalarý var. Son söz olarak Ýslam Alemi bir olmadýktan sonra

Çok katliamlara tanýk olacaðýz, bu böyle biline. Ýslam aleminin de böyle bir niyeti olmadýðý için, meydan Ýslam karþýtlarýnýndýr. Suudi Kralý öldüðünde YAS ilan ettik ama Yeni Zelanda da 49 Ýslam evladý öldürüldüðünde hep birlikte vur patlasýn çal oynaþýn. EYFEL karanlýða büründü. Kimin de din karþýtý varken kiminde en azýndan ÝNSANLIK var demek ki.

                                                                                             ….

KOMPLÝKE SEÇÝM YARIÞI DEVAM ETMEKTE… Türkiye de komplike bir seçim yaþanmakta. Her ne kadar formatý yerel ise de, bu formatý delmek elbette çok kolay.

Bu kolayýn mucidi AK P genel Baþkaný Erdoðan, yereli bir kenara býrakýp, genele anýnda yönetebilmekte ve konu bu minvalde yürümektedir. Yerel seçim formatýnda yürümesi gereken 31 MART seçiminden

¾ ay önce ittifak olayý patlak verdi. Çünkü havayý koklayan AK P yönetimi, durumu sýnýrda gördüðü için, MHP ile kanka olmayý mecburiyetten sayarak el sýkýþtý. Yani takviye birlik saðladý. MHP ise zaten durumu Sýrat Köprüsü’nde zar zor yürümekteydi. Kendisine el uzatýp çekip çýkarma talebine elbette hayýr diyemezdi. Oysa daha bir, Bir buçuk yýl öncesi kanlý býçaklýlardý. Birbirlerine kavgada dahi söylenmeyecek hitabetlerde bulunuyorlardý. Þimdi PAZARA KADAR DEÐÝL MEZARA KADAR bir statüyle kol kola yürümekteler. MHP yýllarýn partisi ama yönet zafiyeti sonucu bir kurtarýcýya ihtiyacý vardý. Buldu. Halkýn önemli sorunlarýyla ilgili kanun tekliflerine, önergelere aðabeyi ne derse o minvalde el kaldýrmak zorunda kaldý. Bu aslýnda MHP YE GÖNÜL VERMÝÞLERÝNDE SORUNLADIR.

En önemli illerden ikisinde AKP, týpký MHP ile el sýkýþmadan önceki gibi tehlikeyi gördüðünden T.B.M.M Baþkanýný Ýstanbul’a aday gösterdi. Ankara da ise kendine deðil. Partisine güvenerek arkamda Erdoðan var diyerek meydanlara bu rahatlýkta çýktý. Ýstanbul de MÝLLET ÝTTÝFAKININ adayý Ýslamoðlu, tek baþýna olmasýna karþýn emin adýmlarla seçim gününe yürümekte. Aidiyetten yara almayan bir seçim olursa Ýmamoðlu Ýstanbul’u alabilir.

MHP’de gerçekçi bir vekil var, baþkada yok. Enginyurt  gerçekleri söyleyen, dobra bir yapýya sahip. Son çýkýþý son derece cesur hareketti. AKP’ye “16 yýlda ne yaptýnýz?” diye bir çýkýþ. Böyle giderse AKP’nin baskýsýyla ihraç bile edilebilir. Erdoðan Genel Baþkan olarak partisine mensup hiçbir vekil ya da partilinin çirkin söylemlerine müdahale etmemeyi tercih ediyor. Þayet Enginyurt olayýna müdahil olursa, MHP’nin tabaný  “ siz kendi tabanýnýza bakýn” diye yanýt alabilir.

Neyse, TÜRKÝYE de Siyaset, Allah’a emanet diyeceðim ama Rabbim bu insanlara akýl fikir ihsan eylemiþ ama siyaset ülkemizde mahalle kavgasýnýn ötesinde deðil. Onun için de herhalde MAHALLÝ seçim demiþiz!

Geçenlerde, “SÝYASÝ AHLAK FAKÜLTESÝ” açýlsa falan diye yazmýþtým. O yazýmýn kökeninde bu tür olaylar yatmakta. Bunlar BÝN de BÝRÝ elbette.

…………………..

(ÇERÇEVELÝ)  BASKÝ… Kardeþim bir zahmet CEMÝL TEMEL mahallesinin sesini duyun. Kaç gündür ZAFER caddesinde kanalizasyon patlaðý yüzünden insanlar MOK içinde yaþamaktalar. Seçim öncesi müdahale etmemenizin temelinde EDREMÝT Belediyesine yükleme gibi bir fikir yatýyorsa boþuna heveslenmeyin ben orada ki vatandaþlara gereken bilgiyi verdim…

                                                                                       …..

YAYGIN BASINDAN, YERELÝMÝZÝ ÝLGÝLENDÝREN BÝR HABER… Haberin baþlýðý aynýn þöyleydi;

“MHP’li adaya kýzan, AKP’LÝ, CHP’LÝ ADAY ÝÇÝN ÇALIÞACAK”

Haberin içeriðini hemen tahmin ettiðinizi anlamýþ gibiyim… Evet haber þöyle;

“AKP, Büyükþehir’in Edremit Ýlçesinde Cumhur ÝTTÝFAKI kapsamýnda MHP’nin Adayý TUNCAY KILIÇ’I DESTEKLEME KARARI ALDI. Karar kýzan AKP’LÝ Büyükþehir Belediyesi Meclis üyesi Nihat SÖNMEZ, partisinden ve görevinden istif etti. Sönmez, Tuncay KILIÇ’I kastederek “ 5 katý fazla oy aldýðýmýz yerde bir baþka partinin adayýný desteklememiz istenmesini kabul edemiyorum” dedi. Yerel seçimde CHP’nin adayý Selman Hasan Arslan’ý destekleyeceðini ve onun için çalýþacaðýný söyledikten sonra “AKP’nin Edremit’te Belediye Baþkan adayý gösterememesini hazmedemedim” dedi.

Gelelim konunun bizim tarafýmýzdan yorumuna.

Nihat SÖNMEZ’ÝN bu istifa kararý  ¾ aya dayanýyor. Edremit Belediyesinin ED-BEL þirketinin baþýna geçmek amacý dillenmiþti. Bu þirketin taliplisi çok. Ancak CHP adayý ARSLAN büyük bir ihtimalle SAKA döneminin ED-BEL Genel Müdürü ÝBRAHÝM YAKIN ile devama yönünde bir sýzýntý da var.

Bu durumda,  SÖNMEZ’ÝN,  BAÞKAN YARDIMCISI koltuðuna oturacaðý kesin gözle bakýlmakta.

Sönmez, siyasi kültürünü birkaç deðiþik partilerden aldýðý birikimiyle yol almakta. Yanlýþ hatýrlamýyorsam DSP, ANAP CHP, AKP ve þimdi tekrar CHP okullarýnda siyasi kültürünü arttýrmýþ durumda!

                                                                                  ……

SÝYASET, DÝN VE SONRA SPOR…

CHP, Akçay bürosunda meydana gelen olayýn üzerinde bir hafta geçti ama Adana da oynanan Türkiye 1.inci ligine yükselme mücadelesi veren, Edremit Ýlçesinin ALTINOLUK Bayan Voleybol maçýnda taraftarlardan bazýlarý “Burasý Kürdistan deðil” sloganý atýnca takýmýn morali bozuldu.

Konu hakkýnda konuþan, Altýnoluk Voleybol Takýmý Kulüp Baþkaný ÞENGÜL SÖNMEZ, “BU ÞEHRÝ YÖNETECEKSENÝZ BÖYLE SÖYLEMLERENÝZ OLMAMALI” dedi.

                                                                     ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ 3 meclis üyesi CHP’yi býraktý”

By: Hürriyetin haberi

Bizden not. Ýzmir Bayraklý da 3 meclis üyesi, Serdar Sandal’ýn

Kýlýçdaroðlunun akrabasý olduðunu ve zorla aday gösterilmesi üzerine

Bu kararý almasýna neden olduðu açýklandý. Tüh be bi akrabam yok þöyle

Fiyakalýsýndan ben de bir yere BAÞKAN OLSAYDIM. Yok kardeþim yaðlý

bir kapý yok. Hep gýcýrdýyor.

…………………………………………..

ÇÜÞ

EYT geliyor leynn kaçýlýn kenara. Þayet bir EYT’li göz kýpraþtýrýp da

Sandýðý giderse EYT’li olsun inþallah.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay halký yaz-boz oynamayý pek sevdi. Sevdiren BÜYÜKÞEHÝRE

Saygýlarýný sunuyorlar! ANLARSINIZ YA

…………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Bu ülkede 9 milyon çocuk var, Ara sýra istismar olabilir.

SÜBYANCI BÝR VEKÝL

………………………………………………………

 

 

 

 

 

216 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar