Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2019.04.08  09:21:28

MAZBATA…

Yasalar çerçevesinde seçilenlere verilen bir geçici görev belgesi… Bu belgeyi alan seçilmiþ, kendisini seçenlere hizmetle yükümlü olduðunun bilincinde olarak kollarý sývamasý gerekmektedir. Türkiye’de ne yazýk ki Mahalli seçimler sonrasý seçilen üç dört ayýný tebrikleri kabulle geçirmektedir. Devir o devir deðil, zamana karþý bir yarýþýn her gün hýzla ilerlemesi, bir günü dahi zayi edilmemesi gereken bir devir.

Bazý kiþisel menfaatlerine engel olunan ve bir önceki Baþkana canla baðlý olduðunu ifade eden bazý sahte sevgililerin var olduklarýný biliyoruz. Baþkan Arslan’a naçizane önerimdir. Bu sahte sevgilileri yamacýna sokmamasýdýr. Ayný ihanete maruz kalmasýný istemem.

Ayrýca, arsasý 3 kattan fazlasýný alamayanlarýn “Hasan baþkanýmýz maðduriyetimizi ! giderecek 5 ya da 6 kat alabileceðiz” diye kiþisel menfaatlerin adýna sahte þakþakçýlara da dikkat etmesi bir yýl sonra da olsa dönüþü olmayan zararlara neden olacaktýr.

Ayrýca Belediye þirketi olan ED-BEL’in  yöneticisi hemen belli olmalýdýr. Bu þirketin baþýna geçebilme hayalinde olanlarý da bilmekteyiz. Bu þirket belediyenin bir nevi nakit kasasýdýr. Bu kasa her talipliye verilemez. Bu nedenle muhalif parti ilçe yönetimleri tarafýndan yakýndan izlenecektir.

Özellikle Belediyenin Güre  termal halk hamamý her gün nakit akýþý yüksek olan bir birimdir. Bu hamama gözünü diken hatta talip olanlarýn belli olduðu da orta yerde gezmektedir. Keza Akçay belediye otelinin de iþletmesinin verileceði söylentileri ayyuka çýkmýþtýr. Ýþletmesi verilen kamu iþyerlerinin kar mý zarar mý verdiði bir ülke gerçeðidir. Böyle olduðu varsayýmýyla belediyeye büyük zarar yazacaðý gerçeðini Hasan Arslan’a naçizane bir  öneride bulunmam bir YURTTAÞ OLARAK GÖREVÝMDÝR.

*********

EDREMÝT  ADLÝYESÝ  VE YÜRÜYEN BÝLGÝ BANKASI… Haydaa bu nereden çýktý ne demek bu dediðinizi duyar gibiyim. Evet sevgili okurlarým Edremit  Adliyesinde yürüyen bir bilgi bankasý var.

Mübaþir  HAKKI YAVAÞ. Onlarca dosya no’sunu bile hafýzasýnda saklayabilen her vatandaþa eþit davranan, hukuktan kopan morali bozuk insanlarý bile hukukla barýþtýran yetenek… 1 nolu SULH HUKUK MAHKEMESÝNE  iþi düþenler bana hak vereceklerdir. Alkýþý hak edenler alkýþlanmalýdýr. KUTLUYORUM.

********

KAYIP ARANIYOR…

Bir zamanlar bakanlýkta yapmýþ olan Nihat ZEYBEKÇÝ kaybolmuþtur. Gören ya da bilgi sahibi olanlarýn YSK’yý aramasý rica olunur.

*********

ZAMSIZ YAÞAYAMAM ABÝ

Zam benim hayat iksirimdir, onsuz yaþayamam… Devletlüm bu konuda her daim yanýmda olduðundan kelli çok mutlu oluyorum yalnýz olmadýðýmý her daim bana hatýrlatýyor. Kaç gündür pek meþgul olduðundan, beklenen þarký gibi  bekler oldum. Nihayet sesini duydum. Benzine zamlar peþ peþe geliyordu ama cebimden eksik etmediðim sigaram öksüz kalmýþtý, neyse ki yola çýkmýþ. Zamsýz hayat bana  hayatý zindan ediyor. Ohh neyse ki  yola çýkmýþ METRO  duraðýnda bekliyorum…

*********

AA Genel Müdürü Anýt KABÝR’e gidip defteri imzalamýþ. ÝMAMOÐLU’nu kýskandý herhalde. AA bir basýn ajansýdýr, yapmýþ olduðu hatalarý sözde ben ATATÜRKÇÜYÜM diyecek, yersen diyecek. Yemiyoruz aslaným yemiyoruz… Önce ATATÜRK  ilkelerini ezberle sonra o deftere elini sür.

Gazeteciler cemiyeti bile seni kýnadý, sen sýrtararak  ATATÜRK’TEN MEDET UMUYORSUN.

                                                                               ……

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kaybetmekte, kazanmak kadar onurludur.

O.U.TARIMAN

********

EDREMÝT… Ankara önde olmak üzere Balýkesir tarafýndan daima üvey evlat muamelesi gören 150 bini aþan nüfusuyla  talihsiz bir ilçe…

Vekillerin vekil olduðu  günlerde bile, Ankara’yla baðlarýmýz bir türlü aþka dönüþmedi…

Neyse;

Seçim bitti. En azýndan Edremit için bitti, Baþkan mazbatasýný aldý. Tüm kamu kurumlarý bile hep “hele bir seçim olsun” havasýna  girmiþlerdi.

Baþta Kaymakamlýk makamý halka hizmet için kollarý sývamalý. Aylar önce bir liste yazmýþtým. O listede konu edilen kurumlara aktarýldýðý ifade edilmiþti. Amma velakin ne gibi yanýtlar alýndý, neler yapýldý hala meçhul… Kaymakamlýk ta basýna bilgi akýþýnda bir birim oluþturulmalý. Var olduðu söylemekte ama kaç kez arandýðýmý söyleyebilirler mi?

Neyse devam edelim, güzel Edremit’imizin hal ve gidiþine

-          ECRÝ-MÝSÝL… Bu konuda son iki yýlda kaç mekana bu  yasal iþlem yapýldý, kaç hara girdi saðlandý?

-          Edremit sahillerinde deniz kirliliði ne boyutta (bazý rakamlar istenildi zaman kaç metreden alýndýðý bilinmeden veriliyor. Bu rakamlar büyük tabelalarla kumsallara konulsa diyorum

-   Arýtmanýn yaz sezonunda yeterliliði

-   Yaz sezonunda Akçay trafik sorunu için nasýl bir tedbir düþünülüyor. Bir zamanlar Ýlçe trafik komisyonu vardý. Kaldýrýldý. Eee þimdi sorumluluk kimde?

-   Kýyýlarýn kumsalla ne zaman tanýþacaðý merak ediliyor. Denizimiz var kumsalýmýz yok. Ýþgal altýnda..

-          Olasý bir deprem konusunu sordum hem de defalarca kimseden ses çýkmadý. Ne gibi tedbirler emre amadedir dedim  ýýhh..!

-          Edremit’te inþaat sektöründen baþka sektör olmadýðýna göre bacasýz bir sektör getirme gibi çaba var mýdýr dedim  ýýýhh týk yok

-          Edremit’te  kaç iþ yeri kapandý dedim týk yok

-          Edremit’te iþsizlik oraný nedir dedim  týk yok

-          Edremit’te kalýcý bir etkenlik düþünülmekte midir dedim týk yok (fuarcýlýk felan ) týk yok

-          Güre’de yüz akýmýz bir 4 yýllýk havacýlýk yüksek okulumuz var, hiç gündeme getirilmiyor, eksiði gediði  var mýdýr? Öðrencilerin hal durumlarý nedir? (Adem Kuþçuoðlu’nun bu okulunu açýlmasýndaki çabasýný es geçemem, ondan baþkasý elini tayýn altýna sokmadý)

 

                                                                                              ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

 Ýstanbul’a tam yýldýrým düþüyordu ÝMAM  bunu engelledi.

By: Kudret ARSLAN

  Bizden not: Paratöner de halk markasýydý

 

 

BÜYÜTEÇ

Yaz boz tahtasýna dönen bir yol mu istiyorsunuz. Ahan da Zeytinli köprü üstü. E-87  üzeri yani. Zamanýnda ben yazdýðýmda Ali Aydýnlýoðlu “sen mi daha iyi biliyorsun yoksa  Karayollarý mý?” demiþti. Ahan da yanýtý. Kaçýncý tadilat

 

 

 

  ÇÜÞ

  Adaletin bu mu YSK? Bu cümle Sözcü gazetesinin Pazar günü manþet baþlýðý… Adaletin ne olduðunu gösteriyor  hala iyilik yaramýyor yahu!

********

 

ÝHANET... ÝNSANI YIKAN BÝR SOSYAL ÝÇERÝK. Bu konuda bir yazý yazmak vacip oldu. Kiþisel menfaatlerin ihanetin ham maddesi olduðunun belgeseli. Hem hak etmediði masalarda oturacaksýn hem hak etmediðin maaþlarý cukkalayacaksýn. O günlerde önünde sahte saygý babýnda düðme ilikleyeceksin… Nasýl güzel bir belgesel olur deðil mi?

 

622 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar