Uður TARIMAN
TEL TEL - 15 NÝSAN 2019
Tarih : 2019.04.15  09:13:01

HASAN   ÖZPOLAT… Eski Altýnoluk Belediye Baþkaný… CHP’li… Son yerel seçim öncesi Altýnoluk’ta kurulan konsorsiyumda ismi geçenlerden.

Bir dönem baþarýlý bir  baþkanlýk yapmýþtý… Bu konsorsiyumun  desteklediði aday  S. Hasan Arslan yerel seçimi kazanarak Edremit Belediye baþkaný oldu. Mazbatayý aldý ve çalýþma arkadaþlarýný seçti. Baþkan yardýmcýlarý þimdilik Ahmet ELMAN v e  Tüm Deniz ÇELEBÝ  olarak ilan edildi.

Hasan Özpolat neden en yakýn arkadaþlarý arasýnda yok onu merak ettim ve sormak ihtiyacýný duydum. Deneyimli bir belediye baþkaný ÝLÇE belediye yönetiminde neden olmasýn diye kendi kendime sordum. Yanýt bulamadým. Bulamadým ama bu iþin içinde bir anlaþmazlýk olduðu kanýsýyla içime kurt düþtü…

Oysa, Tüm DENÝZ ÇELEBÝ’den önce ÖZPOLAT’ýn baþkan yardýmcýsý olmasý, prosedürlere de hakim olmasý bakýmýndan daha yararlý olmaz mýydý?

Neyse karýþmak haddimize deðil ama, bir deneyimlinin  arkasýnda olmakta bizim hakkýmýz.

*******

YANDAÞ denilen yani tek taraflý görüþ  sahibi yazýlý ve görsel basýn içine sindire sindire bakýn bir iki gün içinde neler  yazdý;

Kýlýçdaroðlu kaos çýðýrtkanlýðý yapýyor.

Hayalet seçmen skandalý

Usulsüzlüðün takipçisi fena gol yedi.

AKP bu seçimde açýk ara galip çýkmýþtýr.

Belediye reisi havalara girmesin

CHP’nin ileri gelenleri Kýlýçdaroðlu’na sertlik öneriyor

Öptüðü Kuran-ý kerimi okumasýný tavsiye ederiz

Bu maçýn rövanþý var.

Bu yazýlar arasýnda Engin Ardýç yazarken  off-side kendisi düþmüþ. Ne diyor  Ardýç efendi “bu maçýn rövanþý var” yani yenilmiþliði kabul etmek anlamýna gelmiyor mu? Ayný kalem son yazýsýnýn baþlýðýný

“ALT TARAFI  BELEDÝYE REÝSÝ SEÇÝMÝ” þeklinde atmýþ. Bu taným BÝNALÝ beyi de küçümsemiþ olmuyor mu?  Madem alt tarafý belediye reisliði, neden bu kadar ÝSTANBUL YENÝLGÝSÝNÝ KABUL ETMEYEN TAKIMDANSIN?

Yýlmaz Özdil ise , “Büyükçekmece belediye baþkanlýðýný 6 kez kazandýðý seçimlerin 4 tanesini AKP’nin tek baþýna iktidar olduðu bu dönemde kazanmýþtý” diye yazmýþ… El ile tutulacak hiçbir yanlarý yok ama tutunacak bir yan aramaya devam ediyorlar.

********

EKONOMÝ PAKETÝ. Beklenen þarký misali bekledik ve müjdeler dolusu bir paket açýldý. Paketin içinde sokaktaki insanlarýn mide gurultularýný  iyileþtirecek bir tek nokta olmayan bir paket. Üstüne üstlük bu sokaktaki insanlarýn mide gurultularýný mide kanserine dönüþme sebebi olan bir madde gündeme oturdu… KIDEM TAZMÝNATI. Dike dike göz dikilen yine fakir fukaranýn alýn terine bile el koyma. Oysa el konulacak o kadar çok müsriflik varken. Bir kilo pirzolayý evine götüremeyenlerin mutfaklarýna göz dikmek…

Böyle bir pakete SABAH gazetesine !! açýklama yapan bazý yaðdanlýk tüccarý iþ dünyasýndan bazý alýntýlar dikkatinizi çekti mi   bilemem. Ben  deðiþik gazetelere ara sýra göz attýðýmdan bunlardan bir kaçýnýn isimlerini yazmak ihtiyacýný hissettim… Sadece kendi çýkarlarýn düþünen, yanlarýnda  çalýþtýrdýklarý personelin alýn terleriyle bile ilgilenmeyenlerin  bazýlarý;

-          Kýrýlganlýk farký azalacak… Nail OLPAK  DEÝK BAÞKANI

-          Yeni  hikayenin il k adýmý… Abdurrahman KAAN   MUSAÝD BAÞKANI

-          Reformist aklýn yansýmasý… ÞEKÝB AVDAGÝÇ ÝTO BAÞKANI

-          Ayaklarý yere basýyor.  GÜRSEL BARAN… ATO BAÞKANI

-          Üretim için umut verici…  ERDAL BAHÇIVAN…  ÝSO BAÞKANI

-          Gücümüze güç katacak… ÝSMAÝL GÜL… TÝM BAÞKANI

-          Ýstihdamda artýþ olacak. BENDEVÝ PALANDÖKEN…TESK BAÞKANI

-          Konut sektörünü pozitif etkileyecek. ALTAN ELMAS KONUTDER BAÞKANI

Bu açýklamalar  sadece yandaþ medyada yer bulan söylemler. Gerçekçi ekonomistler yani hiçbir beklentisi olmayan sadece kendi iþlerinin hakkýný verenler tam tersini söylüyorlar. Yukarýdaki açýklamalarý yapanlarýn hiç birisi halkýn mide gurultularýndan haberleri olmayan kesim. KIDEM TAZMÝNATINA  el konulmasý konusunda bir tek kelam etmeyen duygusuz bir takým menfaatperestler.

Diyanet geçtiðimiz gün fitreyi açýkladý. Günlük 23 lira. 4 kiþilik bir ailenin  ayda 2 bin 760 liraya ihtiyacý olduðunun belgesi. Bu rakam sadece mutfaðý ilgilendiren gider. Eee pakette ne var?  Kýdem tazminatýna el koyacak batýk banka ve yandaþ þirketleri kurtaracak kamu bankalarýna para aktaracak. Sözün özünde halkýn olmadýðý bin paket kabul edilemez bir pakettir. Dibi  yýrtýk bir koli paketedir.

*********

ÝYÝ PARTÝ… Seçimlerde  dikkat çekici baþarý göstermediði zannýný veriyorsa da yeni kurulmuþ bir partinin ilk seçim sýnavý 2018’i koruduðu tabanýna sahip çýktýðý aþikardýr. Büyükþehirlerin iktidar partisinden alýnmasýndaki payý azýmsanacak boyutta deðildir.

******

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Mektubun içindekini sadece mektubu yazan bilir

ÞÝRAZÝ SADÝ

*******

KOZAN MHP’DEN SAADETE GEÇTÝ. Sebebi hikmetiyse, YSK’dýr. Listeler asýlýrken bu ünvanýnýn baþýnda YÜKSEK YAZAN KURUM  balýk tutmaya mý gitmiþti? Adamýn GBT’si bozuk çýkmýþ. Adaylýðýný kabul etmiþsin kazanana kadar sen neredeydin birader?

Bakkal dükkanýna eleman alýnýrken sabýka kaydý isteniyor, bir belediyeyi teslim edeceðin adamýn sabýka kaydýný irdelemiyorsun.  Sonra senin adýna YÜKSEK SEÇÝM  KURULU deniyor.

ÝMAMOÐLU’nun mazbatasýnýn verilmemesi de bu kurum iþlediði bir suç zinciridir… Bir deðil sayýsýný saymak bile zor olan YSK’nýn iþlediði hatalar bu kurumun top yekun istifasýný gerektirir. Anayasa mahkemesi onursal baþkaný KANADOÐLU  geçtiðimiz akþam  katýldýðý bir televizyon programýnda konuyla ilgili yasalarýn hepsinin madde rakamlarýný sayarak iþlenen bu suç zincirini tek tek açýkladý.

YSK’da görevli hakimler KANADOÐLU’nun bu konuþmasýný dinlediler mi bilemem ama dinleyen varsa o gece nasýl uyku girdi gözüne anlamak mümkün deðil…

BÝNALÝ BEY býrakýn 14 bin 13 bin oy farkýný daha 3 bin fark var diyerek kazandým diyerek  kürsüde konuþup hayýrlý olsun demedi mi?  Ýmamoðlu’na reva görülen bu durumun tersi olsaydý 13 gün BÝNALÝ BEYÝ de süründürebilecek miydiniz? Bu hal YSK’YA GÜVENMEYECEKSE  böyle bir kuruma hiç gerek yok.

Sanki Ýngilizler Ýstanbul’u  iþgal etti. Yahu halk tercihini kullandý. Halkýn iradesini bir takým þaibe kuyruðu takmanýn anlamý ne? Kapý kapý gezip kime oy verdin diye soran bir ülke daha var mý acep?

Deðerli polis evlatlarýmýza acýyorum. Onlara bu emri verenler bir gün gelecek bunun hesabýný verecekler… ÝMAMOÐLU KAZANMIÞTIR VE  ÝSTANBUL BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANIDIR. Seçimden sorumlu AKP Genel Baþkan yardýmcýsý  birkaç gün sonra görevden alýnacaktýr. Ama AKP bu yenilginin hesabýný kime/kimlere nasýl verecektir?

ÝMAMOÐLU, Emlak danýþmaný arkadaþým SALÝM’in  benzetmesi gibi sinirleri alýnmýþ balýk gibi sakin olarak tanýmladý. Çok haklý ve yerinde bir taným. Dilin her ne kadar kemiði yoksa da ÝMAMOÐLU  diline hakim genç bir yetenek. Gençlerin önünü açalým diye yýllarca yazmamýzýn en güzel örneði.

******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Biberin kilosu 29 TL’YE DAYANDI”

By:  gazeteler

Bizden not:  REFORMÝST EKONOMÝ PAKETÝ DEDÝÐÝN BÖYLE OLUR

…………………………………

ÇÜÞ

Köpek katliamýnda tutuklu yok. Yahu insan kesenler iyi halden yýrtan bir ülkede köpeðin sözü mü olur…

……………………….

BÜYÜTEÇ

ÝKÝZÇAY’DA SAKAL-I ÞERÝF CAMÝÝNÝN ETRAFINDA BÝR AYDIR ÝNÞAAT YAPILIYOR.

PÝSLÝK VE DUMAN TOZ TOPRAK ALTINDA KALDIK DENÝYOR. Gürültüsü caba diyenlere

Verecek yanýtýnýz var mý?

 

 

 

324 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar