Uður TARIMAN
TEL TEL - 16 Nisan 2019
Tarih : 2019.04.16  09:14:02

ARENA SOL ÇEKTÝ… Aziz Han yönetiminde aylýk bir gazete. Son sayýsýyla Edremit gazetelerine SOL sekti son manþet haberiyle. “HATTUÞA’YI ARAPLARA SATACAK”. Baþlýðýn üst kýyýsýnda seçim öncesi yapýlan siyasi pazarlýklar meyvelerini vermeye baþladý.

Kamil SAKA Yönetiminin,  Körfezle tanýþtýrdýðý yap iþlet sisteminin en büyük meyvelerinden biri. Katara satacakmýþ. S. Hasan Arslan’a destek veren iþ adamlarýnýn baþýnda geliyormuþ…

Bu þahane atlatma haberin devamýný okumadým. Beklenen þarký gibi satýþ öncesi haberi. Aziz Han yaptý yapacaðýný alnýndan öpüyorum. Onun haberine güvendiðim ve saygý duyduðum için devamýný okumadým…

Edremit Belediye Meclisi bu konuda nasýl bir karara el kaldýracak? Vefa borcumu ödeyecek? Edremit’teki muhalif partilerin etki ve tepkileri nasýl olacak? Bir baþka sorgu mercide CUMHURÝYET HALK PARTÝ, Yani isminin içinde HALK geçen bir partinin, kazanýmýna gölge düþürecek bir karar Edremit Belediyesinden, çýkarsa Kýlýçdaroðlu’nun, tank palet fabrikasýnýn KATARLI’LARA satýþý konusundaki ýsrarý karþý tutumuyla ters düþecek… Aziz Han’ýn haber içeriðinde Hattuþa’nýn patronu Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn danýþmanlarýndan biri olduðu yazýyor. Düðüm burada kilitleniyor… Hasan Arslan yönetiminde ki Edremit Belediyesi bu satýþý gerçekleþtiremezse, Edremit Belediye Baþkaný, AK P’ye mi geçecek? Ayrýca bu satýþý gerçekleþtiremezse Edremit hem büyük þehir belediyesinden hem Ankara’dan yatýrým yerine nasihat alacaktýr. Aziz HAN ayrýca haberinin içeriðine, Hattuþa’nýn patronunun, yerel seçimlerde maddi ve manevi deste verdiðine de not düþmüþ. Hasan bu vefa borcunu nasýl ödeyecektir? Bekle gör… Aziz HAN yaptý yapacaðýný ve Edremit’te uzun zaman konuþulacak, nefis bir habere imzasýný attý…

NOT: Edremit’te,  sadece CHP yok diðer partilerin ilçe teþkilatlarý yaz uykusuna mý yattýlar da aðýzlarýný býçak açmýyor. Eeee!!!

                                                                   …….

AYVALIK’TA TELEFERÝK… Büyükþehir Baþkaný YÜCEL YILMAZ, Hürriyet gazetesine verdiði röportajda

“Þeytan sofrasýyla merkez arasýnda teleferik yapmak üzere düðmeye bastýk dedikten sonra, yap iþlet devret sistemiyle yapacaðýz” diye de açýklýk getirmiþ… Ve bu projenin Edip Uður’dan KALMA BÝR PROJE OLDUÐUNU söylemeyi de ihmal etmemiþ.

Edip Uður’dan kalma bir proje daha var. Yarýsý bitmiþ, Akçay halkýnýn canýna ot týkayan bir proje 4 yýldýr bitirilemedi. Bugüne kadar kaç para harcandý diye sorduk yýllardýr bir yanýt alamadýk. Alacaðýmýz bir merci de bulamadýk. Hala öyle melül melül yüzümüze bakan bir icraat! Kýzýl keçili giriþinde koskoca bir levha hala durmakta. Ýþi alan firma, baþlangýç tarihi bitiþ tarihi falan CV misali öylece durmakta. Bilgi almak isteyen gider o tabelayý okur. Bitiþ tarihi çoktan geçmiþ ama ortada fol yok yumurta yok. Ayvalýk Teleferiðine el atmadan þu Akçay’ýn þehir suyu þebekesine el atsaydý daha yerinde olmaz mýydý?

Ayrýca, teleferik konusu bir tarihte Altýnoluk’ta Ýsmail Aynur’un da yap iþlet devret sistemiyle Alman firmasýyla ön görüþmeleri olmuþ ama MÝLLÝ PARKLAR karþý çýkmýþtý. Gerekçe yangýn tehlikesi. Yahu Türkiye’nin onlarca yerleþim birimlerinde teleferik var ve hepsi aðaçlarýn üzerinden geçmekte.

Balýkesir Büyük Þehir Belediye Baþkaný, Kafaoðlu gibi bir Edremit temsilcisi görevlendirecek mi? Ama göstermelik deðil, yazýlan çizilenlere anýnda ALOO DÝYECEK BÝR TEMSÝLCÝ!

                                                                     ……

BAKMA YEÞÝL YEÞÝL… Bir þarkýydý bir zamanlar… Hürriyet yazarý FATÝH ÇEKÝRGE Cumartesi günü köþesinde “YETSÝN, CENNETÝ ÝÞGAL EDÝYORLAR” baþlýðýyla yazmýþ.

“Her bahar aþný þikayet iþte GÖÇEK Hisar önü ve GÖKOVA, ben yasmaktan yoruldum onlar yalandan fýrsattan yorulmuyor. Ama bu cennet kýyýlar için bu güzel vataný sonuna kadar yazacaðým AF FIRSATÇILIÐ DEVREDE” diye baþlamýþ ve devam etmiþ. Ben bu kadarýný sizlerle paylaþmak istedim.

Ben bu köþeden yýllardýr yazýyorum.”.Bu kadar yeþil düþmaný bir iktidar gelmedi “ diye… Doðamýz birileri tarafýndan taammüden katlediliyor diye devam etmiþtim yazýlarýma. Ýhanet ettik diye af babýnda söylenin sözler, katledilen doðayý geri getirmiyor. Doðanýn intikamý acý olacaktýr.

                                                                                             ….

ÝMAMOÐLU,’NUN BÝR CÜMLESÝ YETTÝ AMA… Neydi bu cümle. “SÝZÝN ADAYINIZ OLSAYDIM NE DÜÞÜNÜRDÜNÜZ?” 

Muhteþem bir cümle deðil mi? 

TANIK SÝZÝN……

………………………………………………………………

SANDIK DEPOSUNU! BASANLAR TESCÝLLÝ OLARAK ÝLAN EDÝLDÝ… Sandýk baþkaný hakimler tarafýndan tutulan tutanakta, baskýný yapanlarýn AKP ve MHP’li partiler olduðu açýklandý.  Seçim konusunda çok konuþan DEVLET beyden bu konuda týk yok. Son konuþmasýnda Ýmamoðlu için, bu adamdan belediye baþkaný olmaz” dedi… Daha öncede Sn. Erdoðan için “Senden Cumhurbaþkaný olmaz “ demiþti.

Sn. Erdoðan yanýtýný Cumhurbaþkaný olarak verdi. Sýrada Ýmamoðlu’ da üç dört saat sonra Belediye Baþkaný olarak verecek… Eee sonra Devlet Bey ne diyecek? Sürç-i lisan eyledim falan, felan mý?

………….

NASA UZAYDA KONUT PROJESÝ HAZIRLIÐINDAYMIÞ… Ayyy yahu bizim TOKÝ bu haberi okudu mu acep?  Malum konut yapmakta pek ustadýr… Ýhaleyi kaçýrmasa bari!

                                                                           …..

TRUMP KIZINI KENDÝ KOLTUÐU ÝÇÝN HAZIRLIYORMUÞ… Sn. Erdoðan dan kapmýþ bu iþi. Cumhurbaþkaný Erdoðan bu konuda çook adým ileri valla. Kaç yýldýr kýzý SÜMMEYYE hanýmý hazýrladý. 4x4’LÜK BÝR EÐÝTÝMDEN GEÇTÝ. 

                                                                              …

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Yeni parti için uygun zaman bekliyorlar.”

By. GAZETELER

Bizden NOT.  Bahse konu ABDOULLAH GÜL, DAVUTOÐLU

Etraflarýnda kümelenenlerle birlikte yeni parti için aportta

Bekliyorlarmýþ… Cacýk sever misiniz  cacýk?

………………………………………………..

ÇÜÞ

Yemekteyiz formatý gibi menü. Demokratik salata mý, yoksa Antidemokratik salatamý seversiniz?

                               ……………………………..

BÜYÜTEÇ

Pos makinesiyle taksitli fuhuþ, þebekesi Balýkesir de enselenmiþ. Hayat þartlarý, demokrasilerde çare tükenmez düsturuyla iþlemeye devam etmek zorunda… Alan razý satan razý be kardeþim. Kartsýz ne var da fuhuþ olmasýn deðil mi ya? Hayat þartlarý zor!

………………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

BÝZÝM ÞARAP ÝÇMEMÝZ NE KEYFÝMÝZDEN

NE DÝNE EDEBE AYKIRI GÝTMEMÝZDEN

BÝR AN GEÇMEK ÝSTÝYORUZ KENDÝMÝZDEN

ÝÇÝP ÝÇÝP SARHOÞ OLMAMIZ BU YÜZDEN

                                      X

ONLARCA HER BÝLGÝ KENDÝLERÝNDE

ÜZÜLME EÞEK EÞEÐÝ BEÐENÝR

HAYIR VAR SANA KÖTÜ DEMELERÝNDE

ÖMER HAYYAM

…………………………………….

 

334 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar