Uður TARIMAN
TEL TEL - 4 MAYIS CUMARTESÝ
Tarih : 2019.05.05  17:45:33

TEE 2010’LARA GÖTÜREYÝM SÝZÝ DEDÝM VE ARÞÝVÝMÝ  AÇTIM… TEL- TEL NE SÖYLERSE GÜZEL EYLER.

 -SINDIRGI BELEDÝYESÝ  halka bedava ayva  daðýtmýþ… Ayvayý yemiþler yani

- Kýssadan hisse bir fýkra;

Temel cinayetten yargýlanýyor “ SUÇSUZUM” diyor baþka bir þey demiyor

Hakim;

-Ýyi ama bu cinayeti iþlerken seni gören bir tanýk var, ona ne diyeceksin?

Temel;

-Ula cörmeyenda bir sürü insan var ya onlara ne diyeceksunuz?

Yanu günümüze uygularsanýz yüzlerce gören var görmeyen var diyebilirsiniz…

-AKP’yi kim yiyebilir? Ne CHP,  ne MHP  AKP’yi CEMAATLER  yiyebilir gerisi abesle iþtigal

-Yeni bir TOKÝ MAHALLESÝ… Kuðulu gölet denilen SAHÝPSÝZ  arazi. Bu konu için çok uygun. Civarý  her türlü OUT LET’lerle dolu, ulaþýmý kolay  arazi… (Bugün Hastane yapýlacak arazi, dikkat o zaman yani 2010 yýlýnda sahipsiz tanýmýný koymuþum)

-SUUDÝLER PARA basýyor… Þeytaný taþlatan arap, Allah’ýn taþýndan bile para koparýyor. Ye kralým ye, patlayýncaya kadar ye… ( yýl 2019 yine ayný konu yaygýn basýndaydý. Atýlan ayný taþlarý poþetleyip dolarla hacý adaylarýna satýlýyormuþ)

- Arýtmanýn elektrik borcu ne kadardýr diye yazmýþým. Hadi bugün 2019. Sahi bugün kaç para borcu var?

-Eþeði saðlam kazýða baðlamak… Emekli maaþýný devlet bankasýndan alan vatandaþtan banka kefil istiyor. Yahu kellem senin elinde falan deme lüksün yok. Ýþine gelirse…

Temel  eþek kiralama iþi yapýyormuþ

Ýsteyen Temel’e gidip eþek kiralar, iþi bitip getirince parasýný ödermiþ. Bir gün bir adam gelir eþek kiralamak ister. Temel parayý peþin ister. Adam bozulur.

-Herkesten iþi bitip eþeyi getirince parayý istiyorsun benden neden peþin?

Temel;

-Ha pu eþek dönüp dolaþýp gene puraya celur ama senin geleceðinden þüphem vardur.

-Ekranda, yine kavga dövüþ. Baykal’a baþ kaldýran Önder SAV, Kýlýçdaroðlu’nun elinden tutup genel baþkan koltuðuna oturttu. Ayný Kýlýçdaroðlu Önder SAV’ý elinden tutup asansöre bindirdi, güle güle ak saçlým dedi. Erdoðan keyiften havalara uçuyor olmalý.

- CE-HA-PE, Bizim buralardan yola çýkarak yazmýþtým. Bir  CHP’li bir CHP’linin kuyusunu kazýyor. Bütün olamýyorlar. Parti içinde birleþemeyen siyaset  nasýl iktidara koþar, yazýk… ( 9 yýl önce yazdýðým yazýyla bugünkü Edremit CE-HE-PE’sini ayýrt edebilir misiniz?)

-Üç yaþýndaki çocuða tecavüz, belden aþaðý yaralama, üstten  indirme gibi olaylarýn istatistikleri tutulsa nasýl bir rakama ulaþýlýr?  (9 yýl geçti aradan 100 misli artan sapkýnlýklar, cinayetler)

- 22 EKÝM 2010 günü “Parti ilçe baþkanlarý genel merkeze kimi empoze edeyim” diye kara kara düþünüyorlar, bazýlarý da “kimin arkasýnda dursam” diye yýl 2019  ayný durum… Ýlçe Baþkaný ve  arka durulacak aday, adayý !!

-Bir bina eski Devlet hastanesinin yokuþunun baþýnda 4/5 katlý koca bina içinde at eþekler bile  yaþamakta. Bu  bina belediye mülkü müdür nedir? Akýbeti ne olacak? (bugün 2019 o bina hala öyle melül, melül bakmakta-

-Erdoðan KIZILCAHAMAM  kampýnda emir verdi “marþ marþ bütün mahalleleri taranacak” Yýl 2019 YER YÝNE Kýzýlcahamam kampý. AKP genel baþkaný “aramýzda görevlerini yapmayanlar var, hesaplarý kesilecek” babýnda cümle kurdu…

-Cumhur’a yasak olmaz.  Bu cümle  Baþbakan Erdoðn’nýn.29 Ekim resepsiyonunda söyledi bu cümleyi. Ýyi güzel de KAMU Genel Müdürüyle kimse gidip görüþemiyor. Kamu ve Cumhur. Bu ne perhiz bu ne…

-Genel seçime 9 ay var. Ankara’ya uçak rezervasyonunu bugünden yaptýranlar var. Yürüyerek gitmeyi bile kabullenenler çoðunlukta yeter ki Ankara’ya vasýl olsun…

-Ahmet Öner’den yadigar, yeþillikler arasýnda akan kanaletleri geri istiyoruz… 8 valla bugünde aynýsýný düþünüyor ve istiyoruz, kornon seramike esir edildi de)

-KÖÞE YAZARLIÐI…15 YILDIR KOVULMADIK DÝYE ÖVÜNÜYORU DÝLE KOLAY 15 YIL. Dünya Editörler formu köþe yazarlarýnýn geleceklerini masaya yatýrmýþ…(bugün yýl 2019  kovulmadýk ama  kýzým sana söylüyorum babýnda hareket var elbette)

-Maliye Bakaný ÞÝMÞEK BÝR TURÝZM ÝÞLETMESÝNÝ açmak üzere GÜRE’ye geldi. Turizm Bakaný neden gelmedi?

-Parasýz üniversite istiyoruz diye gösteri yapan gençleri polis marizlemiþ. Ýsteyenin bir yüzü falan. Yahu bu gençler etraflarýna bakmýyorlar ilk mektepler bilem paralý oldu.

-DEPREM 4.4 ÞÝDDETÝNDE  oldu. Gerisi olacaktýr, olabilir, olacaksa olur, olmayacaksa olacaktýr. Yaralar hemen sarýlýr… Hikayemiz var çocuklar

-Belediyeler birliði  cümlesi sýktý. Baþkanlar konseyi olsun

-KENEFE GÝDECEM HELÝKOPTER VA MI? Ýçiþleri Bakan  kabzýmal denetlemesi için helikopterle  Ýnegöl  SEMALARINDA  gezinmiþ. Ýyisinden domat felan var mý diye.  Saltanat dediðin böyle olur…

-Gazeteci Nazým Alpman Batum da dolaþýrken Baþbakan LEVON  VARHSALOME ile karþýlaþýyor. Baþbakanýn yanýnda iki kiþi var. ALPMAN “Sayýn baþbakan iki koruma az deðil mi?” diye soruyor. Aldýðý yanýt çok enteresan “KENDÝ ÜLKENDE KORUNACAK HALE GELMÝÞSEN ÝÞÝN BÝTMÝÞTÝR”

-Edremit sahillerinde kurtarma botu var mý? ( bugün 2019 var mý diye yine soruyorum)

-Terörist baþý ile görüþmeye giden kim? Yasaklý TUÐLUK gönderen kim?

-SAVARONA. Atatürk’ten kalma yat. Bugün neden kullanýlmýyor? Harika bir deniz taþýtý. Neden kullanýlmýyor? Atatürk’ten kalma olduðu için…

-Devlet hastaneleri özelleþtirmenin eþiðinde. 2012 yýlýnda görmüþüm bugünleri yani. Þehir hastaneleri peþpeþe açýlýyor.

-Halkla paylaþmak.15 yýldýr bu köþedeyim, halkla bilanço paylaþan bir belediye baþkaný görmedim. 24 YIL A ULAÞTIK HALA AYNI TERANE.

-Ýki ton pet þiþe kapaðý toplayan Ege Üniversitesi toplanan kapaklarla   8 engelli  tekerlekli sandalye alýnmýþ…

-Genel seçim 17 Temmuz. Edremit’te  bazýlarýnýn kalp atýþlarý  hýzlandýðý için takviye kalp ilacý gerekiyor. Aman ha….

- Yasaklarý koyanlarý sormak gerekiyor. Bir berberi övücü yazý yazamazsýn. Bir doktor, bir diþçi gazeteye ilan veremez. Bir eczaneyi övemezsin. Delenler var ama deleni delemeyen ODALAR  var.

-Her evet demokrasiye ve özgürlüðe davettir. Bu söz 2010 yýlýnda sarf edilen sözdür. Eee bugün yýl 2019…Ne iþ

-2010 da da Hayyam mý unutmamýþým.

Girme þu alçaklarýn hizmetine

Konma sinek gibi pislik üstüne

Ýki günde bir somun ye ne olur?

Yüreðinin kanýný iç de boyun eðme

……………………………

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Edirne’de  559 kaçak yakalandý”

By. GAZATALER

Bizden not: Yakalamak kolayda nasýl girdiklerini anlamak zor

…………………………..

ÇÜÞ

AKP HALA Ýstanbul için direniyor… Adý yüksek yüksek tepelerde yazýlý olan kurum, öyle garip garip bakýnýyor. Acýyorum valla. Hem ona, hem ona.

…………………………..

BÜYÜTEÇ

Akçay-Edremit arasýnda at arabasý yarýþý düzenlensin. Valla yerli turizm patlama yapar…

………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Eþeðe altýn nal çaksan yine eþektir

Halk sözü

…………………………………..

 

310 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar