Uður TARIMAN
TEL TEL - 20 HAZÝRAN 2019
Tarih : 2019.06.20  09:28:10

BASIN HÜRDÜR SANSÜR EDÝLEMEZ… VE DE MOBBÝNG UYGULANAMAZ… Anayasa böyle diyor. Dün de bu baþlýk altýnda bazý  güncel konulara deðinmiþtim… O halde hür bir basýn çalýþaný olarak  þöyle bi yol hatýrlayabildiðim konulara uzanalým dedim…

YANLIÞ HATIRLAMIYORSAM  baþlýðý altýnda bir yumak yaparaktan;

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Ülke yönetiminde gerekse yerel yönetimlerde  sarf edilen sözler, yapýlan yanlýþ uygulamalar, birbirlerine kavgada bile söylenmeyecek çirkin itham ve hakaretler, iftiralar, bariz hatalarý inkar etmeler, menfaatleri uðuruna muhatap olunan çirkinlikler, menfaat uðuruna saf deðiþtirmeler… Bu çirkinlikleri inkar etmek, görmemezlikten gelmeler ayan beyan ortadayken, insanýn kendisini inkar etmesi anlamýna gelmiyor mu? Ýnkar edilen kiþilik aðzýyla kuþ tutsa ne bu dünyada, ne öteki tarafta kabul görmeyecektir. Bakmayýn siz, “oyunuzu bize verirseniz cennette villanýz hazýr” diyen geri zekalýlara…

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Erdoðan ile Bahçeli arasýnda geçmiþte, karþýlýklý aðýr hakaretler, küfüre dayalý söylemleri unutmamýz ve onlarýn unutmasý mümkün mü? Bakmayýn bugünkü kankalýklarýna, bu kankalýk, sadece bir ince ipliðin kopmasý gibi her an  çýt diye kopabilir.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Soylu’nun Erdoðan hakkýnda söylediði aðýr itham ve hakaretler. Bu ve benzeri söylemleri hatýrlamamak elde mi?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, ayný masada çay kahve içip, masadan kalkýnca birbirlerinin arkasýndan neler söylediklerini biliyoruz…

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, alakasýz kiþiyi, alakasýz bir konuda kiþilik haklarýna saldýranlarý da hatýrlýyoruz deðil mi?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, biri, bir hizmet konusunda baþkasýnýn yaptýðý hizmeti ben yaptým diye ortaya atýlmasý…

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, yapýlan çirkinlikler elbette unutulmaz, bunun yanlýþý felan yoktur.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, TDÝOSB yani tarýma dayalý organize sanayi bölgesi çerçevesinde  süs bitkileri ve seracýlýk çalýþmalarý hýzlanýyor. Bu projenin altýnda imzasý olanlar arasýnda KAMÝL SAKA’nýn da imzasý  var olduðunu anýmsýyorum.

Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Edremit’te 2 ODA  baþkaný rekora gidiyor, belkide egale bilem etmiþlerdir.

Þoförler Odasý Baþkaný ve Berberler Odasý baþkanlarý.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Edremit’te trafik polisleri motorsiklet kullanýyorlardý. Þimdilerde FOTO POLÝS  olarak, cep telefonuyla bu görevi yapýyorlar.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, ZEYTÝNLÝ ÇAYININ  hemen dibinde koca koca  blok apartmanlarý yapýp yarým býrakan Türkiye’nin gayrimenkul  zengini  bu binalarý öyle býraktý þimdilerde kimler yaþýyor içlerinde kimse bilmiyor. Bu þahýs  ayný zamanda AKÇAY TURGUT REÝS caddesinde bulunan denize sýfýr YEÞÝL PANSÝYON, YEÞÝL BARIN da bulunduðu mülk  bugün hem Edremit BELEDÝYESÝ’NÝN, HEM Emniyet Müdürlüðü’nün baþlarýna bela. Þu anda boþ metruk olan bu binada kimler kalýyor demeye gerek yok, uyuþturucu ve fuhuþ gýrla… Bu mülkün sahipleri bulunarak ya yýk, ya yýk  demeleri gerekiyor. Ben anýmsýyorum  yazdýðým yazýlar sonucu etrafý sözde ! kapandý. Bugün gidip görün neresi kapanmýþ?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, GÜRE  Beldesi kanalizasyona baðlý deðil. Restaurantlarýn yan yana zincir misali olduklarý caddede, VÝDANJÖRLER MOK  çekmeye  geliyorlar. TURÝZMDEN   dem vuranlara arzýmdýr… Eyyy Büyükþehir, sen  ne menem bir teþkilatsýn? Akçay’a þebeke suyu getirmek için harcadýðýn parayla  bu beldenin kanalizasyona baðlanmasý yapýlýrdý. Turizm sektörüne en büyük darbeyi vuran sensin…

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam KAFAOÐLU  Edremit’te lüküs bir ofis yaparak Edremit Temsilciliði kurmuþtu. Kaç para harcandý bilemem ama o þahsý tanýma þansýmýz olmadý. Çok yazdýk ama beyzade tanýþma zahmetinde bile bulunmadý.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam,  Reklam kuþaðý dýþýnda, radyo ve TV’lerde marka ve firma ismi alenen  yazýlmaz, söylenmez… BÜYÜKÞEHÝR Belediye  Zabýtasýna bir þirketten minibüs kiralanmýþ. Hemi de model. Amma velakin bu  minibüste kiralanan þirketin adý saný ayan beyan  yazýyor. Ne iþ?

x-Yanlýþ  hatýrlamýyorsam, vefat edenler için sela okunur. Ýmam efendi kýsa da olsa ölenin seceresini okur… Mursi’NÝN SELASINDA ,  CV’sini kim yazdý acep?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Balýkesir ve Edremit Belediyesi cadde ve sokaklarýn paylaþýmlarýný yapmýþlardý. Hala birbirine karýþtýran  vatandaþlar var. Büyükþehir Belediyesi  kendisinin uhdesinde olan cadde ve sokaklarý burasý bizim ZÝMMETÝMÝZDÝR, ÞEKLÝNDE TABELA KOYSA NASIL OLUR?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam,  bir sýnav vardý, KPSS  bu sýnavý aþmýþ pek muhterem iktidar. Ýstanbul  BB’sinin þirketlerine alýnacak personele özel bir sýnav yapýyormuþ. Baþörtüsü için ne düþünüyorsun, Ensar vakfýný biliyor musun? Sübhaneke  cenaze namazýnda nasýl okunur? En etkili lider kimdir?

V.S… Yahu  imam olsan bile böyle sorular sorulmaz be kardeþim. Görün ey beyler Türkiye nereye koþuyor?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Edremit Belediye Baþkaný H. Arslan Zeytinli Belediye baþkanlýðýna aday olduðu zaman, Zeytinli çayýnýn ihyasý  için Eskiþehir Büyük þehir Baþkaný  Büyükerþen’den  proje ve destek sözü aldým, demiþti… Þimdi tam zamaný 150 bin nüfuslu Ýlçe belediye Baþkaný olarak sayýn Büyükerþen’e bu sözünü hatýrlatabilir.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Devlet bey, “ 1 oyla kazansa bile kazanýlmýþtýr” demiþti. Bugün tam tersini söylüyor…

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, 2019 yýlýndayýz. MÝTÝL’in anlamýný bilen kaç kiþi kaldý?

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Edremit eski belediye baþkaný KETAÞ AHMET, Akçay kordona yeþil çimenler arasýnda akan kanaletler yapmýþtý. Etrafýnda banklar insanlar nefes alýyorlardý… Büyükþehir saçmalýðýndan önce bile gelen Baþkanlar vurdular kazmayý. Büyükþehir geldi tuz biber ekti. Ýþporta kordonu yaptý.

x-Yanlýþ  hatýrlamýyorsam, Edremit’te bir AKP, Ýlçe Baþkanlýðý vardý. Dükkan kapandý mý diye soranlar çoðalmaya baþladý.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam Edremit’te kaymakamlýk bünyesinde mal müdürlüðü vardý. Ecri misil falan gibi iþlere de bakýyordu. Þimdilerde varlýðýndan endiþeliyim,  ne arýyor ne soruyorlar. Onca  soru soruyoruz nayýr n’lamaz misali suskun.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Akçay’ýn bir yasal gümrük kapýsý vardý. Anahtarlý falan, bu kapý çatladý kapý falan mý oldu, bir türlü anahtarý girmiyor delikten…

x Yanlýþ hatýrlamýyorsam, Eþþek gibi saf tutacaklar diyen, kafatasý su dolu  o adam vardý.  hakkýnda Adalet nasýl bir karar verecek? Ýnþallah  ÝFADE ÖZGÜRLÜÐÜ  kararý vermez. Verirse kusura kalmasýn kimse bu köþeden istediðim her kelimeyi kullanýrým.

x-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, bu Pazar Ýstanbul’da seçim var ! NETCE  ne olur diyenlere   yanýt nasýl verilir. Kazansa bile o koltukta oturamaz diyen Erdoðan bu yanýtý vermiþ oldu. Her ne pahasýna olursa olsun EKREM BÝRADER O MASAYA OTURTULMAYACAK. Umarým büyük bir KAOS  DOÐURMAZ.

X-Yanlýþ hatýrlamýyorsam, hazinemizden sorumlu bakan, Tünelin sonunda ýþýk göründü, demiþti. Amma velakin cebimdeki paraya bakayým dedim hakikaten ýþýk var, cebimin altýndan toprak gözüküyor. Delinmiþ demek ki…

Yanlýþ hatýrlamýyorsam, ben ÇÜÞ, DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER ,KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN KUTULARINI YAZIYORDUM DEÐÝL MÝ? Baðýþlayýn hadi onlarý da yazayým gari.

                                                             …….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Rüþvetten gözaltýna alýnan Eski UEFA  Baþkaný PLATÝNÝ zor durumda”

By. Hürriyet Gazetesi

Bizden not. Bizde böyle bir adil durum olsa valla, FETÖ’yle yarýþýr rüþvetçiler.

……………………………………………………….

ÇÜÞ

Ýngiltere’de eþek arýsý istilasý  olmuþ… Yahu þu eþeðin insanoðlundan çektiði nedir be kardeþim… Eþþek aþaðý, eþek yukarý…

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

FOTO POLÝS… Bir trafik ceza  tebliði geldi evime. Yeri falan yazýyor. Akçay’da ve Edremit’te, RENT A CAR’cýlara  ayný yerlerde onca araç park ediliyor bunlar devlete  cadde iþgal vergisi mi ödüyorlar?

Hadi gari elinize kuvvet bol bol çekin fotonuzu. Ee bizim de elimiz armut toplamýyor, foto çekmek bizim iþimiz…

……………………………………………………….

KULAÐINIÇZDA KÜPE OLSUN

Bütün dinler adaletle birleþir

CON WAY

……………………

 

274 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar