Uður TARIMAN
24 Haziran 2019 - Tel Tel
Tarih : 2019.06.24  08:38:11

AHMET ELMAN

Eski bir dostum olan, Ahmet Elman, bugün Edremit Belediyesi Baþkan yardýmcýsýdýr. Saka döneminde de  Belediye Meclis üyesiydi.

Neyse, Ýþte o meclis üyeliði döneminde benim çok sýk aralýklarla yazdýðým, deniz sporlarý konusundaki

Türkiye haritasýnda kocaman bir Edremit Körfezi yazýyor, ama bir tek su sporlarý adýndan bahsettiren kulübümüz yok“ içerikli yazýma son döneklerinde bir adým attý ama, SAKA  yönetiminden destek almadýðýný ifade ederek elini ayaðýný bu konudan çekmiþti…

Sevgili ELMAN, bugün 150 bin nüfuslu bir belediye yönetiminin Baþkan yardýmcýsý sýfatýyla bu konuya eðilme yetki ve etkinliðin olsa gerek düþüncesiyle yazýyorum…

Muhteþem bir Körfezin DÝBÝNDE YAÞIYORUZ  AMA SADECE KAÐIT ÜZERÝNDE BÝR KÖRFEZ OLARAK GÖRMEK, hiçbir belediye yönetiminin hakký deðildir…

Edremit körfezinde hangi deniz sporlarý yapýlabilir? Bu konuda araþtýrma yapmak sizlerin görevinizdir.

Ulusal yayýnlarýn  Turizm EKLERÝNDE  bir tek cümleyle adýmýz geçilmemektedir. Bu beni üzüyor. Beni olduðu kadar deniz sevdalýlarý ve Edremit aþýðý olanlarý fazlasýyla üzmektedir..

Evet, hangi su sporlarý yapýlabilir? Ekip oluþturmak zor deðildir. Spordan sorumlu baþkan yardýmcýsý olduðu da söylenmekte. Kültür müdürlüðünüz var.

Deniz sporlarýyla ilgili FEDARASYONLARLA  ya birebir ya  yazýþmayla bilgi alýnabilir… Geçtiðimiz gün Akçay açýklarýnda iki SÖRFÇÜ  genç saatlerce gözden uzaklaþtýklarý kadar  gezdiler. Ve bu iki genç yazdan yaza gelen Edremit yazlýkçýlarýnýn mensubu… Neden  bir sörf etkinlikleri  organize edilmiyor? diye bana sordular? Ne yanýt verebilirim ki?

Kürek…

Yelken

Yüzme   etimi 4 dal… Bu dallarla ilgili  federasyonlarla temas kurulmasý Edremit’e  tanýtým adýna  büyük bir imkandýr… Zeytinimiz bile elimizden alýnmak üzere. Dedenden kalan zeytinliklerle bugün 8 zenginliði yaþayanlara sponsorluk için bastýrýlabilir… Futbola  bugüne kadar harcanan paranýn toplu bir rakamýný verebilen çýkabilir mi?  Bir zamanlar sadece GÜRE bayan basketbol takýmý adýmýzý ulusala taþýyabilmiþti. O da söndü gitti…

Evet, sevgili Ahmet, lütfen Türkiye haritasýný bir zahmet masana yay ve oradaki Edremit körfezinin güzelliðini bir kez daha içine sindir…

Bu dallardan birini yerine oturttuðun zaman, anane haline getirilecek müsabakayý tüm ULUSAL YAYIN VERECEK HATTA  GÖRSEL YAYINDA DA   geçilecek… Bu konularda sponsor bulmak hiç te zor deðil. Yeter ki baþlat  onlar kendiliðinden gelirler.

Sevgili Ahmet,  bunlarýn dýþýnda neyimizle övünebiliriz ki? Neyimiz var…

Bilmem ilgini çeker mi bir baþka spor dalýný da yýllardan beri yazmaktayým.

“Engelli binicilik müsabakalarý” Yer mevcut… Gümrükte, Yunus Bozbey zamanýnda yapýlan bir ARENA VAR. Bomboþ duruyor… Ýlgili federasyonla  iletiþim kurulup, bir iki günlüðüne davet etseniz yeri ve imkanlarýmýzý  açýklayýp  ne yapýlmasý gereðini  öðrenseniz. Her yýl  organize edilecek bir ödüllü organizasyona  el atsanýz… Tanýtým için baþka çaremiz yok. Bir tutturduk EMÝTT’te EMÝTT… Otellerimizin KEMÝK MÜÞTERÝLER VAR ONLARIN TUZLARI KURU… Tanýtým, adýmýzý duymak istiyorum sevgili ELMAN adýmýzý duymak bilmem anlatabildim mi ?

**********

YALAN… Ýnsanlýðýn yüz karasý… FBI  yalancýyý tanýmlamak yani yalan söylediðini tesbit etmek için 4 maddede toplamýþ

1-      Zaman kazanmak için sorulan soruyu tekrarlar

2-      Ýyi yalancý karþýsýndakini iyi okur

3-      Senaryo için yavaþ konuþur ikna olduklarýnda hýzlandýrýrlar

4-      Zor soru düþünme payý ister. Bir süre bir yere odaklanýp konuþurlar

Harvard’da Üniversitesi öðretim görevlisi PAMELA  MEYER  yalanýn temelini þöyle açýklýyor;

Bebeklikte aðlama numarasý

1 yaþýnda saklamayý

2 yaþýnda blöf yapmayý

5 yaþýnda düpedüz yalan söylemeye baþlarýz diyor. Boþluklarý doldurmak için yalanla doldururuz. Mesela bir arkadaþýnýz saçýný kestirmiþ ya da boyatmýþ olsun size “nasýl buldun?” diye sorduðunda, -beðenmeseniz bile ooo çok yakýþmýþ deriz.

Yalaný yakalamak için kiþinin dürüst olduðunda nasýl davrandýðýný tespit etmemiz gerekir. Önce doðru cevap vereceði sýradan bir soru sormakla baþlayýp, cevabý verirken ki tavrýný referans alarak diðer sorulara geçin.

Ayrýca burun etrafýnda kýzarýklýk olursa bilin ki muhatabýnýz yalan söylüyordur.

Yukarýdaki bu kýsa bilgileri internetten iþin uzmanlarýnýn bulgularýný elde ederek yazdým.

Yukarýdaki bu kýsa bulgularý, ekranlarda izlediðiniz kiþilere monte edin bakalým kaç yalan yakalayacaksýnýz?

Ruh saðlýðý bozuk olanlar için de  TANRI ECZANESÝ  olarak tanýmlanan bitkisel ilaçlardan  yardým almak fabrikasyon ilaçlardan daha yararlý olduðu gerçeði ortaya çýkýyor. Esasen fabrikasyon ilaçlarýn temelinde de TANRININ  ECZANESÝNDEN  yararlandýðýný hepimiz biliyoruz

Mesela ruh saðlý bozuk olanlar için, bu eczane,

Sarý kantaron yaðý

Lavanta

Yeþil çay

Kakule

Lahana

PAPATYA ÇAYI

Kuþkonmaz ve

HÝNT GÝNSENGÝ  önerilmektedir…

Mesela,

Ahu dudu çayý hazýmsýzlýðý, psikolojik hazýmsýzlýk deðil !! (KAZ DAÐINDA bolca bulunduðu söylenmekte). Mesela kendisine akla hayale gelmeyecek hakaretleri sindirebilenlere tavsiye olunmakta

Koyungözü çiçeði… Bulantý… Mesela ülkeyi seçim sendromuyla sindirim sistemini allak bullak edenleri deðil Mide bulantýsý yani !!!

*********

EÞEK… Çilekeþ  bir hayvan… Atlarýn kuzenidir denir literatürde. Kulaklarýný her yöne çevirebilirler. Eþekler temiz olmayan suyu içmezler. Uzun süre geçse bile ilk gittikleri yerin yolunu unutmazlar. Hafýzalarý kuvvetlidir. Nadir sinirlenirler. Saldýrgan deðillerdir. Bir þeyi yapmak istemedikleri zaman direnirler, inatçýlýðý bundandýr. Tehlikeyi fark ettikleri zaman dikkatli olduklarýnýn kanýtýdýr bu özelliði.

Ýmdii bu Arkadaþým EÞEKÝ  neden  konu yaptým. Türk subaylarýna EÞÞEK  gibi diyen zavallý vardý ya! Hala onun hakkýnda bir yasal müeyyide  ortaya konmadý.

Yukarýda özelliklerini yazdýðým EÞÞEYÝN  özelliklerinden birisi bile bu zavallý  insan müsveddesinde yok…

Buradan bir hayvanýn daha özelliðine deðinmeden  geçemeyeceðim. ”Köpekler tasmayý görünce nefret duygularý kabarýr..”

**********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Akçay- Orjan ulaþým sorunu çözüldü”

By; Edremit yerel basýný

Bizden not:  Kaç yýl geçte aradan þarkýsý gibi valla

……………………………

ÇÜÞ

 Oyunu Sisi’ye mi yoksa Mursi’ye mi vereceksin dense olmaz mýydý?

………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi ve Edremit Emniyet trafik þube bir ortak kadro kurup, sorunlara müþterek çözüm arasalar nasýl olur?

…………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kanunlarýn deðeri, hakimlerin deðeriyle ölçülür.

Fransýz atasözü

 

 

 

300 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar