Uður TARIMAN
27 Haziran 2019 - Tel Tel
Tarih : 2019.06.27  09:59:00

MADEN ADALARI KORUMA ALTINA ALINMIÞ… Hemi de  “kesin korunacak hassas  alan” ÝLAN edilerekten… Keþke  YORGO’nun el koyduðu adalara da böyle bir statü konularak  kesin korunacak hassas alan ilan edilseydi… Maden  adalarý bilindiði üzere Ayvalýk ilçe sýnýrlarý içinde…

Hassasiyetimi, hassasiyetine baðladý Ayþem türküsü gibi… Yorgo ve avenesi orada mangal yaktý, külbastý eþliðinde UZO  içmekte… Mangal kömürü de bizim, Maden adalarýndan felan gitmiþ olabilir…

*********

ÇOCUK ÝSTÝSMARI… Yani savunmasýz, kendini bizim ellerimize  en iyi þekilde yetiþtirilmesi adýna teslim etmiþ olan minik yavrularý  ÝSTÝSMARCILARDAN  ben bu kelimeden bi þey anlamýyorum, þunun adýný TECAVÜZ  koysanýz nasýl olur? Bu konuda Havran’da bir  seminer yapýlmýþ. Edremit Sosyal hizmetler Merkezi’nin ortaklaþa yaptýðý bir seminer… Çok yerinde bir oluþum.

Bu seminerin, sonuç bildirgesi tüm,  ÝMAM HATÝP OKULLARI, Çocuk  yurtlarýna, Cami imamlarýna, bütün okullara  anlaþýlan bir dille gönderildi mi bilemem ama, gönderilmediyse  bu seminerin bir anlamý kalmaz. Çünkü sadece katýlýmcýlar  bilgilendirilmiþ olur…

Güçleri sadece bu minik yavrulara geçen, sözde insan müsveddeleri, toplumdan dýþlanmalý, hatta açlýða mahkum edilmeliler… Geçtiðimiz gün bir  kendi kendine ÞEYH  diyen, yobaz hem erkeklere hem eþlerine tecavüz ettiði sözde müritlerine yaptýklarý kitap oldu ve satýþ rekorlarýna gidiyor diye de yazmýþtým… Türkiye bu CAHÝLLERLE  mücadele etmediði sürece, batý yakasýnýn hikayesini okuyamaz.

Ýstanbul’da, bir ada vardýr. Prens adalarýnýn kýrýntýsý bir ada. HAYIRSIZ ADA… Yýllardýr belediye sokak köpeklerini buraya býrakýr… Bu çocuk tecavüzcülerini cezaevinde beslemek onlara ödül gibi gelir.

Ayný belediyenin yaptýðý gibi, bu aklý, fikri, inancý  donunun içinde saklý olan deyyuslarý bu adaya köpeklerin yanýna býrakalým, diyeceðim ama önce köpekleri oradan almak gerekecek. Bunlar köpeklere de tecavüz ederler… En iyisi köpeklerden arýndýrýlmýþ olarak, býrakýlmalýlar, birbirlerine tecavüz etmelerine imkan verilmeli…

*********

MOTORSÝKLET  TERÖRÜ… Dün akþam yani, Salý’yý, Çarþamba’ya baðlayan gece, her zamankinden fazla olarak Akçay YENÝMAHALLE’DE  motorsiklet terörü vardý… Yarýþ pisti gibiydi anlayacaðýnýz. Alýþýðýz ama bu kadarý da fazla.

Edremit’te, güvenliðimizi teslim ettiðimiz bir Emniyet Müdürlüðü var bu konuda yazýlan çizilenlere neden duyarsýz davranýyor ya da çaresiz kalýyor anlamak mümkün deðil… Canlý müzik yapan mekanlara sözde, DESÝBEL  cezasý kesen (o kurumu da görmüyoruz ya)  var deniyor da niye motosiklet terörüne HÝÞÞÞTT  diyen yok?

Sözde kask mecburiyeti var. Bakýn etrafýnýza 10 motorsiklet kullanandan kaçýnda kask var?  Park cezasýný  FOTOFÝNÝÞLE   kesen trafik, neden bu motorcularýn da yakýþýklý fotolarýný çekmiyor, neden merak etmeyeyim ki?

Neden bu motorsikletlerin DESÝBELLERÝ !! ÖLÇÜLMÜYOR KÝ ?

********

ÝSTANBUL SEÇÝMLERÝNÝN BÝR BAÞKA SEVÝNDÝRÝCÝ FORMATI ATLANDI… Sayým bittikten sonra EKREM biraderin açýk ara aldýðý ilan edildiði andan itibaren BÝR TEK KURÞUN  SIKILMADI. Öyle ya  böylesine kurþun bolluðu varken neden sýkýlmadý? Silahlara tutukluluk yaptýran güç neydi?

Bazý okurlarým soruyorlar, BÝNALÝ bey kazansaydý, kurþun adres sorar mýydý  BABINDA…

********

BÝNALÝ BEYÝ, KENDÝ ADIMA KUTLUYORUM… AKP  kanadý, bütün maddi imkanlarý sundu ama en önemlisi manevi imkanlarý sunamadý… Binali bey, bundan sonra  kendisine verilecek bir görevi artýk kabul etmemeli ve köþesine çekilmelidir. AKP  için  Ülkenin tepesindeki görevi býraktý ama AKP buna karþýlýk alýþkanlýðýný býrakmadý… Maddi imkanlarý verenler manevi olarak en büyük kötülüðü BÝNALÝ beye yaptý… Meydanlarda halka “oyunuzu SÝSÝ’ye mi, BÝNALÝ’ye mi vereceksiniz diye soruldu ama meydan sorana yanýlttý, Ekrem biradere dedi. Israrla çaldý, çýrptý dendi, ne çaldýðý ne çýrptýðý kanýtlandý… Seçilse bile o koltuða oturtmayýz dendi,  ikinci mazbatayla oturtuldu.

Yunan  dendi, Pontus felan dendi, ama Türk oðlu TÜRK  çýktý… PKK ile kol kola dendi, devletin ekranýna, bebek katilinin kardeþini çýkartýldý… Yani  her aðýzdan çýkan iftira EKREM  biradere yaradý.

Naçizane önerimi yineliyorum. BÝNALÝ  bey artýk köþesine çekilmeli, hayýr iþlerine kendisini adamalý.

Kandýrýldý çünkü…

********

ÝZMÝR’LÝ BÝR FÝRMA, MAKAM  ODA KAPILARINA  KAMERA ÝCAD ETMÝÞ… Valla bence boþuna uðraþmýþlar. Makam odasýna girenler öyle, böyle aleni bi þeyler konuþmazlar. Makam odasýna girenler

Aspirin, ya da antidepresan ilaç isteye gelirler… Aspirin kaný sulandýrýr, antidepresan þööle bi rahatlatýr gevþetir. Kameralar bunu   görüntülese ne olur görüntülemese ne olur?

Yani, makam odalarý, pazarlýk odalarý deðildir. Ýhtiyaca binaen yardýmlaþma odasýdýr…Hem bazý makam odalarýnýn kapýlarý sökülmüþte, kamerayý neresine takacaklar ki…?

*******

AHMET ÇETÝN…Yeniden  iþi ehline verdiler denilir ya aynen öyle oldu. Güre Basketbol  yine ÇETÝN’e emanet edildi… Dürüst, çalýþkan, köklü bir aileden gelen Ahmet ÇETÝN, Güre basketbol  takýmýný hak ettiði yere çýkartacaktýr…

********

BOÞANMA NEDENLERÝ ÇOÐALMAKTA. Yargýtay bir yenisini daha ekledi… Eþe “manyak, salak” demek.

Bundan kelli boþanma neden olarak ilan edildi.

Eyi güzel de halka “GAVAT “ diyen valiyle halk neden boþatýlmadýlar?

********

2   YENÝ PARTÝ YOLA ÇIKMIÞ… Enflasyon deðdin böyle olur kardeþim… Amma velakin, suratlarý ekranlarda, gazete kaðýtlarýnda  eskiyenlermiþ bunlar. Kullanma tarihleri geçmiþ, olanlar  siyasetin bulaþýcý hastalýðýndan  bir türlü tedavi olamýyorlar, hastalýk devamý nüksediyor… Akp’den kopartacaklarý 20/25 vekil olduðu da söylenenler arasýnda. Ne deðiþir ki… Taze kana sahip olmayan bünye, buruþmaya, çöküntüye mahkumdur…

Genç siyasi  birikimler yetiþmiyor. Siyasi partiye üye olmak, aralarýndan sýyrýlmak ve iyi bir yere gelmeleri için  para sahibi olmalarý gerekir. Partiye ve birilerine yaðdýr mevlam hesabý yani.

Sözün özü,  AKP’nin suyunu içip, yemeðini yiyerek göbeklerini þiþirenler þimdi yine,  AKP’den medet umuyorlar görüntüsü içindeler. Son kullanma tarihi geçmiþ ürünler raflardan nasýl kaldýrýlýyorsa bunlarýn da  ayýklanmasý gerekir…

*********

BALKON KONUÞMASI… AKP taraftarlarý her maçtan sonra, baþkanýn balkon konuþmasýna alýþmýþlardý… Bu kez hüsrana uðradýlar… Eee hep öyle olacak diye bir kural yok. Siz balkon konuþmasýný dinlerken attýðýnýz çýðlýklarla yeri göðü inletirken, öte takým, evlerinin perdelerini falan kapatýp, karalar baðladý, kaç yýldýr… Bugün de ayný acýyý, keder siz yaþayýn biraderlerim… Bugün bana yarýn sana demiþler ya…

                                                                                ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Sandýk  gitti, zam geldi”

By: Ajanslar

Bizden not: Bu daha ucu… Benim sevgili vatandaþlarým

Türkiye hýzla büyüyen ülkeler sýralamasýnda en üst seviyede

diyenler, balona toplu iðneyi henüz batýrmadýlar.

……………………………

ÇÜÞ

Sipariþle kabine deðiþmez. Cumhurbaþkaný böyle diyor. Ancak tersi olduðunu yine kendisi açýklayacak, taze kana ihtiyaç vardý diyerek, halký ikna edecek.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te köþe baþlarýnda kameralar  çoðaldý, BÝR DE her köþe baþýna DESÝBEL ÖLÇER ALETÝ  konsa. Ayaklý disco, Egsoz ölçümleri kayda alýnsa falan felan… Anlarsýnýz ya !!

…………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Saðýr duymaz uydurur.

Atasözü

 

443 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar