Uður TARIMAN
8 Temmuz 2019 Tel Tel
Tarih : 2019.07.08  10:18:34

TEÞEKKÜRLER SAYIN ÖZLEM AYTEKÝN… Belki  benim  3 Temmuz 2019 Çarþamba günü yazdýðým yazým sonrasý ,belki kendi duyumu sonrasý, 4 Temmuz 2019 günü aþaðýdaki açýklamasýný yaptý…

“Kent Konseyi  ve  demokrasi platformlarýyla Ýskele Mahalle muhtarýmýz Altýnoluk meydanýndaki KÜTÜPHANE’nin  toplanmasýna ve yerin briç klübüne verilmesi konusu ile ilgili Belediye Baþkaný ile görüþmeye gideceðiz. Kütüphanenin daha geliþtirilip, koþullarýnýn iyileþtirilmesi düþünülecekken niçin kolay ulaþabilir yerinden uzaklaþtýrýlýyor anlamýþ deðilim. Briç kulübüne atýl olan bir sürü yer verilebilir, beyin geliþtirilmeden,  o beyne briç sporunu nasýl yaptýracaksýnýz doðrusu merak içindeyim. Kütüphane ayný yerinde kalmalý. Ve Kent Konseyi ilk komisyonunu  yarýn oluþturacak ÇEVRE  ile ilgili katký sunmak isteyen herkesi toplantýya bekliyoruz”… Alkýþlanacak bir tavýr ve tarz… Ýþte biz bunu bekliyorduk…

Bilip bilmeden, daha 3 ay oldu diyerek sözde fýrça atmak isteyene, bilip bilmediðimizin bir örneðidir.

********

BU DEVASA  TABELA KALDIRILDI. Bir kaç gün önce de kaldýrýldýðýna dair yazmýþtým. Tabelayý kaldýrana kadar yazdýðým yazýya yanýt verebilseydiniz keþke… Baski‘nin  Akçay su þebekesi ihale ilanýnýn detaylarý yazýyordu…

Ýhaleyi alan firma adý.

Ýþe baþlama tarihi

Teslim tarihi

Ve tabiî ki  kaç paraya ihale edildiði…

Teslim tarihinin üzerinden 2 yýl geçti… Yani akýbetini sorduk… Halka 3 yýl toz toprak yutturulan, araçlarý periþan eden bu  icraatta sona gelinmedi. Büyükþehir bu kadar vurdumduymaz olursa, küçük þehir ! belediyeleri ne yapmaz ki…  Delik deþik edilen yollarýn taþ döþeme iþlerini SAKA  yönetimine verilmiþ ve parasýný gýdým gýdým  ödemiþlerdi. EDÝP UÐUR’un Akçay halkýna çektirdiði azap… Bunu yapana kadar, GÜRE  beldesini  kanalizasyona baðlayabilirdi. Arýtma tesisinin kapasitesini arttýrabilirdi… Hala ortada fol yok yumurta yok… KAFAOÐLU  geldi onun da umurunda olmadý. Þimdi  Yücel bey geldi onun da umurunda deðil… Edremit her zaman olduðu gibi kaderine terk edilmiþ bir ilçe olmaya devam ediyor… Bugüne kadar bu iþ için yapýlan harcama ne kadardýr diye defalarca sorduk muhatap yok karþýmýzda… Hayali rakam yazmaya teþebbüs etsek o zaman “yahu neden sormadýn” diyecekler. Ne derseniz deyin… Bu halkýn vergilerinin hizmet olarak dönme mecburiyeti vardýr ve bizde bunun hesabýný halk namýna sorma hakkýmýzý saklý tutuyoruz… Büyükþehir büyüklüðünü bilecek… Gururlanma padiþahým senden büyük Allah var… Seçilmiþsen seçildiðini bileceksin kardeþim.

*******

EDEPSÝZ, DÝYENÝN EDEBÝ NASILDI?

Yaþanan hiçbir þey tarihten kaçamaz… ARINÇ  bey  önce  ‘Edepsiz’ dedi maaþýný sorgulayanlara. Sonra “ben trollere”  dedim diye,  kurtardý!

Bu bey zade daha önceleri;

Meclis baþkan vekili, G. MUMCU’nun meclisteki odasýna giderek “gülen kadýn  iffetsizdir” diye gürleyendi.

A.N.SEZER’e  dinsiz diyendi.

Vardar ovasý türküsünde raký kelimesi geçiyor diye türküye karþý çýkandý.

Beni öldürecekler diye kozmik odayý açtýrandý.

Kozmik odayý kozmetik oda diye alaya alandý.

Erdoðan’a  karþý “benim özgür aðýrlýðým var” diyendi.

Biz gidersek Türkiye’de her þey kötüleþir diyendi

“Fethullah hocanýn yanýnda olmak Ýslami bir görevdir” diyendir.

Yani sýralamakla bitmeyen çirkinlikler. Sonra kalk, halka EDEPSÝZ de… Madem edeplisin o halde ek maaþ almadan YÜKSEK istiþare kurulunda çalýþ. Ne iþ yapacaksýn?

*********

SAHÝ  YAHU SARI BASIN KARTLARI  ne oldu? Kredi kartý gibi o da mý patladý? BENÝ ÝLGÝLENDÝRMÝYORDA, ÝLGÝLENENLER MERAKTALAR… Beþtepe verecekmiþ gari. Belki kart sahipleri iyiden iyiye irdeleniyordur.

Öyle ya,  herhangi bir gazetede künyede ismin varsa, sigortan yatýyorsa al SARI  kartý, at havaný…

68 kuþaðýna sorun bakalým  sarý basýn kartlarý nasýl bir  KRÝTERLERE SAHÝP OLANLARA VERÝLÝRDÝ?

********

PASAPORTUMUZUN DA DEÐERÝ NANAY OLMUÞÞ. Teee 53.ncü sýraya gerilemiþiz. Büyük baþarý 53 basamak düþmek kolay deðil bayaðý emek isteyen bir  uðraþ.

*******

PUTÝN AMCADAN TAVÝZ YOK… 23 ton eriðimizi sýnýrdan içeri sokmamýþ yallah geri demiþ… Yani adam “yahu bunlara S-400  kakalýyoruz 23 ton eriðin lafý mý olur falan demek yok… E ee  iþler böyle canýmýn içi, sanayi yerine, bademlemeyle uðraþýrsan olacaðý bu…

*******

ÞEYHÝN OÐLU KOKAÝN VE SEKS PARTÝSÝNDE MEFTA OLMUÞ… Ahmet Hakan  bu  meftanýn arkasýnda duran bir yazý yazmýþ. Ýngiltere’de falan felan üniversitelerde okudu, falan felan kariyerlere sahip gibilerinden… Köken ne? Anasý babasý  kafa kaðýdýndaki dini  gibi konulara girmemiþ. Olabilir böyle þeyler  Ýngiliz polisi iþi çözer hesabý… Bu Arap denilen toplumu dünya alem biliyor. Su yerine petrol akan çeþmeleri olduðu için, ÞAÞALI  malikaneleri hep Avrupa’dadýr. Atýþ sersbest olan yerlerde yaþarlar. Yatlarý, uçaklarý haremleridir. Sarýþýnlara bayýlýrlar… Yýllar önce ben Ýstanbul’dan buralara göç etmeden Taksim’deki þimdiki adý The MARMARA  olan otel  o zamanlar ÝNTER Continantal idi.

Haftada bir iki kez barýnda  iþ arkadaþlarýmýzla toplanýrdýk. Bir gün bardaki oturaðýn yanýna bir  beyaz entarili Arap oturdu. Viskinin bir gidiyor biri geliyor. Herif sanki çölde susamýþ deve gibi. Bir saat sonra oturduðu oturaktan düþtü, yerde yatar oldu. Otel personeli koþuþturdu ve otelin  doktorunun kontrolü altýnda odasýna çýkarýldý… Kendi ülkesinin sýnýr dýþýna çýktýklarý zaman ikinci ruhlarý harekete geçer bunlarýn… Ne melanet varsa bunlarda… Müslüman, Müslümanýn yanýnda olur. Hangisi bizim yanýmýzda oldu ki? Bir Arap ülkesi KIBRISI  tanýdý mý? Daha on on beþ gün önce SUUDÝLER  bize karþý tavýr takýnmadýlar mý? Katar  sadece ülkemizin menkul ve gayrimenkulleri tatlý geldiði için kaz gelecek yerden bilmem ne esirgenir mi  misali nemalanmakta…

Amana aman Arap benden uzak dursun…

*********

FRANSA’DA ÇOCUK DÖVMEK YASAKLANDI… Hiç bir güzel  þeyi örnek almýyoruz… Biz 5/6 yaþýndaki çocuklarýn minik ellerine pet su þiþelerini verip, uluslar arasý yollarda bile su sattýrýyoruz. Bazýlarýnýn babalarý vahþi hayvan gibi. Akþam eve döndüðünde hasýlat kötüyse pata küte yapanlarý var. Üstün üstlük, aylýk olarak dünyanýn maaþýný alan AÝLEDEN SORUMLU BAKANLIÐIMIZ  da var. Ne iþ yaptýðý belli deðil… Makam aracý,  üç beþ sekreter, genel müdürler, müþavirler yaðma Hasan’ýn böreði. Ama dýþarýda aileler var,  sosyal yaþamlarý nasýldýr oralý deðillerdir. KARTVÝZÝTLERÝNDE bakan YAZSIN yeter.

*********

FEN ÝÞLERÝNE DUYURU. Edremit Cennet ayaðý mahallesinde 798 no’lu sokak… Bu sokakta her gün çocuklar, taþa topraða saplanýp düþmekteler. Duyurayým dedim…

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Meclis için yeni 66 oto kiralandý”

By: gazeteler

Bizden not. Bu meclis denilen yer ne iþ yapar?

…………………………..

ÇÜÞ

Ekrem ve Mansur  beylerin iþleri iþlerinden zor. Ýktidar bu

Ýki belediyeyi baþarýsýz yapmak için elinden gelen her kötülüðü

yapmak için mesai harcýyor… Yahu bu þehirlerde, AKP’lisi de, MHP’lisi de, Saadet’lisi de, HDP’lisi de size oy veren de vermeyen de birlikte  yaþýyorlar… Bu kötülüðü yapmak  milletin tümüne yapmak demektir. Bunu idrak edemeyerek, iktidar olmak, millet iradesinden söz edecek en son takýmdýr. Ayýptýr günahtýr.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

1-Akçay’da bazý kafelerde  çiþ etmek 5 papelmiþ. Bu tarifeyi kim veriyor bilen var mý?

2-Perþembe akþamý Yenimahalle Turgut Reis caddesinde trafik polisi erketeye yatsaydý, motorsikletlerden devlete iyi bir kaynak saðlamýþ olurdu.

Biri gidiyor biri geliyor bazý ikiþerli. Pata küta… Annýyonuz deðil mi?

………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez

ATASÖZÜ

……………………………………………….

 

488 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar