Uður TARIMAN
TEL TEL - 24 TEMMUZ 2019
Tarih : 2019.07.24  09:56:10

AÇIK  KAPI… Birde eklemiþler bir baþka  anlamýný “MÝLLETÝN KAPISI”… Esasen bütün kamu kurumlarý, belediye kapýlarý halka açýk, halkýn sorunlarý çözülsün diye icad edilmiþ. Yani doðuþtan bu yana  AÇIK  olmasý gereken kapý…

Mesela bu köþe: Son 3 yýldýr kamu kurumlarýnýn açýklýk getirmesi gereken onlarca halkýn sorunlarýný dile getirdim. Bir tanesine aydýnlatýcý ne bir bilgi verildi, ne de yazýlan soruna çözüm. Açýk kapýya demek ki bu köþe sponsor olmuþ, ama sponsor olunan kiþi ya da kiþiler hep kulaklarýnýn üzerine yatýyorlar. Açýk kapý… Halk kuyruða girer gari… Bu köþenin 24 yýlý aþkýn süredir ayakta durmasýnýn tek nedeni,  sokaktaki insanlarýn  sorunlarýný dile getirmek olduðu içindir…

Sayýn SIRMALI, göreve baþladýðý günden bu güne kadar, kendiliðinden telefon açýp, ya da yazýyla yazýlan halkýn sorunlarýyla ilgili hiçbir konuya açýklýk getirmedi. 24 yýlda kaç Kaymakam gelip geçtiðini yazmama gerek yok, bu tutum bizim alýþýk olmadýðýmýz bir sistem. Biraz da alýnýyoruz elbette… ”Kaymakam bizi neden  dikkate almýyor” diye. Amma biz görevimizi yapmaya devam ettik ve edeceðiz… Açýk kapý, inþallah bazý sorunlara açýk kapý ! býrakmaz

*******

OKULLAR HAYVAN BESLEYECEKMÝÞ… ARÞÝMET  gibi bürokratlarýmýz var, kutluyorum hepiciðini… Sadece hayvan beslemeyle kalmýyor bu icat. Bir veteriner gerekli, bir bakýcý gerekli, bir hayvan eðitmeni gerekli. Eee böyle olunca ÝÞSÝZLÝÐE  büyük oranda destek olunmuþ oluyor…Kimin fikriyse, yýlýn bürokratý seçilmeli… Yalnýz aklýma bir þey takýldý. Okullar tatil döneminde mi hayvan barýndýracaklar, yoksa tam yýl mý?  Öðretim dönemindeyse ses izolasyonu yapýlacak mý ? !

********

EDREMÝT’TE ÝKÝ DOST… Hemi de kuyumcu sektöründen. Biri Kemal kardeþim (yazdan yaza komþumdu) diðeri  Edremit’te iki maðazasý olan  FUAT  kardeþim. Ýkisinin de dükkanýn kapýsýndan merhaba deseniz ne kadar yoðun olurlarsa olsunlar çay ikram etmeden býrakmazlar… Eee dostluðun altýndan daha deðerli   olduðu ancak böyle anlaþýlýr… My GOLD FRÝENDS…

********

BÜYÜKÞEHÝR , AYY PARDON KÜÇÜK ÞEHÝR… Tee 100 km. öteden bizim buralar için  rüyalarýnda görüp, bizim buralarla ilgili tatlý hayaller kurduklarý oldu mu çok merak ediyorum. Öyle ya insan görüp, bir bardak çayýný içtikleri yerleri rüyalarýnda görürlerde ! Acaba  görebildikleri rüya varsa bizimle paylaþýr mý? Pek baþarýlý  B.KÜÇÜKÞEHÝR  BAÞKANI.

********

BÝR POZ VE ÝTALYAN SÝNEMA  SEKTÖRÜ… 4 gün önce ulusala düþen bu  fotoðraf, belki de Ýtalyan Hollywood’unun dikkatini çekmiþ olabilir… Otonun arka koltuðunda oturan ve  gözünde marka güneþ gözlüðü, kolunda marka saat, Erzurum oltu taþýndan tesbih ve sert bir ifade. Eee bu poz ancak ÝTALYAN   MAFYA tarzý olabilir… Ýyi de prim yapar…

*******

F-35  Helikopter gibi de yere konabilen savaþ uçaðý. Bu uçaðýn fotolarýný gördükçe, küçükken yaptýðýmýz  kaðýt uçaklar aklýma geliyor. Acaba bizim kaðýt uçaklardan mý esinlendiler? Þayet öyleyse patenti bizde demektir. Ver len patent borcunu…!

********

HATTUÞA… Katar denilen sözde dostumuza satýlýyor, satýldý, satýlacak deniyordu. Son günlerde, “SATILDI”  felan söylentileri yine  fis kos olmaya baþladý… Bu sözde dost Arap kaþýmýza gözümüze deðil, cebindeki dolarlara güvenip, bedavaya getirdiði topraklarýmýza kondu. Tapu üstüne geçtiði andan itibaren mal onundur… Bir avuç bize kaldýysa ne mutlu bize, ama onu da satarýz be kardeþim… Rahmetli ne diyordu? “BABALAR GÝBÝ SATARIM”.

*********

GÜRE BALIKÇI BARINAÐI… Hadi buradan AÇIK KAPI  yönetimine bir tiyo olsun, siftah yapsýnlar. Bu barýnaðýn yönetim sorumlusu, Büyükþehir Belediyesi’nde mi, yoksa Edremit Belediyesi’nde mi? Önce bununun yanýtý verilsin.

1-Her kimdeyse, bu barýnak kim tarafýndan iþletiliyordur? Neden pislik içinde, neden karanlýkta, baðlý teknelerin güvenliði saðlanmakta mýdýr? Teknelerden yýllýk ya da aylýk bedel alýnýyor mu? Tarifesi nedir?   Toz toprak içinde olan bu barýnaðýn asfaltlanmasý ve barýnak gibi barýnak olmasýný kim saðlayacaktýr?

2- Akçay’dan  Çamlýbel  sahiline kadar barýnak projesi vardý, ne oldu?

*******

TRAFÝK… Ýstanbul’lularýn her gün 70 dakikasý trafikte geçiyormuþ diye yazmýþtým. Bayramda karar verdim Akçay giriþinden, Merkez camiinin önüne kadar kaç dakikada gelebileceðimi kronometre tutarak ölçeceðim.

Burada parantez açayým, halkýn rahatlýðýný düþünüyorsanýz, giriþi baþka yere yönlendirin. Benden söylemesi. Sýcak hava, insanlarýn beyninde yumurta piþirdiði için, kötü þeyler olabilir.

Bu geçtiðimiz pazartesi günü saat, 16.30 da,  ALÝ ÝLERÝ caddesinden, UÐUR MUMCU caddesine 15 dakikada geçebildim. Ne bir trafik görevlisi var, ne trafik zabýtasý. Saldým çayýra mevlam kayýra. Araç içinde foto çekerek ceza kesmekle bu iþ çözülemez…

*********

KIBRIS ÇIKARTMASI… 45 YIL  geçmiþ. 76 yaþýmda olduðuma göre, 31 yaþýmdaymýþým. Bu 31 yýla 2 fakülte, yedek subaylýk 2 evlat ve 2 büyük Holding de üst düzey yöneticilik, onlarca  sosyal hareketleri þahitliðim olmuþ. Ömür takvim yapraklarý gibi tek tek dökülmekte. Her bir  anýmý dün gibi hatýrlýyor ve yaþýyorum. Edremit’li bazý  fiskoscular, yaþlarý tutsa bile, þahitlikleri olmayanlar  hakkýmda bazý ahkamlar kesmekteler. Tipi tipler kendilerini bir halt zannedip orta yerde, ben bir þeyim diyerek bir yerlerde yer bulabilmenin mutluluðunu yaþýyorlar… Zavallý lümpenler…

Neyse, CHP Genel baþkaný Kemal bey “ KKTC tanýnmalý” diye bir açýklama yaptý. 45 yýldýr hatýrýmýzý sormayan bugün neden sorsun ki… Tanýnmalý derken önce ÝSLAM ÜLKELERÝNE BÝR BAKIVER. Sözde din kardeþiyiz bir tek Ýslam ülkesi tanýmýyor. Katar, denilen bizimkilerin aðababasý, dolarý bastýrýp topraklarýmýzý alýyor ama Kýbrýs’ý tanýmaya gelince, EL MAFÝÞ… Her taraflarý Ýslam olsalar ne yazar. Ýslam tanýmýyorsa elin, Hýristiyan’ý neden tanýsýn ki?

*******

ÝNÞAAT SEKTÖRÜ…Can çekiþiyor… Uzmanlara göre bu sektörün en büyük düþmaný,  MEVDUAT FAÝZÝ. Eee halkýn gözü açýldý… Faizi cukkalarým, biraz daha para biriktirir ev alýrým ama kenarda da biraz param olur diyerek, eve para baðlamýyorlar.

Eee peki hadi faizi düþürdüler, bu kez BANKALAR  baðýrmaya baþlayacaklar, batýyoruz falan hikayeleri. Peki  tehlike çanlarý çalan bankalarý nasýl kurtaracaksýn? Ýki ucu boklu deðnek yani.

Akçay’da, Edremit’te kiralar uçtu. Ýki göz evi olan, paranýn gözünü çýkarýyor. Serbest ekonomi.

Akçay’da geçen gün, 1700 lira kira var dendi, dondum kaldým. Yahu tapusunu da verecek mi diyesim elbet geldi dilimin ucuna…

******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝV YER

“Bireysel silahsýzlanma  eylemleri yapýlýyor”

By. GAZETELER

BÝZDEN NOT:   Kardeþim sen nasýl olurda devlete kafa tutarsýn? Devlet ruhsatlý silahlarýn hakký olan 200 mermiyi

1000’e çýkartmadý mý?  Aaa ne ayýp valla!

…………………………………….

ÇÜÞ

Elimizde Ýncirlik var, yaptýrým olursa yanýtýmý olacaktýr.

Bu cümle, ÇAVUÞOÐLU’nun… GOOD MORNÝNG Mr.

…………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Akçay Belediye  hoparlörleri elden geçirilmedi. Söylenenler anlaþýlmýyor. Bazýlarýnda düdük  çýnlatýyor. Ayrýca konuþmacý da iþin acemisi galiba.

………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Bütün dinler adalette birleþirler.

CON  WAY

 

620 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar