Uður TARIMAN
TEL TEL - 5 Aðustos 2019
Tarih : 2019.08.05  10:01:45

BALIKESÝR BÜYÜKÞEHÝR… Adý büyük ama…Balýkesir ve baðlý bölgelerin yerel gazeteleri, sosyal medya yazarlarý sorup duruyorlar.Baþkan hep tebessüm eden bir fotoðraf veriyor. Kaç para borç devir aldýn, þu an itibariyle Büyükþehir’in toplam borcu ne kadardýr? Týk yok.Gýrtlaða kadar borç olduðu biliniyor ama, net rakamý herhalde Baþkan da bilmiyor olmalý ki, yanýt veremiyor. Baski… Bu  þirketin borcu ne kadardýr?  Akçay’da toplanan atýk su bedellerinin toplamý ne kadardýr? Kaçak ne boyuttadýr? Týk yok.

Hal böyle olunca, Edremit’li olarak,  körfezimize ne gibi yatýrým düþünüyorsunuz diye sormamýz abesle iþtigaldir…

Marka þehir olma hayalimiz, bugün itibariyle kursaðýmýzda kalan bir taþ gibi. Büyükþehir Edremit Körfezine yani,  eski kýyý beldelerine çivi çakacak halde deðildir…

150 bin nüfuslu, Edremit’te, halkýn muhatap olacaðý bir  yetkili bile yok. Kafaoðlu, bir büroyu tantanayla açmýþtý ama oturttuðu beyzadeyi bir kere olsun göremedik.Halk neyi, kime soracaðýný bilemez durumda… Bu halk kuruþuna kadar vergilerini ödemekte. Haklý olarak ödediði vergilerin hizmet olarak geri dönmesini beklemek hakkýna sahiptir…

Güre’nin, kanalizasyona baðlanmasý bir baþka bahara kaldýysa sorun yok  gelecek büyükþehir baþkanýna rica ederiz… Sayýn YÜCEL, lütfen basýna fotoðraf verirken  gülümsemeyin. Alay ediyormuþsunuz gibi geliyor bize… Güre balakçý barýnaðý herhalde Büyükþehir’in zimmetinde, pislik içinde bakýmsýz, kimin eli kimin cebinde belli deðil… Akçay-Çamlýbel arasýnda bir barýnak projesi vardý bu durum çerçevesinde gýrtlaða kadar borçlu bir yönetimden  soramayýz. Anlayýþ  gösteriyoruz.

Akçay’ýn tee eskiden kalan  bir gümrük kapýsý vardý,  kapýyý, tokmaðýný, kilidini bilen kalmadý gari.

Sayýn Yücel, Edremit körfezi, Balýkesir’in iki denize kýyýsý olan bir penceresidir. Bunun bilincinde olunmasýný istemek hakkýmýzdýr…

Sayýn, Yücel bizi gözden çýkardýðýnýzý alenen söyleyin, Edremit’liler çaresini bulur. Þayet böyleyse

Edremit Belediyesi’nin elinden aldýðý tüm cadde ve sokaklarý iade edin. El koyulan gayrimenkulleri serbest býrakýn. Akçay þehir suyu þebekesi yapacaðýz diye, yeri göðü kazan Edip aðanýn verdiði zararý bize ödetmeye hakkýnýz yok. Bu proje için bugüne kadar kaç para harcanmýþtýr, açýklayýn.

AKP olarak zaten, doðru dürüst bir ilçe baþkanlýðý teþkilatý aylarca yok  babýnda tabela partisi hüviyetine büründü. Yok satan esnaf misali…

Evet sayýn Yücel, Edremit’te yaþayan,Edremit’te para kazanan bazý kiþilerin, sadece þirin gözükmek adýna, sizinle fotoðraf çektirmelerine de içerlemiyor deðilim…

Marka þehir falan gibi sözleri de geri alýn. Marka deðil,  tee eski yýllardaki kartpostallara  fotoðraf olan

Akçay’a bari el sürmeyin…

Sayýn Yücel, Balýkesir de, basýnla aranýz nasýl bilemem, AMA bizim buralarda yazýlan çizilenleri göz ardý ederseniz bizde sizi göz ardý ederiz. Kafaoðlu döneminde de onca yazdýklarýmýza yanýt alamayýnca býçak kemiðe dayandýðýnda þu cümleye kurmuþtum. “Beni adam yerine koymayaný ben niye adam yerine koyayým” evet aynen böyle yazmýþtým… Lütfen KÖRFEZE YAZIK ETMEYÝN. Ya elinizi eteðinizi çekin ya da bir kanka gibi davranýp, halimizi hatýrýmýzý sorun.

*******

KILIÇDAROÐLU… Baþkan þu akraba aile tanýmlarýnýn yanýna lütfen ilk baþta eklediðiniz liyakat ve kariyer kelimelerini eklemeden  dile getirmeyin. Sadece Akrabayla  felan deðil, beceriksiz sadece seçim öncesi adayýn arkasýnda þakþakçýlýk yapanlarýn nerelere getirildiði halkýn gözü önünde olan bir tarz haline gelmiþtir… Türkiye hep, kariyersiz personelin acýsýný çekti, çekmekte. Belediyecilik bir þirket gibidir. En azýndan bu þirketleri baz alýnýp, nereden, nereye,  nasýl getirildiði araþtýrýlýrsa baþarý belediyelere gelir. Belediyeler þirket kurabildiklerine göre,  bu þirketlerin baþýna gerekirse  ülke içinde araþtýrma yapýlarak,  þirketin  oluþumu, amacýna yönelik BAÞ  getirilmesi kaçýnýlmazdýr… Konuyla hiçbir ilgisi olmayan, diplomasý bile yeterli olmayanlarý sadece  alkýþ kankasý olduðu için masaya oturtulursa iflas kaçýnýlmazdýr.

CHP, çok iyi bir trend yakalamýþken, rakibe tüyo vermenin hiç alemi yoktu. Ýktidar partisinin belediyelerindeki yýllarca yapýlanlar dile getirilmez ama, iddialý olarak seçimden çýkan CHP’nin bir yanlýþý bugün olduðu gibi manþetlere taþýnýr.

Evet sayýn Kýlýçdaroðlu, Akraba tanýmýnýn yanýna lütfen üstüne basa basa LÝYAKAT VE  KARÝYERÝ  koymayý ihmal etmeyin… Seçim öncesi adaylarýn, tee liseden baþlayarak CV’si irdelenmeliydi.Aile yapýsý iki göbek irdelenmeleydi… Bu yýlýn sonunda  bu sorunlar kökünden çözülemezse, bir çok CHP belediyesi iflas bayraðýný açar…

********

TARLA VE GALOÞ… Geçtiðimiz hafta, Cumhurbaþkaný bir çiftçinin tarlasýna girerek dert dinlemesi olayý çok etik bir fotoðraftý. Ama ne yazýk ki sayýn Erdoðan’ýn yakýnýnda bulunlar, hata üstüne hata yapmaktalar. Cumhurbaþkanýna  galoþ  verip ayakkabýsýna takmasýný  öneren bu fotoðrafa gölge düþürdü… Ayakkabý ne kadar kaliteli olursa olsun,  Cumhurbaþkaný  tarlaya girmeyi göze almýþsa, sana ne galoþtan, maloþtan… Sayýn Erdoðan böyle abuk sabukluk yapanlarý etrafýndan uzaklaþtýrmak zorundadýr. Fayda deðil zarar veriyorlar.

********

MANSUR YAVAÞ’IN FENDÝ, AHMET HAKAN’I YENDÝ… Ahmet Hakan, “býrak bu kýldan tüyden iþleri” diye bir yazý yazmýþtý.  Yavaþ’ýn basýn yayýn koordinatörü yapýþtýrmýþ yanýtý “sakal yasaðýný sadece can kurtarmaya giden itfaiye erlerine getirdik”  diye yapýþtýrdý… Eee bu durum hepimizin baþýna geliyor ama, YAVAÞ’ýn basýn koordinatörünün kibar ve etik düzeyde verdiði tarz bizi imrendirdi. Bizde  telefon açma zahmetini gösteren “ya bilip bilmeden yazýyorsun” diyerek söze baþlarlar. Bir yerde bizi daha da tahrik edici bir unsur yaratmýþ oluyorlar…Tekzip,düzeltme’nin bir adabý var deðil mi ya?

********

EDREMÝT SÝYLASET AÇISINDAN NE KADAR SAKÝN. 24 yýldýr bu köþeyi yazmaktayým.Hiç bu kadar siyasi sakinlik görmedim. Çýt yok… MHP ve AKP partilerinin ilçe baþkanlarý OFF… Geriyle ne kaldý? AKP devlet yönetiminde iktidarda ama, Edremit’te muhalefette. Elbette kaðýt üzerinde muhalefette adý var saný yok… Sanki sýký yönetim havasý. Çýt yok valla ohh be tam tatil ilçesi…

*********

BAYRAM GELMÝÞ NEYÝME, ne güzel bir türküdür deðil mi? Neyse aha da bur soruyu tekrar soruyorum inanýn yine kimseden týk çýkmayacak.

Nedir bu soru? Dedim  ki ey atanmýþlar, ey seçilmiþler, Bayram için Akçay’da nasýl bir trafik düzenleme tedbiri aldýnýz? Daha bayram gelmeden her gün bir nevi terör yaþanan Akçay’da bayram günleri için ne yapacaksýnýz? Kimseden yanýt  gelmedi. Halk bilmek zorunda. Bana deðil vereceðiniz yanýt halkadýr… Halka hesap vermek birinci görevinizdir… Seçilmiþ ya da atanmýþ. Paçal olmuþ bir tedbir zincirinin parçalarýsýnýz… Artýk bu sessizlik yeter?  Bu köþe 24 yýldýr halkýn sorunlarýný dile getirmektedir. Vereceðiniz yanýt bana deðil bir daha söylüyorum halkadýr. Yoksa BÝMER’e mi soralým?

*******

KALDIRAMAYACAÐIN YÜKÜN ALTINA GÝRME… Bu yönlü bir söz vardýr… Yerel seçim öncesi, pek muhterem ve  saygýn vatandaþlarý kandýrmanýn kolay olduðunu birinci görev olarak gören ÝKTÝDAR adayý  BÝNALÝ bey,  Ballandýra ballandýra, “DOÐAL GAZ TARÝFESÝNÝ %10 ÝNDÝRECEÐÝM” demiþti.

Aradan birkaç gün geçti AKP Genel baþkaný “Doðal gazý % 14 indireceðiz” dedi. Halk ohh be diyerek saf saf bayram etti. Ama ne inen var ortada, ne indireceðim diyen.  Ýki gün önce müjde geldi. Doðal gaza %15 zam haþýrt diye  ilan edildi. Perhiz-Lahana…

                                                …..

DÜÞÜNCENÝNÝ BÝTÝTÐÝ YER

“faiz düþtü vade uzadý”

By. GAZETELER

Bizden not:  ÞEYÝ ÞEYE DEÐÝÞÝM, ÞEYÝN SUÇU NE !

………………………………….

ÇÜÞ..

Mahkeme komþuya selamý yasakladý. Gazete  haberinin baþlýðý. Eee hani ev alma komþu al demiþlerdi?

……………………………………………..

BÜYÜTEÇ

Geçtiðimiz Cuma günü, daha sabah 8.30 da Akçay’da trafik karmaþasý baþlamýþtý. Saatler ilerleyince Allah kerim, vur patlasýn çal oynasýn.

…………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Meydaný boþ buldun at koþturuyorsun.

ATASÖZÜ

 

474 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar