Uður TARIMAN
TEL TEL - 13 Eylül 2019
Tarih : 2019.09.13  09:05:33

YILLARDIR YAPILAMAYAN GÜRE YOLU YAPILIYOR!!!… Edremit yerel gazetelerinin  Perþembe günü baþ sayfasýnda geçilen haber… Yapan kim? Balýkesir Büyükþehir Belediyesi… Yapmasý gereken kim? Yine kendisi. Neden?  Büyükþehir Yasasý gereði Edremit’in cadde ve sokaklarý BÜYÜKÞEHÝRÝN portföyüne verildi… Balýkesir hangi tarihte Büyükþehir oldu? 2014 yýlýnda… Edip aða koltuða ilk oturan B.B.Baþkaný deðil mi?

Edremit’te yayýnlanan hiçbir basýn organý, Edip Aða’nýn, Akçay þehir suyu þebekesi yapacaðým diye Akçay’ý delik deþik edip, bütün Akçay’ýn yollarýný yeniden yapmasý gerekirken, Edremit Belediyesi’ne ”sen yap parasýný ben ödeyeceðim” diyerek iþi Edremit’e yýkmasýný ve parasýný ödemek için Edremit Belediyesi’ne kan kusturduðunu yazmadý. Edip aðadan sonrada bu borç ite kaka hatta bir kýsmýný Ýller Bankasý faiziyle ödettiðini yazmadý… O iþ hala havada durmakta. Hiç bir kalem bunu yazmadý hala yazamýyor. Akçay þehir suyu þebekesi için kaç milyar harcandý bunun hesabýný soran gazeteci yok… Neden? Gazete sayfalarýný dolduran haberlerin hepsi  ÝHA’dan alýnma. ÝHA kim? Yandaþ ajans…

Büyükþehir’in yapmakla mükellef olduðu ve halen insanlarýn yüzüne MELÜL, MELÜL  bakan  onca hizmet dururken, bunlarý görüp yazmayan ya da yazamayan basýn bugün kalkmýþ, baþlýktaki cümleyle büyük bir hizmet yerine getiriliyormuþ gibi  yayýnlýyor…

********

SATIR BAÞLIKLARIYLA.

-Vahþet… Konya’da karýsýný 46 kez býçakladýktan sonra can çekiþmesini izlemiþ. Mahkemede  kravat takar indirim alýr ne var bunda?

-Balýkesir Çevre ve Þehircilik Müdürü Edremit’e kaç kez gelip Akçay kordon da çay içmeye geldi?

-Balýkesir Ýl Saðlýk Müdürü Edremit’e  kaç kez nabzýmýzý ölçmeye geldi?

-Balýkesir ÝMAR  Ýl Ýmar Müdürü, cebinde metreyle  kaç kez Edremit’e gelip, bir yerleri ölçtü?

-Akçay’da neden MAVÝ bayrak yok sorusunu soran bir yetkili ve etkili kimse yok?

-Akçay’da, PÝNA DERESÝNÝN  mikrobiyolojik ölçümünü yapan cesur yürek neden yok?

-Edremit, merkez ve  beldelerinin TRAFÝK sorununu çözebilecek ASLAN YÜREKLÝ  RÝCHARD  neden çýkmýyor?

-Akçay, Cumhuriyet bulvarýný ikiye ayýran babalarý koyan/lara  þehircilik ÖDÜLÜ  verilmeli.

-Edremit merkez ve Akçay’da bazý sinyalizasyonlar sadece devamlý göz  kýrpmak  için kondu, paraya yazýk. Neden kullanýlmýyor? EFEME  söyleyem trafiði daha fena týkýyormuþ… Eee kaç yýldýr çalýþtýrýlmýyor? TRAFÝK  ferahladý mý? Kendi kendini kandýran  fikir babalarý.

-Batýda, ULUSLARARASI YOL ÜZERÝNDE  oto park edemeyenleri neden Altýnoluk’a davet etmiyoruz?

-Siyasetten uzak, insan odaklý anlayýþa sahip, B.B.Baþkaný acaba yaþanabilir ilçe ve belde nasýl yaratýlabilir  konulu panel düzenlemeyi düþünüyor mu?

-Dünya intiharý önleme günü varmýþ. Ben ilk kez duydum. Acaba diyorum Çocuk istismarý ve cinayetleri önleme günü var mý onu merak ettim birden…

-Velilerden tarikat okullarý boykotu yapýldý. Ne kadar sallarsan salla  tarikata düþer son damla.

-Þehircilik Bakanlýðý var deniyor da hangi þehirde konuþlandýðýný bilemedik,

-Havamýz en kirli havasý olan ülkeler sýralamasýnda rekora gidiyormuþ. Þu an itibariyle 61.nci sýradayýz… Ne kadar övünsek azdýr. Üç TARAFI DENÝZ her yanýmýz dað bayýr !! ama havamýz batsýn diyoruz.

-Sandalye ile iskemle arasýnda ne fark var?

-Berjer koltukla, tekerlekli koltuk arasýnda ne fark var?

-Siyasi  atýþmalar kamyon arkasý sözlerini solladý. Edebiyatýmýz  NOBELE  aday olabilir.

-Erdoðan mý Bahçeli’yi, Bahçeli mi Erdoðan’ý bitirecek?

-Bilmem ne nin fendi bilmem neyi yendi.

-Devlet  memuru, her konuda olduðu gibi sýrtýný  saðlama almýþ bir bürokrasi personeli. Yahu devlet memurunu dava etsen önce VALÝ ÝZÝN  verecek. Eee peki Vali  hukuk bilgisine bu kadar hakimse, mahkemelerde de görev alsýn, Hakim açýðý kapanmýþ olur.

-Kadýn öðretmen kocasý tarafýndan býçaklanýyor, baþka yere tayinini istiyor. MÝLLÝ EÐÝTÝM  kabul etmiyor. AYM tekrar yargýlanma kararý veriyor. Eee bi Sözde MÝLLÝ EÐÝTÝM  o zaman bu kadýn öðretmeni sen koru da görelim. Desenize kelin ilacý olsa…

-TEL KADAYIFI. Bizim çocukluðumuzda bazý aileler arasýnda SAKALLI diye adlandýrýlýrdý. SAKAL  kelimesinden  de görüntüsünden de  nefret ettiðim için artýk çok sevdiðim TEL KADAYIFINI  yiyemiyorum.

-Tam baðýmsýz Türkiye… Bu slogan Deniz Gezmiþ ve arkadaþlarýnýn sloganlarýydý. Ve bu cümle hala sokaklarda söylenmekte.

-Ruhsatlý silah sahiplerinin mermi haklarý 200 den 1000’e çýkartan pek muhterem devlet mekanizmasý bunun gerekçesini açýklamadý. Kaç kez yazdým… Ne adaletten, ne Emniyetten  fikir babýnda olsa bile bir yorum gelmedi. Aaaa pardon 657 konuþamaz unuttum.

-Sakallý-sakalsýz—Sað- Sol   Bilmem bi þey anlatabildim mi?

-UÐUR DÜNDAR’a mahkeme kitap okuma cezasý vermiþ. Adalet dediðin böyle olur. Düþünce ve fikir özgürlüðü böyle olur..

-Devlet bey, yeni kurulacak parti için “ÖLÜ DOÐMAKTAN BAÞKA ÞANSI YOK” dedi. Ama bi þeyi atlamýþ muhterem. Hukukumuzda “Þahsiyet ceninle baþlar”

-CEM UZAN  neden dönmüyor diye soruyor bazý dostlar. Yahu ailece bir yerlerde paþalar gibi yaþýyorlar. Dertsiz  baþlarýný derde mi soksunlar?

- MEHMET YELER, Eski Edremit  Emniyet müdürü… Göreve dönebilir. Eski Müdür TOPAÞ  döndüðüne göre onun da dönmesinde sakýnca yok herhalde. Gece yarýsý tek baþýna Akçay ve diðer beldeleri yürüyerek dolaþýr, gözlemlerdi… Böyle müdüre hasret kaldýk be kardeþim.

-Herkes evinde bu yýlan balýðýndan beslese, ne kadar kara geçerler deðil mi  860 volt elektrik yüklü bir balýk türü bulunmuþ.

-Köle miyim sana ben diye bir pop þarkýsý vardý yanýlmýyorsam... Kölelik bireysel de olur toplumsalda.

-Edremit’te sportif alanlarda  çeçe sineðinin gazabýna uðradý. Uyu bebe uyu… Hiç bir sportif etkinlik yok. Hiçbir ulusal yayýnda geçilebilecek bir faaliyet yok. Yatmýþlar kulaklarýnýn üzerine uyu bebem uyu.

-Edremit Belediyesi, YUNUS BOZBEY’in yaptýrdýðý  GÜMRÜK’teki ARENA  yýkýlmaya terk edildi. Bir hizmet için yapýlan bu arena Edremitlilerin paralarýyla yapýldý. Keza TUNCAY KILIÇ’ýn yaptýrdýðý

 ANFÝ TÝYATRO… Halkýn baþkaný, halkýn malýna sahip çýkmalý deðil mi ya ?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝG YER

“PAYLAÞIMLAR ÝÞÝNDEN ETTÝ”

By. Hürriyet gazetesinin haber baþlýðý

Bizden not. Bir þirkette çalýþan  genç  kadýn, sýk sýk saðlýk raporu almýþ ve tatile gitmiþ. Gittiði yerdeki görüntüleri  feys amca ile paylaþýnca iþinden olmuþ. Adamý böyle paylaþýrlar iþte. Kafatasýnýn içindeki beyinin gramajý az demek ki.

……………………………………

ÇÜÞ

Ýmamoðlu’NUN Sarayda  oturduðu iskemle kýrýkmýþ, yere düþmüþ. ALLAH’tan koltuðu saðlam.

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi FEN ÝÞLER  müdürlüðü Akçay-ÝKÝZÇAY MAHALLESÝNE SIKI DALDI. Asfaltlama iþleri ehil elde yani… Aman nazar deðmesin.

………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Bülent Ersoy’u dinleyen papaðanlar, argo konuþmaya baþlarlar mý acep?

……………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Çam sakýzý, çoban armaðaný

ATASÖZÜ

………………………………………………..

360 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar