Uður TARIMAN
TEL TEL - 15 Ekim 2019
Tarih : 2019.10.15  09:33:20

15 KM. KAR ve YAÐMUR  ve de ÇAMUR DERYASI… Bu baþlýk altýnda evlerinden uzaklarda okullarýna giden bebelerimiz haber yapýldý ve yapýlmakta. Üstte yok baþta yok… Bu enstantaneler gözler önünde dururken, Hürriyet köþe yazarý FATÝH ÇEKÝRGE  Pazar günü  þöyle notlar düþmüþtü…

“ Azez, el bab ve Afrin’de  fakülte kurduk yýkýlan okullar yapýldý, hastaneler yaptýk, elektrik enerji hatlarý döþedik, doktor, hemþire ve mühendisler gönderdik. Yeni cihazlar gönderiliyor. Gönderilen personeller bizim sessiz kahramanlarýmýzdýr. Suriye’de 18 Mark barajý onarýldý su verilmesi saðlandý.”

Pardon yaniBenim ülkemde hala elektriði olmayan köy varken, benim ülkemin çocuklarý baldýrý çýplak olarak kilometrelerce yol ka edip, doðayla mücadele ederek okullarýna giderlerken, Suriye topraklarýnda  yatýrým yapmanýn alemini anlamýþ deðilim. Bu harcanan paralarýn getirisi varmadýr. Ýnsanlýk adýna  yaptýksa, insanlýk adýna benim kendi ülkemde binlerce köy, belde ve mecralarda yaþayanlarýmýz haklarý da insanlýk adýna deðil midir? En azýndan yapýlan bu iyiliklerin belgelerini  PSÝKOPAT TRUMP’ýn deðil, BM.Genel sekreterinin suratýna  neden vurmuyoruz?

*********

AÇ VE HAKLARINI ARAYANLAR… SOMA iþçileri haklarýný almak, seslerini duyurmak için Ankara’ya yürümek istediler, CENDERME  çýktý karþýlarýna yürüyemezsiniz dedi… Rahmetli  Demirel “yollar yürümekle aþýnmaz” demiþti. Bu yürüyenlerin ellerinde kazma, kürek, demir çubuk falan yok. Madem yürütmüyorsunuz o halde “bunlar ne istiyorlar gidin bakýn çözün iþi” demekte mi zor?

Ayrýca, Eskiþehir  Zeytinoðlu grubu iþçileri de Erdoðan’a mektup yazmak zorunda kalmýþlar. Maaþlarýný 4 aydýr  alamýyorlar...  Çalýþma Bakaný hanýmefendi ne iþ yapar sokaktaki bebeler bile birbirlerine sorar oldular.

AKP bu formatla artýk seçimlerden galip ayrýlamaz. Çözülmesi basit olaylarýn üzerine bile gidemeyecek mecalsizlik var… Sokak jargonunda “kendi topuðuna sýkma“ diye bir söylem bu format için mi  söylendi acep?

********

HASTAMIZI UYUTUYORUZ .Bu cümle hastanelerde kritik operasyon geçiren hastalarýn yakýnlarýna doktorlar tarafýndan söylenen bir cümledir… ”uyandýðýnda görüþebileceksiniz” gibi… Bunun bir de sosyal alanda söylemle deðil, fiziki olarak uygulamasý vardýr. Toplumun uyutulmasý. Bir takým saçma sapan, dizi ve yarýþma programlarýyla uyutulmasý gibi… Ya da cek-cak  sistemiyle vur kaç metodu. Antidepresan kullanmaya mecbur kalan  toplumun büyük kesiminin uyur gezer hale dönüþmesi bundandýr...

*********

DOKTOR, DOKTORU UYURKEN ÖLDÜRDÜ… Bu haber bütün yaygýn basýnda kendine yer bulan bir haber… Ve bu haber benim en az 5 yýldýr yazdýðým ÞÝZOFRENÝK  ülke olduk balýk yazýmýn sadece bir kanýtýHiç  sebepten uyurken nöbetçi olan doktoru uyurken 40 yerinde býçaklayarak öldüren bu

þizofren+psikopatlar aramýzda neredeyse toplumun  YARISINA  ulaþtý. Saðlýk Bakanlýðý diye bir bakanlýðýmýz var. Personel sayýsý kaçtýr bilemem. Prof’u var, doçentleri var, öðretim görevlileri var, konularýnda uzmanlaþmýþ bürokratlarý var. BUNLAR NE ÝÞ YAPARLAR? Neden bu soruna  güçlü bir ekiple eðilmezler. Defalarca yazdým. ÞÝZOFREN hastasý,  kamu kurumlarýnda ve Özel sektörün tepesinde bile  azýmsanmayacak sayýda   insan var. Ýþte doktor ünvanýna sahip biri, “sen az çalýþýyorsun” dediðini iddia ettiði arkadaþýný uyurken 40 yerinden býçaklýyor. Bu cinnet deðil, resmen psikopat yapý… Bir daha yazýyorum bu iki hastalýk ülkemizde terör  kadar tehlikeli boyutlara ulaþtý.. Bu hastalýkla ilgili 2 RUH  ve SÝNÝR  HASTANEMÝZ VAR, YETMÝYORDU ÞÝMDÝ BAHÇELERÝ BÝLE DOLU (bu cümleyi 5 yýldýr yazýyorum)

********

BU KAMPANYA… Evet bu iki kelimeyle baþlayan, bir ilaný sunmaktan mutluluk duymaktayým !!

Bir takým, þekerleme, çikolata ývýr zývýr gibi gýda ürünleri her sene piyango çekiliþi yaparlar ve en pahalýsýndan otomobil çekiliþi yaparlar.

Geçtiðimiz cumartesi günü yine böyle bir çekiliþin kazananlarýnýn isimleri yayýnlandý.

Ýlanýn  baþlangýç cümlesi aynen þöyleydi.

Bu kampanya, MP  Ýdaresi’nin …….tarih ve  …..Sayýlý  izniyle düzenlenmiþtir…”

EYÝ  GÜZEL, Güzelde, MÝLLÝ PÝYANGO, Millilikten çýktý özelleþti. Hala ismi MP  ile ifade ediliyor neden?

Bu tür, çekiliþ düzenlemelerinin denetim ve iznini hangi kurum verilecek?

Özelleþtiriyorsun ama kafalarda soru iþaretleri olmadan yani alt yapýsý tamamen hazýr bir hale getirildikten sonra icraata sok… Demirören grubu MP’yi aldý. Nasýl aldý? Koþullarý  bilinmiyor. Ziraat bankasýndan borç verildi HÜRRÝYETÝ  aldý. Borçla bir alým yapana ülkenin para basma makinesi gibi olan MP’ hangi koþullarla verdin? Þartý þurtunu bu halkýn bilmesi gerekmiyor mu? ADI MADEM  MÝLLÝ  o halde bu kurum halkýn kurumu. Halkýn bilmesi gerekmiyor mu ? Demirören grubu MÝLLÝ ADINI KULLANAMAZ…

********

AHMET HAKAN   ve FÝLÝSTÝN… Barýþ pýnarý harekatýmýza destek vermediði için FÝLÝSTÝN’Ý kýnayanlarý, KINAMIÞ. Amiral gemisinin ! köþe yazarý HAKAN…Pazar akþama Ana haber bülteninde kýnayanlarý kendi seslerinden canlý canlý dinledik. Siyasetin önde gelenleri kýnýyor, onlarýn hiçbir þeyden haberleri yok ama sen MUHTEREM onlarý kýnýyorsun… Ve  Ýmam hatiplisin  ama lüks içinde yaþýyorsun, Mehmedim canýný ortaya koymuþ sen FÝLÝSTÝNÝ savunuyorsun. Madem o kadar kültür  birikimin var o halde  tarihte Filistin’in  Osmanlý’ya yaptýklarýný oku. Rahmetli olan ARAFAT’ýn kullandýðý  dünyanýn en pahalý parfümünü de yaz… Halký açken!!

********

ALTINKUM ANTÝK CAFE… Bu kafenin topraðý belediyenin iþletmeci kapattý gitti. Þimdi kime  verilecek merak ediyorum. Kaç paraya verilecek, teminatý nedir? Kaç yýllýðýna verilecek? Takip edin  bakalým.

********

BU SORULARI BÝLENLER KPSS’Ý AÞAR GÝDERLER

-Adam olacak çocuk neyinden belli olur?

-Üç kuruþ menfaat için soluduðu havaya ihanet edene ne denir?

-Rahmetli Unakýtan’a özenenlerin, þeyleri, þeylerinde mi kaldý?

-Cebimdeki anahtar ötüyor da,. Belimdeki silah neden ötmüyor?

-Nerede çokluk orada ne vardýr?

-Ateþ olmayan yerden ne çýkar?

-7  parsel topraðýn akýbeti rahmetli mi oldu?

-Rabbimiz kafa tasamýzýn içine beyin yerleþtirmiþ, onu çalýþtýrmak bizim iþimiz. Hala rabbimizden yardým istemek  ters mi? Deðil mi?

********

KIYI KANUNU… Pazar akþamý telefonum susmadý. Fener’e, Güre kýyýlarýnda ailece balýk tutmaya gidenlerin oltalarý aða takýlmýþ. Kýyýya 5/10 metre mesafeye AР atanlara  kimse engel olmuyor, olamýyor. Jandarmaya ve sahil güvenliðe kadar þikayet ediliyor, ama  soruna ilaç olan bir tek kurum yok… Sayýn SIRMALI’ya arzýmdýr… Ýnsanlarýn sorunlarýna  ilaç olacak kurumlar ilan edilsin bari.

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“SERVÝSLER MÜCADELEYÝ KAZANDILAR”

By;  Gazeteler

Bizden not: Servislerin fendi devleti yendi

…………………………………………..

ÇÜÞ

ABD, askeri kuzeyden tamamen çekiliyormuþ. muþ. Duy da inanma.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit belediyesi kaç ÇÖP KONTENYERÝNÝ ÝHALE ÝLE ALDI? Neden hala, % 60’ý  dededen kalma, kýrýk dökük? Kaç para ödendi?

…………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Arkandan konuþana darýlma, onu insan yerine koyan sensin

Ö.HAYYAM.

…………………………………….

KÖÞE YAZARI… ÇÖLAÞAN  Pazar günkü yazýsýnda “SÖZCÜ gazetesinde  10 yýldýr yazýyorum, ne patronum, ne  yönetmen hiçbir yazýma müdahale ve telkinde bulunmadý” diye yazmýþ.

Eee elbette basýnda özgürlük mutfakta baþlar. Masaya oturup yiyenler  beðenir ya da beðenmez ama  sofraya konmuþtur bir kere!

 

263 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar