Uður TARIMAN
TEL TEL - 11 Kasým 2019
Tarih : 2019.11.11  09:32:50

 ÝFLAS… Ticari anlamýný çoluk çocuk bilem biliyor. Þimdilerde kepenk kapatma falan deniyor… Büyük iflasa argoda, TOP ATTI  denir… Ýþte bu büyük iflas yani top atma, VÝCDANLARDA patlarsa o toplumun  çöküþüdür… Bu çöküþ tee eski yýllarda olmayan bir çöküþtür. Yani top atma… Dinimizi, alay konusu yapan, dini sorumluluklarýmýzý bir takým cübbeli, sarýklý, salya sümüklü sözde  din adamý görüntülü, zevzek adamlarýn söylemleri, saf ve cahil  kesimi avuçlarýnýn içine almasýn becerenlerin yüzünden bir  ÝFLASTIR… ALLAH KORKUSU,  DÝNÝ VECÝBELERE BAÐLILIK  azalýp bitirilmek istenildiði günümüz Türkiye’sinde, DÝYANET ÝFLAS ETMÝÞTÝR. Bu biir…

Konuya yani yazýnýn baþlýðýndaki  iflas, kelimesinin bugüne damgasýný vuran haber, Perþembe günü ana haber bültenlerine de manþet oldu.

Aksaray’da OTÝZM’li çocuklarýn dýþlanmasý, yuhalanmasý ve okuldan atýlmalarýnýn talep edilmesi. Ýþte bu  VÝCDANIN ÝFLASIDIR. Ýþte bu ALLAH  KORKUSUNDAN  uzaklaþmanýn kanýtýdýr… Ýþte bu  ÝNSANLIKTAN KOPMANIN  belirtisidir. Bu ikii…Bu  insanlýk dýþý hareketi yapanlarýn, çocuklarý bu dertten muzdarip olsalardý ayný insanlýk dýþý tavrý takýnacaklar mýydý? Bu üüçç...Bir söz vardýr, “kendine yapýlmasýný istemediðini sen baþkasýna yapma” amma velakin bu sözün anlamýný bile bilemeyecek kadar, dinden, imandan ALLAH KORKUSUNDAN  kopanlar, bu ülkenin sýrtýnda  KAMBUR  olanlardýr. Bu döörtt... Bunlarýn  musalla taþýnda imamýn cemaate sormamasý gereken bir  sorudurlar ”Ey cemaat rahmetliyi nassul bilüsüz?” eyi bilürük… Takdir ALLAH’INDIR  bu soru bile  dinimize Allah’ýn iþine karýþmaktýr. Eyi bilürük diyenlerden bir çoðu “iyi ki geberdi” diyenleri bile görmüþlüðümüz vardýr. Onun için bu soru abesle iþtigaldir… Bu beeeþþ…

Yukarýdaki konu, toplumumuzun   insani duygularýnýn ÝFLASIDIR… Bu son noktadýr…

(ÇERÇEVELÝ )  EY TÜRK GENÇLÝÐÝ, TÜRK BAÐIMSIZLIÐINI VE CUMHURÝYETÝNÝ KURTARMAK SENÝN GÖREVÝNDÝR. BUNUN ÝÇÝN GEREKEN GÜÇ ,DAMARMLARINDAKÝ ASÝL  SOYLU KANDA MEVCUTTUR”

Soysuzlar bir kez daha duysunlar diye bir cümlesi yeter dedim…

*********

YASAKLAR… Ülkemizde  birisi ya da birileri ortaya bir taþ atýyor,  o taþýn adýna YASAK deniyor.

1-Oto  camlarýnýn filmli olmasý yasaklandý. Para cezasý getirildi. Millet söktürmek için para vererek yasaða uydu. Sonra ne oldu yasak hafifletildi yani kilo verdirildi. Serbest oldu, haydi yine camcýya…Ödenen cezalar güme gitti.

2-Motorsiklet kullanýcýlarýna KASK  yasaðý getirildi, Kask  takmayanlara para cezasý dendi. TAKAN  olmadý. Bu kelime Türkçemizde iki  þekilde kullanýlýr. Kurala uymayanlara TAKMIYOR denir. Kask kullanmayanlara kask takmýyor. Ödenen cezalar güme gitti.

3- Araç kullanýrken cep telefonu yasaðý getirildi, ilk üç, beþ gün cezalar kesildi, baktýlar ki takan yok, es geçildi, araç  kullanýrken selfi çeken bile oldu, ödenen cezalar güme gitti.

4-AKP’nin ilk döneminde gençler parkta yanak yanaða oturduklarýnda “yasak  böyle oturulmaz ki” dendi, baktýlar ki takan yok, küçük bebelere bilem bademle serbest dendi, ödenen cezalar güme gitti.

5- Otolara  hýz sýnýrý kondu, baktýlar ki DRÝFT  yapanlar takmýyorlar, ee cezayý kesenlerde DRÝFT yaparak geri dönüþ yaptýlar.

6-Haþema kuralý getirildi. Haþeme üreticileri eyi para kazandýlar, ama kimileri takmadý. Uzun þalvarla denize girmeye devam ettiler. Yasak takýlmadý her bi þey ortaya çýktý.

7-Gürültüyle mücadele dediler para cezasý getirdiler, takan olmadý, Müslüm babanýn filmi çekildi. Yine gündem oldu bangýr bangýr arabesk olduk. Takan olmadý. Kesilen cezalar güme gitti.

8-Motorsikletlerin patlak olan egzostlarý için para cezasý dediler, takan olmadý, susturucu takanlar iflas etti. Kesilen para cezalarý güme gitti…

Saymakla bitmeyen dostlar alýþveriþte görsünler hesabý, güme gitti… Yukarýdaki yasaklar yanýlmýyorsam, ÝÇÝÞLERÝ Bakanlýðý’nýn sorumluluðunda…

************

ZOR ÞARTLAR… Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kovboy Trump’la  konuþmaya gidecek mi, gitmeyecek mi sorusu günlerdir ülke gündemimizdeydi. Karar   çýktý ve gidiyor. Sn. Erdoðan “en zor þartlarda bile görüþmek zorundayýz” dedi ve noktayý  koydu.

Bu cümle, bir çaðrýþýmda da bulundu kamuoyunda..” o halde neden ESAD’la konuþmuyorsunuz?”

Esad Terörist ise Trump  binlerce TIR dolusu  silah ve mühimmatý teröriste alenen vermedi mi? O halde o da, Teröriste yardým ve yataklýk yapan bir azmettiricidir. Denemez mi?

Ýddia  þans oyunu gibi üç ihtimalli bir seyahat olacak gibime geliyor…

*********

KAMU ÇALIÞANLARI… Görevini ihmal eden, görevini kötüye kullananlarý yerinden oynatmak artýk çok kolay. Gidi seni sen ha, laf dinlemedin, hadi yallah baþka kapýya” dersin olur biter...

Valla þöyle bi etrafýma bakýyorum o kadar çok laf dinlemeyen var ki.

Ziya paþanýn güzel bir sözü vardýr..”Nush ile uslanmayaný etmeli tekdir, tekdir ile  uslanmayanýn hakký Kötektir” . Yani, ver nasihatý dinlemedi mi ver mehteri at köteyi. Demek istemiþ…

********

EDREMÝT BELEDÝYESÝ KÜLTÜR MÜDÜRLÜÐÜ… Ve tabiî ki yeni bir oluþumla Kültürden sorumlu BAÞKAN  yardýmcýsý varmýþ… Bu baþkanlýk ünvaný altýnda ne gibi iþler yapýlmakta hiç haberimiz yok. Her bi þey de olduðu gibi, habersiz bir haberciyiz. Sadece bir kurdela kesmek, bir iki toplantý haberi… Hey gidi hey. Nereden nereye gelindi. Kapalý kapýlar ardýnda gibi bi þey oluþtu yani… Mesela  geçtiðimiz gün sordum bu köþeden “10 kasým günü ATATÜRK’ ün konakladýðý ev  restorasyondan geçirilmiþ onun anýlarý çok düzenli bir þekilde dizayn edilmiþti. Bu evde bir anma töreni yapýlacak mý?”

Bize ambargo koyan zihniyet elbet bi gün ambargonun alasýný görecektir…

**********

EDREMÝT’TE ÇÖP KONTENYERLERÝ… Bir ihale yapýldý ve  kaç kontenyer alýndý açýklanmadý. Peki bu alýnanlar nerede? Hala dedene kalma onlarca kontenyerler neden deðiþtirilmiyor? Neden eski yönetimin uyguladýðý YEÞÝL  ELBÝSE  giydirilmiyor?

********

SÝLAHA SAVAÞ… Balýkesir Emniyet müdürlüðü silaha savaþ açtý. Hergün birkaç silah yakalanmakta. Bu bireysel ele geçirilenler. Esas olan menþeini bulabilmek. Mesela bir ürünün üreticisi vardýr. Onun toptancýsý vardýr, onun ithalatçýsý vardýr… Mühim olan bunlarýn ele geçmesi. Bir de ÝÇÝÞLERÝ Bakanlýðý’nýn  gümrüklerde nasýl bir uygulama yaptýðýdýr. Gümrük bakanlýðý var zannedersem!  Bu iki bakanlýk bu iþe sýký sýkýya baðlý olarak tedbir üretemezler mi? Bu silahlar kaçak olarak girdiðine göre hangi delikten girebilmekteler… Yani halk sözüyle Suyun menbaý neresi?

Keza uyuþturucu binlerce  hap nasýl girebilmekte?

1970 li yýllarda, altýn kaçakçýlýðý vardý. Demirperde ülkelerine altýn kaçýran mafyamýz büyük paralar kazanmýþtý. Hangi babaydý þimdi hatýrlamýyorum. Ama  olay çok enteresan olduðu için kýsaca özetleyeyim, hoþunuza gidecektir. O  ismini hatýrlayamadýðým baba,  64 model ÝMPALA   marka otosunun iki tamponunu altýn  döktürmüþ üzerine nikelaj. Ýpsala’dan  çýkýp Romanya’ya geçecek. Bir ihbar geliyor, gümrükte otoyu  depoya çektirip,  koltuk döþeme, motor aksamý falan felan bi þey bulunamýyor. Baba “kanuna göre  söktüðünüz gibi toplayacaksýnýz” diyor. Ve araç toplanýyor çýkýþ  mührü vuruluyor. Türk bariyerinden geçer geçmez aracýný durduran baba  “cebinden çakýyý çýkarýp, Türk gümrükçülerini sesleniyor “bak aslaným altýn burada diye tamponlara çizik atýyor”

Kýssadan hisse…

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ISPANAKLARDA BÝ ÞEY YOK YÝYEBÝLÝRSÝNÝZ”

By. Saðlýk Bakanlýðý

Bizden not: PÝLOT OLAN Tarým Bakaný’ndan hiç ses çýkmadý

Uçuþta mýydý acaba?

…………………………..

ÇÜÞ. Kaçak tütün, kaçak sarma tütün. Cuma günü bizim gazetede ikisi yan yana yayýnlandý. Hayatýmýz kaçak oldu. Hani erkeklerin kaçamaklarý vardýr ya, valla aynen böyle. Her yanýmýzý kaçaklar sardý..

…………………………

BÜYÜTEÇ

MASKEME DÐÝL GÖZLERÝME BAK. Lösemili yavrularýn haykýrýþý.

Senin gözlerine bakacak, göz kaç tane be yavrum. Bu gidiþle sizi de

dýþlayacak bir kirli vicdan türeyecek gibi…

………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Ýyiliði inkar edecek kadar nankör olma

ANONÝM.

 

290 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar