Uður TARIMAN
TEL TEL - 28 Kasým 2019
Tarih : 2019.11.28  10:35:37

ÝMAMIN BAÞI (DÝYANET)

Kutsal kitabýmýzýn MEAÝLÝNÝ  yayýnlamýþ… Yani Türkçeleþtirilmiþ halini… NÝSA  suresinde “itaat etmeyen kadýn dövülür”  þeklinde Türkçeleþtirmiþ. Oysa hiçbir baþka MEALde bu böyle deðil. Dövmek yok  yani.

Bu ÝMAMLARIN  baþý  artýk elini ayaðýný bu ünvandan çekmeli ve gitmeli. Ha yerine gelecek daha mý becerikli olur, onu atayan kurum bilir… Neden dinimizi kendi dilimizle en doðrusunu okumuyoruz, neden çocuklarýmýz ve tüm  Türk halký gerçek bir MEAL de okuyup, öðrenemiyoruz? Ýþte bunun tek bir sebebi var. Arapça’yý çok iyi bilen ve kendi kafasýndaki  akrepli tercümeyi yapmayan bir  Diyanetle  olur… Þimdiki baþ ve ekibiyle asla olamaz ve bunun içindir ki DEÝST düþüncede olanlar artmaktadýr…

**

ÖLDÜ VE ETKÝSÝZ  HALE GELDÝ…

Son birkaç yýl içinde bu ifadeye fena takýldým. Belki düzeltilir diye bekledim. Cinayet haberleri yazýlý ve görsel basýnda,  “bir adam 25 yýllýk karýsýný öldürdü” diye geçiliyor.

Bir  TERÖRÝST  öldürüldüðünde “bir terörist ETKÝSÝZ hale getirildi” deniyor.

Kendi insanýmýza nazik davranamýyoruz ama devletin varlýðýna göz dikene çok nazik davranýyoruz neden?

Kendi insanýmýz sanki leþ, terörist sütten çýkmýþ ak kaþýk mý?

Bu etkisiz hale getirildi cümlesinden  iðreniyorum…

Bir kadýnýmýz, 20/25 yerinden býçaklanarak  ruhunu teslim ediyor, ÖLDÜ  diyoruz.

Bir terörist, öldürüldüðü haberini çok nazik olarak ETKÝSÝZ HALE getirildi… Yorum sizin.

***

SAYIN ERDOÐAN’DAN TALEBÝM VAR…

Ýki gün önce, “KADINA ÞÝDDETÝ HAYIR” yürüyüþünü sadece pankartlarla yapan kadýnlara, biber gazý mermisi sýkýlarak daðýtýldý. Oysa siz ayný gün uçakta yaptýðýnýz açýklamada “kadýna yönelik þiddeti ülkemizden sileceðiz” dediniz..

Polisin bu tür eylemlerini yapýp yapmamaktan sorumlu ÝÇÝÞLERÝ   Bakanýný bu uygulama sonrasý uyardýnýz mý bilemem ama yapýlan bu uygulamalar sizin söylemlerinizi etkisiz hale getiriyor. Ýçiþleri Bakanlýðýný ve Valileri uyarmayý düþünüyor musunuz? Lütfen bu talebimi kesin bir dille uyarý mahiyetinde ilgili mercilere  aktarýnýz. Sokaktaki halk bu yönde  çok dertli.

*****

ORTALIK’TA BÝR SÖYLENTÝ VAR…

Eski Edremit Belediye Baþkaný Tuncay KILIÇ’ýn Yurt dýþýna kaçtýðý  fýsýldanýyor. 150 bin nüfuslu ilçemizde, halký halk gibi gören bir kurum yok mu? Neden bu tür haberlere  sahip çýkýlmýyor? Neden bu tür fýsýltýlara gerçekçilik getirilmiyor? 

****

GEN HARÝTAMIZ ÇIKACAKMIÞ…

Gen… Saðlýk Bakaný’nýn bu açýklamasý pek hoþuma gitti… Nasýl  ve neden bu uðraþa giriyormuþlar?

Þöyle açýklama yapýldý. 101 hastalýk için 12 bin civarýnda insandan örnekler alýnarak tespitler yapýlacakmýþ. Ben neden sevindim peki? 5 yýldýr yazdýðým ÞÝZOFRENÝK toplum olduk yok mu bunun bir çaresi? Diye yazmaktan yorulmuþtum… Kaç bin ÞÝZOFREN  var kaç bin  PSÝKOPAT  var çýksýn meydana.

Bakanlýðýn  101 hastalýk üzerinde çalýþma yapacaðý açýklandý ama bu iki tehlikeli hastalýk dahil mi bilemem ama iþte öylesine sevindim.

**

BURHANÝYE VE VÝYADÜK

Burhaniye giriþinde yapýlan bu viyadük için “ne gereði vardý” diyenler çoðunluktaydý… Oysa  Akçay giriþinde pek sýk rastlanan ölümlü ölümsüz ONLARCA  trafik kazasý olduðunu görünce Burhaniye’ye bu hizmeti veren düþünceyi kutlamak ihtiyacýný duydum… Akçay giriþine böyle bir viyadük yapýlmasýný düþünen bir düþünceli beyin var mý diye merak eder oldum!

****

(YAYALAR, YAYALAR…

Yaylalar türküsü gibi oldu ama kusura kalmayýn…Bir hizmet yapýlýyor ama, ellerinde cetvel pardon metre olmadan yapýyorlar. Akçay merkezdeki durak mesela, bir bebek arabasý ya da bir engelli arabasý buradan nasýl geçer? Kaç yýl oldu yazdýk yazdýk ama kendimiz okuduk. Bu durak Akçay merkezde bulunan duraktýr... Karar sizin. Bunun yanýnda, Akçay ZÝRRAT Bankasý’nýn önündeki Cumhuriyet bulvarý babalarla ikiye bölündü. Defalarca yazdým. Hiçbir faydasý olmayan bir buluþ. Zaten çoðunu araçlar kýrdý döktü. Devletin parasýna yazýk deðil mi? Araçlar kafa kafaya geliyorlar dedik, týnlayan yok… ELBET BÝR TINLATIRLAR…

****

BÝLMEM KAÇ BÝNÝNCÝ YAZIM

Þöyle  bi yol, üstün körü  hesapla, yýlý 365 deðil de  340 gün olarak ele alýrsak, 340x 24 yýl= 8 BÝN 160  yazý eder… Þayet basýn kartlarý eski yönetmeliði  geçerli olsaydý, künye falan dinlenmeden  BASIN ÞEREF kartý yola çýkýp cebime girerdi. Demek ki basýn kartý olmaksýzýn halkla bütünleþilebiliyor…

***

BAÞARI…

AKP 17 yýldýr iktidarda. Bu baþarýsýný CHP’ye borçludur. Nokta.

****

DÜÞÜNCENÝNÝ BÝTTÝÐÝ YER

“FETÖ baþýný 7 kez istedik”

By: Adalet Bakaný

Bizden not: Ýsteyenin bi yüzü, vermeyenin bilmem kaç yüzü !

………………………………………….

AYY BU NASIL HABER ?

JÝGOLO BASKINI” Yaygýn basýndaki bu haber aslýnda birkaç yönlü… Antalya’da bir jigolo çetesi ! yakalanmýþ. Zengin  bayanlarýn  internet sitesi vasýtasýyla VÝP  ve  gold sýnýf erkek için ayrý tarife uygulanýyormuþ. Kadýn önce parayý yatýrýyor falan felan 150 bin lira tokatlanmýþ. Vee bu çete enselenmiþ… Bu haberin içeriðine derinlemesine bakarsanýz ahlaki durumun ne  duruma düþtüðünü anlaþýlýr… Çetede ne kabahat var anlamadým. Zengin kadýn kendi arzusuyla para yatýrýyorKendi parasýyla kendini þettirme dürtüsü. Ýmdi burada suçlu  çete mi? Kadýn mý? Yorum sizin. NOKTALI, VÝRGÜL…

****

BEKÇÝ BABA…

68 kuþaðý olarak, bu bekçi babalarla pek haþir neþir olmuþluðumuz vardýr. Þimdi Ýçiþleri Bakanlýðý “bekçiler kimlik sorabilir” diyor ve uygulatýyor. Oysa bu iþin uzmaný HUKUKÇULARDAN, Prof. Dr. METÝN GÜNDAY “YASANIN VERMEDÝÐÝ BÝR YETKÝ YÖNETMELÝKLE VERÝLEMEZ,ÇARÞI PAZAR  bekçilerinin kimlik sorma yetkileri yoktur” diyor…Perhizi uygularsan saðlýðýna kavuþursun, turþuyu kaçýrýrsan ayvayý yersin böyle.

                                                                         ….

MEZARLIK VE TÜFEK FÝÞEYÝ

Kýzýlkeçili mezarlýðý bu fiþeklerle süsleniyor gibi… Aha da fotosu. Her gün baþka rengini bulabilirsiniz. Meraklýlarýna duyurulur.

                                                                 …..

BÜYÜTEÇ….

Edremit Belediyesi ÝÞLETME MÜDÜRLÜÐÜ. Bütün parklarý ýþýl ýþýl yaptý. Ýþ yapaný alkýþlar, yapmayaný yazarýz kardeþim…Bizde böyle. Yatanlarý bilemem.

………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Tedirginlik ve endiþe zeki insanlara özgüdür. Bir aptalýn endiþelendiðini göremezsiniz.

GOETHE

 

276 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar