Uður TARIMAN
27 Aralýk 2019 Cuma
Tarih : 2019.12.27  09:42:36

EDREMÝT HALKI SORUYOR…

Evet sorma ve öðrenme hakký bütün dünyada geçerli bir hak olduðuna göre Edremit halký da kendisine ait yani milletin malý olan aþaðýdaki topraklarýn akýbetini soruyor. Ne gibi  hizmet binalarý yapýldýðýný soruyor. Ne gibi eðitim,kültür sanat alanlarýna yönelik kullanýldýðýný soruyor. Ve yanýt bekliyor

ÞADAN AYTAÇ  döneminde hazineye, millet hizmetine sunulan topraklarýn akýbetini hep birlikte öðrenelim.

  •  325 bin metrekare alan mahkeme kararý ile Zeytinli Belediyesine kazandýrýldý. 15 bin metrekare ilköðretim alaný.
  • 30 bin metre kare lise alaný
  • 50 bin ya da 100 bin metrekare stadyum ve spor tesisi alaný.
  • Büyük bir Pazar yeri alaný
  • 10 bin metrekare Emniyet Müdürlüðü
  • 100 bin metrekare doðal park alaný
  • 1500- 2 bin 500 metrekare civarýnda arsa diyanet iþlerine
  • 4 Bin metrekare hastane alaný tapusu Saðlýk Bakanlýðý’na verildi.
  • 8 bin metrekare  alanýn tapusu Milli Eðitim Bakanlýðý’na verildi
  • Necati Sönmez 5 yüz metrekarelik bir arsayý cami alaný olarak verdi ama þekil itibariyle uygun bulunmamýþ  ve  18.NCÝ MADDE UYGULANARAK 1000 M2 YE ÇIKARILMIÞ ve hemen yanýna  500 metrekare yeþil alan oluþturulmuþtu.
  • Sümer Holding’e verilen bu alaný Zeytinli Belediyesine kazandýrýlmýþ ve Baþbakan Tayyip Erdoðan tarafýndan imzalanarak Zeytinli belediyesine tapusu verilmiþti.

SÜMER HOLDÝNG  eski SÜMERBANK’IN  sonraki  kiþiliði

Evet þimdi, yukarýdaki deðerle topraklar üzerinde halka yönelik ne gibi tesis ya yad tesisler bulunmaktadýr… Yani halk akýbetini sormakta.

Yukarýda metrekareler beþ aþaðý beþ yukarý oynayabilir hafýzam yanýltabilmiþ olabilir. Evet  yanýt.

**

TAKA

Ýstanbul ve Karadeniz’in tüm sahil kesiminde yaþayanlarýn hafýzalarýnda olan bir deniz taþýtý. Ahþaptan yapýlmýþ olan bu deniz nakliye hizmetlerinde kullanýlan bir deniz taþýtýdýr. Karadenizli vatandaþlarýn göz nuru üretimidir. Gecenin sakinliðinde karanlýklar içinde çýkardýklarý pat pat sesleri pek hüzün verirdi. O takalarý kullananlarý REÝS denir ve bu usta Karadeniz’li Reisler gecenin zifiri karanlýðýnda bile hiç kaza yapmadan yýllara meydan okumuþlardýr. Ýstanbul’da, Anakara ile ADALAR arasýndaki tüm  ürün taþýmacýlýðý bu takalar tarafýndan yapýlmýþtýr…

Ýmdi bu Reislerden kaçý hayatta bilemiyorum ama yaþayaný varsa sorun bakalým, Kanal Ýstanbul’u mu kullanýrsýn, boðazý mý? Onlar çýrpýntýlý, dalgalý sularý severler. Yanýt belle BOÐAZ. Hem neden para vereceðum ki diye de size soru soracaktýr….

**

KATAR

Katar matar iskeleden bok atar… Edremit kadar bile belki de yoktur büyüklüðü ama rabbim bunlara kara suyu baðýþlamýþ. Kendilerini bir bok zannediyorlar.

Bu fýndýk gibi ülke para basma makinesi gibi topraðýn karasuyuyla kendini bir halt zannediyor. Para, para, para. Bu  fýndýk gibi ülkede Amerika’nýn iki üssü var. Amerika  ile kanka yani.

Eee bizimle de iliþkisi pek yahþi. Topraklarýmýza, þirketlerimize göz dikti, ne var ne yok basýp parayý alýyor. Bunlar Ýslam ülkesi olarak hava atarlar ama erkekleri ve kadýnlarý  marka giyinirler.  Geçenlerde  baþ efendinin  Paris üretimi þýk kýyafeti benim diyen Evropalý kadýnlarý kýskandýracak boyutlarda. Dapdaracýk bir kýyafet. Ýmdilerde, Kanal  Ýstanbul ile adýndan söz ettirdi. Av kuçu kuçusu gibi kokuyu almýþ ve devasa bir araziyi bastýrýp parayý almýþ… Ben Arabým ama Arap benden deðil Peygamberimiz asýrlar öncesinden bunlara notunu vermiþ. Biz hala Araplaþmaya uðraþýyoruz.

Yýllar önce yani ben Edremit’e Ýstanbul’dan göç etmeden  evvel, Ýstanbul’da  Ýlk adý ÝNTERCONTÝNANTAL OLAN sonra  THE ETAP MARAMARA  oteli, Taksim’in göbeðindeydi. Holding yýllarým yani. Mesai sonrasý  iþ münasebetimiz olan dostlarla bu otelin barýnda buluþur, sohbet eder ara ara da piyasayý koklardýk. Bir gün ben biraz erken düþmüþtüm bara… Yanýmdaki oturaklar daha dolmamýþtý. Bir ara nefis bir parfüm kokusuyla beyaz entarili ! SEYDÝ  çöktü… Lafý uzatmayayým Seydi içtikçe içti… bir saat sonra oturaktan pat diye düþtü ve  barmen  garsonlarla odasýna zar zor götürdüler. Bir saat falan sonra herifin ALKOL komasýna girdiði için hastaneye kaldýrýldýðý haberi geldi… Ýþte bu Araplar kendi ülkelerinde Müslüman, dýþa çýkýnca GAVUR !! Bunlarýn neyine güveneyim ki?

**

KANAL 1

Bu taným üç beþ gündür her an gündemde. Kim bilir günah almayayým ama, bu kanalýn bir  çocuklara uyutmak için yapýlan NÝNNÝ  misali de olabilir diyom, ben. Ülke, ekonomik açýdan Araplarýn kara suyu gibi karalar baðladý ama, üstü pembe örtüyle örtülmek istendiðinden bu gündemde sýcak tutuluyor gibi de olabilir. Yapacak bulamazsak milli paramýzla yaparýz deniyor ama bu katrilyonla söylenen maliyetin altýndan kalkacak para nerede? Madem var diyorsunuz, 250/300 gazinin maaþýný neden kesiyorsunuz?  EYT’lilere neden kan kusturuyorsunuz, Asgari ücret için neden günlerdir insanlarýn tansiyonlarýyla oynuyorsunuz?  Yani demem o ki…..

KANAL 2  Eski Edremit Belediye Baþkaný TUNCAY KILIÇ’ýn da bir çýlgýn projesi vardý… Edremit’e deniz getirmek… Bir takým çizimler yaptýrmýþ, bir takým sponsorla görüþmeler yapýlmýþtý. Ayný kanal 1 de olduðu gibi Edremit çayýný kazacak, denizi içeri sokacaktý. Kayaklarla Soðuk Tulumba’dan  Dalyan’a inilecekti… Ýnsanlar hayal ettikleri müddetçe  yaþar denir. Hayal kurmak parayla deðil elbette. Olmayacak diye bi þey yok. Teee Karadeniz’den Ege’ye inecek kanal  yapýlýyorsa, Tee Dalyan’dan Edremit’e neden kanal açýlmasýn ki?

**

BM’ DEN RESMÝ RAKKAM

Yeni göç dalgasý bize, bizi yönetenler tarafýndan 80 bin civarýnda insan kapýmýza dayandý diye açýklanmýþtý. Daha üç beþ gün önce.

BM yani Sözde  BÝRLEÞMÝÞ MÝLLETLER  resmi bir açýklama yapmýþ bu sayý 1 milyon kiþi deniyor.

Taþýyamayacaðýmýz bir yükün altýna girdik. Ülkemiz bir büyük  yükün altýnda ezilecek. Kapýlarý açarým haa demekle olmuyor bu iþ. Hiçbir konuda yanýmýzda yok. MOSKOF  S400 LERÝ SATANA KADAR  yanaðýmýzdan makas aldý. Þimdi teröristlerle kafa kafaya bize silah sýkmaya hazýrlanýyor. Sýðýr çobanlarýnýn hali ortada yazmaya hiç gerek yok. Avrupa’da elimizden tutan yok. Ýslam ülkelerinden bir tanesi yanýmýzda deðil… Aç kardeþim Trakya’daki kapýlarý koy hepsini kapýnýn önüne, ne halleri varsa görsünler… Aþ evine döndük be. Bu gelenler utanmasalar her gün ÝSKENDER  KEBAP  ister halde þýmardýlar. Aralarýnda yüzlerce terörist bilem mevcut, arkadan vurmaya hazýr kuvvet onun bunun çocuklarý. Milletçe istemiyoruz…

--

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Adil Öksüz nasýl TÝMSAH OLDU”

By: Hürriyet’in manþeti

BizdEn not:  Kaçýranlara sor be kardeþim.

……………………………………….

ÇÜÞ

Hala MÝLLÝ… Piyango… Yahu satýldý be kardeþim

Milli deðil, resmen özel… Býktýk be bunu yazmaktan

Balýkesir CHP  vekilleri siz  kýþ yorgunu falan mýsýnýz ?

………………………………….

BÜYÜTEÇ

AKÇAY TRAFÝÐÝ. Yeni düzenleme bir fiyaskodur. Nokta.

…………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Herkes uðraþýr durur

Doðru insaný bulayým diye

Ama kimse bakmaz aynaya

Doðru insan mýyým diye

HACI BEKTAÞ VELÝ

…………………………………………….

706 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar