Uður TARIMAN
8 Þubat 2020 Cumartesi
Tarih : 2020.02.09  15:39:06

 ARKA SOKAKLAR…

Türk  TV sektöründe devamlýlýk rekoru kýran bir dizinin adý. Rýza baba ve KOMÝSERLERÝDEN  oluþan ekip, sokaklarýn melanetini temizleye temizleye bitiremediler ya. Ben olsam KADINA ÞÝDDET, ÇOCUKLARA TECAVÜZ, HORTUM, SOYGUN, DOÐAYI TALAN  suçlularýnýn peþine bu ekibi takarým, ama yayýncýnýn  bu ekip gibi korkusuz olmasý koþuluyla. Bak bakalým  temizlik iþleri nasýl oluyor göstersinler… Valla  vakýf, amca oðlu, teyze kýzý falan felan dinlemeden dalarlar… MESUT KOMÝSERÝMÝN   havasý ve de gürlemesi yeter. Yeter ama RIZA baba gibi dalýþ izni veren, Yapýmcý Türker Ýnanoðlu gibi atýþý serbest býrakan bir  özgürlükçü lider olsun bak bakalým ne oluyor?

**

NEREDE GÖRÜLDÜLER

Magazin yayýncýlýðýn yeni trendi. Yahu bu paparazziler var ya  valla onlarý da biraz gevþek tutulan  ipleri olsa, kim kaç kez kenefe gittiðini bilem yazarlar.

Kim, kimle nereye gitmiþ? Kim kimin manitasýný araklamýþ. Kim ne giymiþ, ne markaymýþ, ayaðýnda TOMAN  var mý, yok mu gibilerinden ama bu kadarýyla yetinmek zorundalar.

Bizim körfezde acaba böyle paparazzi yayýný olsa para kazanýr mý kazanmaz mý? FAHRÝ KARAKURT’umuz var ama o da böyle iþlere girmez… Fahri’nin bilgisayar gibi hafýzasý vardýr bir gördüðü adamý 5 yýl sonra görse adýný ve mesleðini þakkadan söyler. Bulanýk iþlere girmez… Aslýna bakarsanýz  paparazziliði iyi yapar ama, iþte amasý var… Hem bizim buralarda, paparazzi olmasa bile yerin kulaðý var misali tedbirli davrananlar çoðunlukta. Ondan kelli pek Akçay, Altýnoluk, Güre, Ören gibi yerlerde kaçamak yapmazlar yapamazlar. Ýþ seyahatleri olur ara sýra iki üç günlük önemli toplantý falan !!! Yani  bizim buralarda kaçamak yapanlarý yakalamak beceri ister… Ara sýra eline yüzüne bulaþtýranlar olmuyo deðil. Siyaset cenahýnda bazý bazý paparazzilik fýsýltýlar olmuyor deðil. Ýþ kapmak uðruna birilerine göz kýrpanlar, malum masa kapmanýn bir bedeli olur derler ya. Bu tür uygulamayý  üstün beceri ! olarak yapan yok deðil. Erkek olsun hanýmefendi ! olsun yani. Fark etmez yeter ki masa ve maaþ saðlam olsun… Bizde bazý konular pazara kadar deðil mezara kadardýr. Kimler geldi kimler geçiyor  biliyoruz ama sakýn ola enayi yerine konmayak…

Bir Nasreddin Hoca fýkrasý vardýr, bileniniz elbette vardýr ama ben yine yazayým

Hoca’nýn karýsý ölmüþ, cenaze kaldýrýlýrken imam

-Ey cemaat  öleni nassul bilüsüz

Gelenek gereði, hep bir aðýzdan

-Eyi  bilürük demiþler

Hoca baþýný sallamýþ, kimi kimden soruyor bu imam onu bana sorsunlar.

**

AVANTA LEVANTA ÝÞLER

Hiç zahmetsiz para kazanmanýn tadý kim bilir ne tatlý þeydir, hep merak eder dururum. Tv’lerde, Yazýlý basýnda duyup okudukça ayýptýr aðzýmýn suyu akar ama bir türlü bu beceriye aklým yakmaz. Mesala son günlerde KIZILAY  olayý. Valla þeytanýn aklýna bilem gelmez be birader ne beceridir, ne ustalýktýr. Teþkilat-ý mahsusÝye öyle bir organize olmuþ ki bir elin þaklamasý olmayacaðý misali ekip iþi.

Eskiden milyon denirdi þimdi en ufak para trilyon oldu. Hala bu senkronize iþlerin ortaya çýkmasýn raðmen ekranlara çýkýp, aðzýndan bal damlarcasýna arka çýkan konuþmacýlarý görünce “acaba bu muhteremde iþin içinde mi?”  sorusunu sormadan edemiyor insan. Basamak basamak uygulanan bir sistem.

Nasreddin Hoca baðýna giderken, yolda iki çocuðun kavga ettiðini görmüþ

-neden kavga ediyorsunuz?

Çocuklardan biri

-Arkadaþým omzuma basýp þu kargayý yakaladý. Ben omzuma bastýrmasaydým onu tutmayacaktý. Karga benim hakkým demiþ

Öteki çocuk

-Onun omzuna basmasam baþka bir yol bulup yakalardým. Onu ürkütüp kaçýrmadan yakaladým. Karga benimdir.

Hoca

-Boþuna tartýþmayýn çocuklar. Karga sizin hiçbir iþinize yaramaz. Size birer akçe vereyim gidip þeker alýn. Kargayý bana verin…

Yani bu iþ  basamak basamak yürütülen bir iþ… Derebeylik zamanýnda,  marabasýnýn sýrtýna binerek beygirin eðerine çýkan ve inen acýmasýzlar gibidir bu iþ. Para, para, para. Napolyon var ya büyük adammýþ valla, parrra parrra, parrra  demiþ ya…

**

BÝR HABER BAÞLIÐI

Cuma günü Hürriyet gazetesinin baþ sayfasýnda yayýnlandý. Fulya SOYBAÞ  yazmýþ. Baþlýk aynen þöyleydi;

“BU KADAR FELAKET NEYÝN ÝÞARETÝ”

A be bacým bu kadar azmak olursa daha ne olsun ki. Azmanýn sonu. Hani bir beddua vardýr… ”Çok azma kendi baþýna gelir” diye. Demek ki artýk azma bireysel olmaktan çýktý. Bu köþeden hep yazýyorum. Doðayla  oynaþmayýn, doðanýn  intikamý acý olur diye. Amma hala ders almýyorlar… Gerçek Müslüman, bir çiçeði koparýrken bile içi titrer. Bizimkiler  Orman býrakmadýlar. Urfa’nýn meþhur bir kuþu vardýr ya KELAYNAK. Daðlarýmýzý bu hayvanýn baþý gibi kel hale getirdiler. Göllere bile göz diktiler göl kalmadý… Doða sessiz ve derinden izledi. Ben bunun hesabýný sormaz mýyým dedi ve yerin teee 7/8 km. ötesinden tepiklemeye baþladý. Hala uslanmýyorlar, hala nereyi ranta canisine teslim ederiz diye arayýþ içindeler…

**

EE ETME BULMA DÜNYASI

Ekrem gardaþ Elazýð’a gitti oradan kayak yapmaya gitti ya. Gündeme oturdu. Haa gitmeseydi eyi mi olurdu. Eyi olurdu. Amma yine de gitmeden önce gitti ve depremzedelere karþý görevini yaptý. Ýktidar kanadý koydu tepsiye oynattý. CHP  kanadý da özeleþtiride bulundu. Olmasý gerekenler yapýldý yani.

Amma velakin üç gün sonra  VAN’daki  ÇIÐ olayý...

Erdoðan, Bir mitinge katýldý. VAN’da ölenleri anýp, mitinge devam etti. Mitingi yarýda kesebilirdi. Ama AKP kanadýndan bir tek kelimelik bir eleþtiri gelmedi. Sol yazarlarýn yaptýðýný yapamadýlar. Hani bir söz vardýr. “Bugün bana yarýn sana.”

**

UÇAK KAZASI VE MARKA

Ýniþ esnasýnda pistten çýkýp üçe bölünen  uçakta 3 kiþi hayatýný kaybetti ve  180 yaralý… Çok yakýn zamana kadar bir þehirlerarasý otobüs kaza yapsa  firma markasý buzlanarak yayýnlanýrdý. Hatta bu yüzden bizim gazete de mahkemelik olmuþtu, yýllar önce. Bu uçak kazasýnda firma markasý çarþaf çarþaf yayýnlandý… Marka  ikinci darbeyi yedi yani… Karayollarýnda meydana gelen kazalarda otobüs firmasýnýn ismini buzlayan hala yayýn organý göze çarpýyor… Bu kazada büyük bir ihtimalle PLOTAJ hatasý ortaya çýkacaktýr. Ýkaz edilmiþ ama ikazý takmamýþ pilotlar.

**

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Esad  yine rahat durmadý”

By Gazete haberi

Bizden not: Alýþmýþ kudurmuþtan beterdir.

…………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit ve ÇARÞAMBA. ÝHA kaynaklý haberde,  yaðmurun Çarþamba pazarýný ne hale getirdiðini bizim Yazý Ýþleri Müdürümüz Ceren haným, esprili ve güzel bir baþlýkla servis etti “Çarþambayý sel aldý” diye. Kutluyorum. Çarþamba pazarýnda ortaya çýkan bu durum baþka bir baþlýkla bu kadar güzel ifade edilemezdi.

……………………………………………..

ÇÜÞ

Gerçek enflasyon %30 muþ. Açlýk %’de felan tanýmaz gardaþým. Midenin sesine kulak ver DESÝBELÝ öðren.

…………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Tok açýn halinden anlamaz

ATASÖZÜ

235 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar