Uður TARIMAN
9 Nisan 2020 PerÅŸembe
Tarih : 2020.04.10  09:35:21

BAÄžIÅž FURYASI SÜRÜYOR

Vergi korena virüsü yemeden önceki vaziyetini muhafaza ettiÄŸine göre bağış yapan para babaları seve seve yardımlarını hız kesmeden sürdürüyorlar.

Ve de Hürriyet gazetesi ayrı bir köÅŸe ayırarak duyumunu yapmakta.

Mesela son iki günkü liste ÅŸöyle;

*GARANTÄ° BBVA..10 milyon

*QNB FÄ°NANS BANK.. 10 Milyon lira

*ALBARAKA TÜRK…100 bin lira

*YAÅžAR HOLDÄ°NG….1.5 milyon lira

*ÇÄ°LEK  MOBÄ°LYA….23 bin 350 adet gıda ürünü

*ALARKO… 1 milyon TL

*Ä°ST.TÄ°C.BORSASI….1 milyon lira

*DOÄžU ANADOLU  KALKINMA AJANSI..7 milyon lira

*REKABET KYRULU… 50  bin lira

*KOÇ  HOLDÄ°NG…20 milyon lira

*TURKCELL…20 milyon lira

*KALYON HOLDÄ°NG… ,13 milyon lira

*ECXACIBAÅžI TOPLULUÄžU…4.5 milyon  aynı 2 milyon TL.

*LÄ°MAK HOLDÄ°NG.. 4 milyon TL.

*SAYA GRUP..3 milyon TL.

*TAV.. 1 milyon TL.

*ABDÄ° Ä°BRAHÄ°M YÖNETM KURULU..COVÄ°D 19 tedavisi için, sürekli ilaç bağışı

*TÜRKÄ°YE PERAKENDÄ°CÄ°LER FED. 2 milyon TL.

*DÄ°Åž MALZEMELERI Dern. Tüm gelirlerini

*TEB… 7.5 milyon TL…

Evet bu bağışlar devam etmekte… Ancak muhalefetin parmak bastığı noktayı da es geçmemek gerekir. Yapılan bağış tutarlarının VERGÄ°DEN düÅŸülmemesi. GeçmiÅŸte bazı sanatçı ve para, ün sahiplerinin, Cami, Okul, yurt gibi sosyal dayanışma amaçlı bağışları vergilerinden düÅŸüldü ve düÅŸülüyor. Bu sistem deÄŸiÅŸtirilmelidir.

Listeler yayınlanıyor ama gözler, para ile oynayan hastane ve Üniversite sahibi olan Tarikat ve Cemaatleri arıyor… Yayınlanıp yayınlanmadığını bilmiyorum ama DEMÄ°RÖREN grubunu da göremedim. Haaa bi de diyanet denilen imamların başı var. Başında olduÄŸu kurum. 8 Bakanlığın bütçesinden fazla... VÄ°P  Cuma namazı kıldıracağına  kaç bin garibanın mutfağına aÅŸ olurdu daha makbul bir  sevap deÄŸil miydi?

Bu bir hastalıkla mücadele kampanyası olduÄŸuna göre. Bu dayanışmanın kaçınılmazlığı ortadayken ÜÇ BÜYÜKÅžEHÄ°R Belediyesi’nin  dayanışma kampanyasına engel olmanın amacı sadece Siyasetin bulaşıcılığından öte bir ÅŸey olmadığı ortada deÄŸil mi? Ayrıca bloke edilen para yardımlarının hangi ÅŸirket ve iÅŸ dünyasından geldiÄŸi bilineceÄŸine göre acaba bu yardımlaÅŸma nedeni ile kara listeye mi alınacağı sokakta konuÅŸulan önemli  konu…

**

EDREMÄ°T VE 19

10 gündür evde kendimi MANTOLOMAYA  aldım. Afakanlar bastı. Telefon denilen icadla ulaÅŸabildiklerinden olumlu bilgi alamıyorum.

Tek ve Edremit halkının öÄŸrenmek istediÄŸi konu: Edremit Devlet hastanesine TEST KÄ°TÄ° ne zaman geleceÄŸi? Emekli cenneti hatta sabunluk tanımı ile anılan bu yaÅŸam biriminde yaÅŸayanlara bilgi akışında bulunmak zor mudur? Ä°LÇE  SAÄžLIK Müdürünün iki kelimelik yetkisi yoksa o birimin KAPISINA kilit takılmalıdır.

Türkiye’de günlük  test kiti ihtiyacı 40 bin  olduÄŸuna göre, geçmiÅŸ ola TÜM KÖRFEZ HALKINA. Babana rahmet diye bir yerel söz vardır ya…

**

EDREMÄ°T BELEDÄ°YE YÖNETÄ°MÄ°

Bu korkulu rüya gibi  bir dizi filminin  fragmanından 20 günlük bölümü sürecinde  izleyicileri  stressiz  olarak koltuklarında oturtmayı baÅŸardı. Ä°nÅŸallah devamı da böyle olur. BaÅŸkan Arslan ve ekibi iÅŸe hakim. Özellikle ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ  ve  ZABITA MÜDÜRÜ  halkın her talebine hakimler  Ä°LAÇ. Halkın tek bir talebi var… ÇÖP KONTENYERLERÄ°NÄ°N  Ä°LAÇLANMASI…

**

AKP EDREMÄ°T Ä°LÇE BAÅžKANI

Ekrem UMUTLU… Soyadı gibi, umutla beklenen genç ve dinamik bir LÄ°DER. AKP, Edremit’te böyle bir seçim yapmakla 2 yıl civarındaki arayış hatasını affettirdi. Son VÄ°RÜSLÜ  yaÅŸamda her talebi kapı kapı  elden gidermeye imzasını atıyor… Yolun açık olsun kardeÅŸim…

**

EDREMÄ°T HUZUREVÄ°

Benim gibi yaÅŸlı insanların yaÅŸadıkları KIZILAY HUZUREVÄ°. Bu günlerde çok daha fazla üzerlerine titrenmesi gereken yaÅŸlılarımıza gereken izole saÄŸlanıyor mu?

Tıbbi kontrolleri nasıl yapılmakta?  Ziyaretçi kabul edilmekte midir?

**

VÄ°RÜS

Virüs virüslüÄŸüne son  verince insanoÄŸlunun mikropluÄŸu hortlayacak… Para savaÅŸları baÅŸlayacak… Özellikle tarım ürünleri kıtlığı ön sırada yerini alacak. Ülkeler  tee asırlar öncesi gibi  don verip terlik almaya baÅŸlayacaklar!!!

Türkiye yarından tezi yok. ÇÄ°FTÇÄ°SÄ°NÄ°  BAÅž TACI yapmaya mecbur. Bütün lüksün kıçına dinamit koyma zorundadır. En büyük para akışını topraÄŸa yapma zo-run-da…Açlık dünyanın kapısına dayandı bilmiÅŸ olun.

**

DÜNYAYA HÜKMETTÄ°GÄ°NÄ° SANAN EYY TRUMP

VEE AJAN PUTÄ°N…

Kıçınız yemedi toplu iÄŸne büyüklüÄŸünde virüse karşı ne PATROÄ°TÄ°NÄ°Z, ne S-400’ nüz. Pirenin kıçı kadar virüs  karşısında  BEYAZ BAYRAÄžI  çektiniz… Fazla azmanın sonu budur. Sizin yüzünüzden binlerce asker öldü. Bir atasözümüz vardır… Alma mazlumun ahını diye baÅŸlar…

Kendini dev aynasında görenler  içinde bir güzel sözümüz de mevcuttur. Gururlanma padiÅŸahım senden büyük Allah var…

Şimdi yandık ey İSA diye dua ediyorsunuz

……………………………………..

BAÄžIÅž

ErdoÄŸan’ın baÅŸlattığı yardım kampanyasına yaÄŸmur gibi bağış yaÄŸmakta… Hadi bi de onların muhasebesine sorak

 Seçim öncesi  dağıtılan tonlarca kömür. Tonlarca gıda ürünü hangi fasıldan dağıtılmıştır… Belediyelerin bu yardımlaÅŸma konusundaki  çabaların önü. Daha iki gün önce yetim aylığı kesildiÄŸi için aç kalan kadının  imdadına  Edremit belediyesi yetiÅŸti… Ankara ya nasıl ulaÅŸacaktı?

………………………………………

 

SÄ°YASET VE  HAMMADDESÄ°

Ham maddesi nedir dıye sorulduÄŸunda  doyurucu yanıt veren  çıkar mı merak ediyorum. Bundan tahminen 15 yıl önce bir milletvekili  “SÄ°YASETÄ°N  AHLAKLISI OLMAZMIÅž” diyerek vekillikten istifa etmiÅŸti… Eee elbette hammaddesini merak ederiz deÄŸil mi ya !!!!

………………………………………………………….

KABRÄ°STAN

Mevcut mezarlıklar  çöplük gibi ( tenzih ettiklerim var) Ä°mdii her vilayette KORONA kabristanlığı yapılması vacip oldu diyeceÄŸim ama devlet yönetimi  de aynı düÅŸüncemi bilemiyorum.

Dinsizlerin bile çiçek bahçesi gibi kabristanları var. Ä°nanmayan Ä°stanbul Pangaltı semtine gidip görebilirler…

……………………………………………………..

 

DÜÅžÜNCENIN BÄ°TTĞİ YER

“Zihinlerde kalan”

BY; Gazeteci, Necati DoÄŸru

Bizden not;  Usta gazeteci, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinin

AKP döneminde 17 VAKIF  ve Derneklere akıtılan paraları rakkam rakkam yazmış… Tövbe de be üstad maazallah yani !!

 

 

BÜYÜTEÇ

Altınkum kargalara yaradı. Oncazlar da aÅŸsız kaldılar…

……………………………………….

ÇÜÅž

Bir dost aradı. 5 binin altında maaÅŸ aldığım için param

TükendiÄŸinden maaÅŸ aldığım bankaya gittim (zar zor)

Kefil  getir dediler. SGK ‘yı  götürsem mi acep? Dedi.

Eee tam çüÅŸlük. halkla gırgır geçmek budur.

………………………………………..

KULAGINIZDA KÜPE OLSUN

Denize düÅŸen yılana sarılır

ATASÖZÜ                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1229 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar