Uður TARIMAN
GAZETECÝYE SELAM VERME KOPARIRIM KAFANI..!!!!
Tarih : 2014.09.06  09:54:34

Edremit Devlet Hastanesi’nin vekil Baþhekimi böyle buyurmuþ…

“Nabzýmý býrak kalbime koy baþýný doktor” diye bir TSM eseri vardýr. Sen bu þarkýyý bilir misin doktor…

Benim üstüme vazife deðil ama yeni hastane yapýmý için bir yýldýr, fýldýr fýldýr yer arayan biriyim. Hani þu selam verilmesini yasakladýðýn sektörden biri… Milletvekili Ali AYDINLIOÐLU’na bi zahmet soruver de teyit ettir. Bana selam verdirmeyeceksin, basýn mensubu arkadaþlara selam sabayý kestireceksin?

Olur görürsem söylerim, arkadaþlar size selam vermesinler. Unutma ki o masada bugün varsýn yoksun. Amma velakin biz 19 yýldýr burada olduðumuza göre… Sen benim vereceðim Allah’ýn selamýný engelleyecek kadar büyümedin… Allah’ýn selamýný alamayacak kadar korkak varsa, iþi kendiliðinden býraksýn, sana hacet kalmasýn… Ben,  senin þu anda oturduðun makam odandan,  hastanenin helalarýnýn yapýmý esnasýnda yani temelinden, her hafta eski Baþhekim EDÝP ÖZKOÇ’LA –ki çok emeði vardýr- karýþ karýþ dolaþmýþ bir basýn mensubu olarak benim selamýmý aldýrmayacaksýn .Hodri meydan… Son bir yýldýr üstüme vazifeymiþ gibi  sokak sokak yeni hastane binasý bulmak için iflahým gevredi. Milletvekili, AYDINLIOÐLU  þahittir... Niye, insanlar bir nefes alsýnlar, doktorlar rahat bir ortamda çalýþsýnlar diye. Senin dünyadan haberin yok, gelir gelmez vermiþ veriþtirmiþsin BASINA… Eee baþ ne yaparsa ayak onu yapar…YEMEZLER…

Hoca bir gün köy ziyaretinde bulunmuþ.

Köy kahvesindekiler nezaket icabý hocayý bir masaya oturtmuþlar, karþýsýna geçip, söyleyeceklerini dinlemeye hazýrlanmýþlar.

Hoca duraklamýþ söylemine baþlayamamýþ. “Ey cemaat size bir þeyler söylemek isterdim ama þu anda aklýma bir þey gelmiyor”.

Hoca’nýn oðlu da dinleyenlerin en arkasýnda oturuyormuþ.

Babasýna seslenmiþ

-Ýlahi baba masadan kalkmakta mý aklýna gelmiyor?

……………………

HIYAR KALÝTEDEN ÖDÜN VERMÝYOR

Zam rekortmeni gýda ürünler arasýnda HIYAR, %21.01 ile ikincilik sýrasýnda oturuyormuþ.

Nankörüz vesselam…

Sevmediðimiz, aþaðýlamak istediklerimize “amma hýyar” deriz.

Eee bu vaziyette HIYAR  bize kýçý ile gülmekte olmalý…

Hýyarsýz cacýk da olmaz… Amma velakin sevmediðimiz, beceriksizliðini eleþtirmek  için “bundan bir cacýk olmaz” deriz…

Bundan kelli HIYAR derken biraz düþünmek gerekecek. Baksanýza KARÝZMA tam gaz…

…………………

YOKSULLUK EDEBÝYATI VE SOL

Kýlýçdaroðlu, “yoksulluk edebiyatý ile sol OLUNMAZ”  diyor…

Katýlýyorum.

Evren darbesi öncesi, Ýstanbul’da Baðdat caddesinde oturuyordum… Evden iþe giderken helallik aldýðýmýz günler. Evim giriþ katýnýn üstü.

Akþam üstü iþten gelmiþim balkonda bir kadeh aperatif alýyordum… 

Bir kamyonetin kasasýna doluþan eli sopalý bir gurup:

“Otur bakalým keyif sür, yakýnda biz orada oturacaðýz” diye sopa sallamýþlardý…

O dönemin sol zihniyeti. Yoksul ve fakir edebiyatý…

Derli toplu yerleþim birimlerinde oturan herkesi kapitalist ilan etmiþlerdi… Orada oturan þirket müdürleri, Banka müdürü olamaz mý?  Olur. Onlara göre, hepsi kapitalist..

Fabrikatör olup, sol zihniyette olan olamaz  mý? Olur.

Amerika için kapitalist  derler… Belli birkaç eyaletin birkaç mahalleri haricinde sosyal daðýlým mevcuttur.

Vergi sistemlerine bakmak yeterli… Peþin tiko… Muhammed Ali Boks hayatýnýn bir ya da iki maçýný Amerika’da yaptý. Ringe çýkmadan peþin alýnan vergi sistemi yüzünden…

Bir de bize bakýn…

4 þarký söyleyenin kaç para aldýðý resmi rakam deðildir… Yarýsý kaçak gelirdir…

Yoksulluk edebiyatý  yapýlarak sol olunmaz…

Ticari ahlaký oturmamýþ ülkelerde de sol olunamaz…

Serbest ekonomi ticari ahlaki oturmamýþ ülkeler de büyük yara açar…

Ülkemiz de olduðu gibi…

Önce ticari ahlak…

Önce,  birbirine saygý.

Komünist , TÝTO bile, Ýtalyan FÝAT fabrikasý yetkililerini ülkesine çaðýrarak “bana öyle bir otomobil yapýn ki, iþçim de, memurum da alabilsin”  Ve FÝAT TOPOLLÝNO, Yugoslavya’da doðdu… ZASTAWA  adý ile…

CHP’de, fikir ayrýlýklarý, yerlerinde saymalarýna neden olmakta.

Dursun insan beyninin fonksiyonu üstüne bir yazý okumuþ, Temel’e bildirmiþ.

-Uyy Temel da piz peynumuzun sadeca peþte pirunu kullanýyormuþuz daa

-Peçi cerisu ne oliy?

………………………….

EKMEL BEY UNUTULDU…

CHP’nin, kadirþinaslýðý bu kadar… Erbakan hocanýn ekibinden transfer edeceðini üç dil bilen, dýþ dünyada ismi bilinen EKMEL bey partiye neden davet edilmedi? Kabul eder, etmez ama bu nezaketin gösterilmesi gerekmiyor muydu?

Gürsel TEKÝN “bugünden itibaren seferberlik ilan ediyoruz, köy köy dolaþacaðýz” diyor…

ÝNCE “ben her gittiðim yörenin þivesi ile halkla konuþurum” diye reklamýný yapýyor..

Ýster ayakkabý eskitin, ister þive dersi alýn, aðzýnýzla kuþ tutsanýz, NAPOLYON’u  yenemezsiniz…

Gelelim bizim buralara

Genel seçimler için CHP’den aday olacaklar, kulis çalýþmalarýna baþlamýþ olmalýlar…

A.Kemal Devciler… Çantada keklik…

Ya diðerleri…

Yurt Yýldýrým

Mahmut Ceylan

Ýsmail Aynur…

Hasan Arslan

315 kez okundu
d   /   Tarih : 2014.09.07  00:05:50
çalýþmamýz gerektiðini bile bilmeyen ,onu bile soramayan , haftada 45 saat çalýþacaðý yerde 100 saat çalýþan ve hakký olan karþýlýðýný isteyemeyen bir topluluðuz. Dahiliyenin ya da Acilin yerini soran gazetecinin yüzüne bile bakmayýz cevap bile vermeyiz..Öyle emir aldýk biz.. Küçük gariban adamlardýk.Bir vasfýmýz daha oldu KORKAKLIK.. Korkak adamlarýz biz.Gazeteci abiler ne olur selam vermezsek bizi anlayýn , kusurumuza bakmayýn. ÇÜNKÜ KORKAÐIZ BÝZ..
d   /   Tarih : 2014.09.07  00:04:19
Doktorlarýmýzýn bile sorununu yönetimle çözemediði gerçeði bizim için en telkin ve teskin edici durumdur. Kolayca kendimizi teselli eder,teskin oluruz... Ama bize bu yasaklarý koyanlarýn gözünde küçük adamlarýz biz..Onlarýn gözünde deðil gerçekte de öyleyiz biz. Bizler 800-900 TL. sýna çalýþan hemde gereðinden çok çalýþan ,gýkýný bile çýkaramayan , kapýya koyarlar korkusuyla þikayet bile edemeyen , haftalýk kaç saat
d   /   Tarih : 2014.09.07  00:02:58
Personelin gazeteciyle görüþmesi yasakmýþ..Personelin hele hele sirket personelinin yönetici-baþhekimle görüþmesi prosedür olarak yasak deðil belki ama mümkün de deðil. Samimiyetle söylüyorum asla görüþemez.. Yönetici sekreteriyle görüþebilen kendini sanslý görür.”Gittim ama toplantýdalarmýþ” diyerek geri döner.Çünkü hep suratlarý asýktýr,hiç zamanlarý yoktur ve hep toplantýdalardýr…..vb..vs. Çok þanslý olupta görüþebilenin sorununun çözüldüðünü görmemiþizdir.
d   /   Tarih : 2014.09.07  00:02:15
Personelin gazeteciyle görüþmesi yasakmýþ..Personelin hele hele sirket personelinin yönetici-baþhekimle görüþmesi prosedür olarak yasak deðil belki ama mümkün de deðil. Samimiyetle söylüyorum asla görüþemez.. Yönetici sekreteriyle görüþebilen kendini sanslý görür.”Gittim ama toplantýdalarmýþ” diyerek geri döner.Çünkü hep suratlarý asýktýr,hiç zamanlarý yoktur ve hep toplantýdalardýr…..vb..vs. Çok þanslý olupta görüþebilenin sorununun çözüldüðünü görmemiþizdir.
Yazarn Dier Yazlar