Uður TARIMAN
MUHAMMED ALÝ VE ÝBRAHÝM TARIMAN
Tarih : 2016.06.07  08:56:06

Geçtiðimiz gün vefat eden, 3 dünya þampiyonluðu olan Amerika’lý boksör Muhammed Ali hakkýnda bilgilendirme yazýsý yazmýyorum. Onun  askere çaðrýlýp, VÝETNAM’da savaþmasý için gönderilme günlerinde “ Vietnam’lýlar bana bir þey yapmadýlar ki gidip savaþayým. GÝTMÝYORUM”  cümlesini tekraren  üç gün önce basýnda okuyunca, çocukluðum aklýma geldi…

Ýlkokul  ikinci sýnýfý, Ýstanbul KOCARAGIP PAÞA  ilk okulunda okurken, subay olan babam, Kore kafilesine alýndý. Alýndý ama, rahmetli babam, bildiðinden þaþmayan ve bildiðini inandýðýný çekinmeden söyleyen yapýya sahipti… Evimizin salonundaki büyük masaya oturup, müsvedde kaðýda bir þeyler karaladý ve giyinip, Sarayburnu’ndaki bölüðüne gitti. O günlerde son derece sinirli, üzgün ve yýpranmýþ hali vardý… Evde yazdýðý o müsvedde kaðýttaki  yazýyý, daktiloya çektirip, ilgili üst makamlara göndermiþ.

Bu dilekçe de:

Dünyanýn öbür ucundaki bir ülkede meydana gelen Kuzey, güney kavgasý  için bu ülke beni Harp okulunda eðitmediÜlkemi korumak için eðitti, Üniformamý geri alabilirsiniz, ben KORE’YE GÝTMÝYORUM” mealinde bir metin olduðunu sonra aile meclisinde öðrendik… Ha Muhammed Ali’nin, Amerika-Vietnam savaþa, ha  Amerika Kuzey Kore savaþý… Týpa týp ayný olay. Rahmetli babamla tekrar gurur duydum… Direndi ve kazandý, Kurmay Albaylýða kadar yükseldi. Ve o savaþta binlerce subay ve erimiz  pisi pisine öldüler. Ve hala biz, Amerika’nýn, sömürgesi gibi emir altýnda yaþamýmýzý sürdürmekteyiz… Deniz Gezmiþ ve Arkadaþlarý sokaklarda “Tam baðýmsýz Türkiye” diye haykýrdýklarý için idam edildiler. Mübarek þu günlere artýk aklýmýzý baþýmýza toplayalým, üç beþ  unvan peþinde olanlarýn arkasýndan gitmeyelim… Sonumuz iyiye gitmiyor…

…………………………………………..

AHMET HAKAN’IN YAZISINA BÝR DÝP NOT.

Pazartesi günü Ahmet Hakan Hürriyet gazetesindeki köþe yazýsýnda; “Amerika’nýn bütün savcýlarý bir araya gelse REZA  üzerinden, Tayyip Erdoðan’ý alaþaðý etmeye kalksa zerre kadar etkileri olmaz.

Diploma ile ilgili olarak, kanýtlanmadý ama  þu diplomayla ilgili  ortaya  atýlan tüm iddialar sonuna kadar  kanýtlansa bile zerre kadar etkisi olmaz”

Bizden dip not: Minareyi çalan kýlýfý hazýrlar,

Hakan da bunu demek istemiþ  olmalý…

………………………………………………..

ÝNTÝHAL

3 ÇOCUK BEÞ ÇOCUK  hikayesi var ya…

Kur-an’da böyle bir rakamsal not olmadýðý Ýslam bilimcileri tarafýndan defalarca açýklandý. Hadislerde  de  rakkamsal bir not olmadýðý sadece çoðalýn anlamýnda cümle olduðu  açýklamalar arasýnda… Ýntihal yapýlmýþ ama  eksiklik var, ilave var…

………………………………………………………………….

YALAKALIK

Günümüzde fenomen olma yarýþý anlamýnda da kullanýlmakta… Býrakýn teee  Ankara’nýn yüksek rakýmlý ünvana sahip olanlarýn etrafýndakileri,  bizim buralarda bile bir vekil geldiði zaman beraberindeki partililer, ceket düðmelerini gýrtlaklarýna kadar ilikleyip esas duruþta durmuyorlar mý? (AKP kanadý)

Onlarý seyrettikçe kahkaha atacaðým ama terbiyem müsaade etmiyor… Ben yýllardan beri yazarým “Ben vekilin karþýsýnda düðme iliklemem, o benim karþýmda ilikleyecek, onu biz Ankara’ya vekalet gönderip git iþlerimizi takip et diye görevlendirdiysek, neden önünde düðme ilikleyeyim?”

Yalakalýk…

Mehmet Ali Þahin bu konuya  gönderme yaparak geçtiðimiz gün bir açýklama yaptý. “Cumhurbaþkanýmýzýn mesajýný ayakta dinleme esnasýnda ilk ayaða kalkanlar, Bekir bey kalktý. Binali bey kalktý, bizde kalkmak zorunda kaldýk” deme cesaretini gösterdi… Ben bu olayý okuyunca, Hitlerin ordusunda, bir subay bir üstü ile telefonda konuþurken bile  topuklarýný  vurur esas duruþta telefon görüþmesi yapardý…

Ne farký var?

Törende Türk Bayraðý geçerken ayaðý kalkmayan 657’lilere ceza mý verildi?  Ben kimsenin önünde  düðme iliklemem… Terbiye sýnýrlarý dahilinde hoþgeldiniz der otururum. O ka….

……………………………………………..

MAARÝF

Milli Eðitim Bakaný muhterem, “Milli Eðitimin adýný Maarif olarak deðiþtirelim” þeklinde buyurma, buyurmuþ… Yahu bu kafa ile Maarif yapsan ne olur, Milli Eðitim yapsan ne olur… Eðitim mi kaldý da tabelasýný deðiþtireceksin? Saatli MAARÝF Takvimi þimdiki eðitimden daha eðitici…

………………………………..

EV ALMA KOÞU AL

Valla  ülkem þu anda ne ev alabiliyor ne komþu… Bakmayýn siz 30/40 katlý gökdelenlerin çýð gibi büyüdüðüne… Onlarý alanlar arasýnda bir tane Memur, iþçi, emekli var mý? 40 yýl hayal etseler alamazlar… Bunlarý alanlarýn % 90’ý kara para… Haram para yani… Toki’den ev alýp borcunu ödeyemeyenlerin listesini yürekleri eriyorsa açýklasýnlar.

Komþuya gelince,

Bak bakiim þöyle etrafýna:

Moskofya

Suriye

Irak

Ýran

Ýsrail

Greek

Ermenistan

Bunlar  sýnýr komþularýmýz, hangisi ile  misafirliðe gidiyoruz?

…………………………………………….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Terörün yýktýðý 5 ilçe taþýnacak”

By: DEVLETLÜM

Bizden not: Koskoca Süleyman Þah’ýn kabrini taþýyan, 5 ilçeciði neden taþýyamasýn ki?

…………………………………………

ÇÜÞ

Kazdaðlarý’nda daðcýlýk þenliði yapýlmýþ. Ýyi güzel. Þu Milli Parklar sorumlusu Basýný alýp, Milli Parklarý bir gezdirse nasýl olur? Gelen þikayetlerin doðru olup olmadýðýn gözlerimizle görürdük. Ama bu görüþ de yanlýþ. Habersiz biz basýn olarak baskýn yaparsak sonuca varýrýz.

…………………………………………….

BÜYÜTEÇ                                                    

Akçay Yenimahalle’de kaldýrýmýn üzerleri ot bürüyor… Kaldýrýmlarý halk mý temizleyecek yahu? Fen Ýþleri bu ot bürüyen kaldýrýmlarýn üzerine bir avuç beton atmaktan aciz mi?

………………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Allah-ü Teala malý zayi (israf) etmeyi çirkin görür.

Hadis-i Þerif

……………………………………….

 

233 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar