Uður TARIMAN
TARÝÞ, ÇAÐ ATLIYOR…
Tarih : 2016.10.04  09:41:24

100 deviren bir Tarým Birliði.

Ýncir, üzüm, pamuk ve zeytinyaðý  tarým sektörleri çerçevesinde üretici korumak adýna kurulmuþ olan bir birlik… Tariþ adý ile kurulu olan bu birlik 4 ayrý dalda  özerk olarak görev ifa etmekteler. Her biri kendi dallarýnda yeni atýlýmlar yapma uðraþý vermekte… Kurumsal olarak birbirlerinden ayrý birer kurum olarak  çalýþmalarýný sürdürmekte..

Yani;

-Tariþ Zeytin ve zeytinyaðý Birliði

-Tariþ Üzüm Birliði

-Tariþ Pamuk  Birliði

-Tariþ Ýncir Birliði.

Ancak bu birlikler arasýnda bazý çakýþmalarda meydana gelmedi deðil. Mesela Tariþ Pamuk Birliði fason olarak Zeytinyaðý ve Ayçiçek yaðý ürettiriyordu.

Tariþ Zeytinyaðý uzun yýllardýr güvenilirlik açýsýndan vazgeçilmezi bir  marka olmuþtu. Ancak Gýda Bakanlýðý Aðustos ayýnda bir açýklama yaptý. 300 ürün taðþiþli çýkmýþtý. Bunlardan biri de Tariþ’in ürettiði Ayçiçek yaðýydý. Bu durum Tariþ Zeytin ve zeytinyaðý Birliðine zor anlar yaþattý. Tariþ Zeytin ve Zeytinyaðý Birliði bu sýkýntýlardan kurtulmak adýna yeni bir çalýþma baþlattý. Cahit Çetin yeni bir marka için düðmeye bastý. Büyük bir ihtimalle ZEYTARKO  ünvaný  ile piyasaya çýkacak. Bu kýsaltma Zeytin Tarým Kooperatiflerinin kýsaltýlmýþý… Ve bu çalýþmalarda sona gelindi PATENTÝ  alýndý. Etiket ve þiþe  tasarýmý henüz sonuçlanmýþ deðil. Cahit Çetin’in deyimi ile ayný soyadýna sahip dört kardeþ. Bu kardeþlerden birinin hatasý diðerine zarar veriyor…

Kaynak :  Hürriyet Gazetesi.

Geçtiðimiz  gün Cahit Çetin baþlýklý, yazým sanki içime doðmuþ ve bu yeni bilgilere ulaþacakmýþým. Yýllarýný Zeytin aðacýna adamýþ olan ÇETÝN’in kolay kolay hiçbir konuda pes etmeyeceðinin göstergesi.

……………………………………..

ÖLMEYE GÖR… 

Bu söz, büyüklerimizin yýllardýr söyledikleri iki kelimelik insanlýk adýna üzücü davranýþlarýn ifadesidir. Bu konuda kitap yazýlabilir ama büyüklerimiz iki kelime ile kesip atmýþlar… Anlayana misali. Sinemacý Sinan Çeti’nin, alkol baðýmlýsý oðlunun aracý ile çarpýp öldürdüðü trafik polisinin eþi, “bu davanýn takipçisi olmayacaðým ya da bu davanýn savcýsý olacaðým”  babýndaki sözü, sözde kaldý ve o da þikayetini geri aldý. Ýþte yukarýdaki  baþlýðýn içeriði. Ölen öldüðü ile kaldý… Para falan almadým, onlar da ana baba v.s gibi duygu sömürüsü yaparak davada þikayetçi olmaktan  çýktým demek istiyor. Külahým anlat diye de bir söz vardýr… Hep büyüklerimizin sözleri bunlar…

Ölmeye gör.

Ölen öldüðü ile kaldý

Külahýma anlat…

Bu davada madem þikayetçi yok o halde, en ufak bir davada KAMU DAVASI  denilen, hukuki bir süreç var. Bakalým, bu kamu davasýna bakan hakim ve savcýlar nasýl davranacaklar? Sinan Çetin, tanýnmýþ bir  yüz. Çevresi geniþ… Bir tanýþ bulabilir!!!!!!

……………………………………………………

BÝR MAHKEME BÝR MAHKEMEYE

Efeme söyleyem ne demiþ?

“ Gel seninle mahkemeye gidelim mahkemeleþelim. Bu iki mahkeme mahkemeleþmiþler mi, mahkemeleþmemiþler mi?”

Bu nasýl bir yazý diye bana fýrça atmayýn. Valla bu Türkiye’de son yýllarda pek rastlanan bir hukuk karmaþasý haline geldi. Bir mahkeme bir karar veriyor, savcý itiraz ediyor ve kararý veren mahkeme kararýndan dönüyor. Üç beþ gün önce kamuoyunda büyük bir infial yaratan bir mahkeme kararý da aynen böyle oldu. 12 yaþýndaki kýz çocuðun  73 yaþýndaki bir adam tarafýndan defalarca taciz edilmesi davasý mahkemece  adli kontrolle serbest býrakýlmasý sonu gerek basýnda gerekse kamuoyunda büyük bir infial yaratmasý sonrasý savcý karara itiraz etti ve ayný mahkeme tutulama kararý vererek cezaevin kondu…

Taciz

Ýstismar…

Anayasa Mahkemesi’nin henüz yürürlüðe girmeyen yeni  hükmü yüzünden  önce serbeste býrakýldý sonra yürürlüðe girmemesi nedeniyle tutuklandý. Cinsel Taciz… Tacize uðrayan kiþinin üzerinde býraktýðý etki önem arz eder. Rýzasý dýþýnda uygulanan her türlü cinsel davranýþý kapsar. Cinsel ÝSTÝSMAR   ise: Çocuða dokunma davranýþlarý içerebildiði gibi dokunma davranýþlarý içermeden de gerçekleþmiþ olabilmesi durumudur. Hukuk böyle buyurmuþ… AYM’nin, yeni hükmü yürürlüðe girdiði gün, istismar suç  sayýlmayacak anlamýna mý geliyor? Böyle bir hukuk  anlayýþý ile her yol  Roma  MÝSALÝ…

 

AÐZINDAN ÇIKANI KULAÐIN DUYACAK

Çalýþma Bakaný,  “bütün olan bitene raðmen dimdik ayaktayýz. Piþmiþ tavuðun baþýna gelmeyenler geldi baþýmýza ama Denizli horozu gibi ötüyor” dedi. Piþmiþ tavuk cinsiyet deðiþtirip  horoz oldu yani. Ben bi þey anlamadým ya siz?

……………………………………

DÝYANET  HALA AYNI DÝYANET

Yine bir   gýd  gýdak misali  bir yumurta hediye etmiþ. Nasýl bir  yumurta bu? “Ýskemlede kýlýnan namaz geçersizdir”. Yahu ne yazacaðýmý bilemiyorum… Ya siz? Peki be eyy Diyanet… Sokakta gazete kaðýtlarý üzerinde kýlýnan namaz geçerli mi? Komik bir kurum… 8 Bakanlýðýn bütçesine eþ deðer bütçesi var 8 evlek bilgi, görüþ yok.

………………………………………….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“BU KAFAYLA TURÝZM OLMAZ”

By: Pazartesi günü Hürriyet’te MELÝS ALPHAN’nýn köþe yazýsýnýn

Baþlýðý.

Bizden not;  Valla ben de bizim bölgemiz için ayný baþlýðý yýllardan beri atýyorum.

…………………………………..

ÇÜÞ

DÝYALÝZ HASTASINA elektrik kesintisi yapýlmayacakmýþ. Eyi güzel atýk su parasý kesilecek mi?

…………………………………..

BÜYÜTEÇ

Dükkan önündeki,  büyük pet þiþeler yüzünden dün Akçay 117 sokakta çýngar çýktý… Eyy  trafik, ey Zabýta  GOOD MORNÝNG  valla..

……………………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

“Saðýr duymaz uydurur”

ATASÖZÜ

118 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar