ÖMER HOCA VEDA EDİYOR
Tarih : 2012.07.11  10:17:26
Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak, yaklaşık 5 yıldır görev yapıp binlerce hastasına şifa dağıttığı Balıkesir Devlet Hastanesi’nden ayrılıyor. 15 Temmuz tarihi itibariyle Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçerek burada Nefroloji Ana Bilim Dalı’nı kuracağı öğrenilen Ömer hocanın akademik kariyerini de Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde sürdürmesi bekleniyor.

ŞEKERİ OLAN BÖBREĞİNİ KONTROL ETTİRSİN

Yıllardır hastalarıyla etle tırnak gibi olan Balıkesir Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak’ın önümüzdeki günlerde Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesine geçerek akademik kariyeriyle birlikte, hastalarına hizmeti de burada sürdürecek olması, hasta ve hasta yakınlarında burukluk yaratırken, Balıkesir Devlet Hastanesi’ne de Ömer hocanın ardından hemen yeni bir Nefroloji uzmanının atanacak olması bir nebze teselli kaynağı oldu. Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Hasan Hocaoğlu, Nefroloji uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak’ın hastanelerinden ayrılacak olması nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, “Hocamız hastanemizde bugüne kadar çok başarılı çalışmalar ve hizmetlerde bulundu. Kendisine daima müteşekkiriz. Ama şehrimizden ayrılmıyor olması da ayrı bir teselli konusu. İnanıyoruz ki Balıkesir Üniver-sitesi Tıp Fakültesi bünyesinde de çok önemli hizmetlerde bulunup, yine böbrek hastaları için şifa dağıtmaya devam edecek” dedi.

     Bu arada, kronik şeker, böbrek ve diyaliz hastalarının çok sevgili Ömer hocası Doç. Dr. Ömer Toprak da Balıkesir Devlet Hastane-si’nden ayrılacak olması nedeniyle aynı burukluğu yaşadığını belirterek tüm böbrek hastası adaylarına önemli mesajlar verdi. Şeker ve tansi-yonu olan hemen herkesin zamanında ve iyi bir şekilde tedavi edilmemesi halinde ciddi bir böbrek hastası adayı olduğuna dikkat çeken Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak, “Böbrek hastalığı için risk gruplarının başın-da diyabet yani şeker hastalarıyla, yüksek tansiyonu bulunanlar ve kalp-damar hastaları geliyor. Türkiye’de böbrek hastası sayısı hızla artarken, bu konuda oldukça etkili teşhis ve tedavi yöntemlerinin de olduğunun bilinmesini isterim. Bu risk faktörü taşıyan hastaların kronik böbrek yetmezliği problemi olup olmadığı artık son derece basit ve ucuz bazı idrar ve kan testleriyle erken evrede saptanabiliyor. Özellikle şeker hastalarının böbreklerini mutlaka kontrol ettirmesinde fayda var. Çünkü Türkiye’deki erişkinlerin %15.7’sinde çeşitli evrelerde çeşitli kronik böbrek hastalığına rastlanıyor” dedi. Doç. Toprak, böbrek hastalığından korunmak için de; sağlıklı beslenme, spor yapmak, her gün yeteri kadar su içmek, sık ağrı kesici ve antibiyotik kullanmamak, kan basıncını kontrol altında tutmak ve 40 yaşından sonra sık sık şeker ölçümü yaptırarak sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar ile fazla kilolardan kaçınılmasını tavsiye ediyor.

107864 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri