EDREMİT’TE NORMALLEŞME SÜRECİNDE CUMA NAMAZI EDA EDİLDİ
Tarih : 2020.06.03  09:38:37
Edremit’te normalleşme süreci kapsamında ilk cuma namazı eda edildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın/hastalık kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazlarının ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda  29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren ibadete ara verilen camilerimizin tekrar toplu olarak ibadete açılmasının akabinde Edremit ilçemizde Cuma Namazı kılınması için belirlenen camiler ve yerlerde sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilerek ilk Cuma namazı kılındı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde Edremit ilçemizde öğle, ikindi ve cuma namazı kılınacak  57 adet  cami ve açık alan belirlenmişti. Belirlenen camilerde İlçe Müftülüğü koordinesinde hijyen çalışmaları tamamlandı. Sosyal mesafeyi koruyacak şekilde planlanan camiler vatandaşlarımıza hazır hale getirildi. 

29 Mayıs Cuma günü ilçemizde planlanan camilerde Edremitli vatandaşların yoğun katılımıyla Cuma namazı eda edildi. İlçe Müftüsü Ahmet Yayla  Cuma namazı hutbesini  gerçekleştirdi. 

Bugün ilçemizde cemaatle birlikte Cuma namazımızı kılarak camilerimize tekrar kavuşmanın sevincini yaşadık diyen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı; “Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı  genelgeleri doğrultusunda  ilçemizde 57 adet cami ve açık alan planlandı. Özellikle Cuma namazlarının açık alanlarda kılınabilmesi amacıyla avlusu ve bahçesi olmayan camilerimize en yakın açık alanları belirledik.  İlçe Müftülüğümüz ile birlikte bu camilerimizi hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde vatandaşlarımızın ibadetine hazır hale getirdik. 

Bugün ilçemizde Edremitli vatandaşlarımızın katılımıyla ilk Cuma namazı eda edildi.  Vatandaşımız çok şükür alınan tedbire uyup, kurallara riayet ediyor. Vatandaşlarımıza alınan tedbirlere uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum” dedi.

4367 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri