Seyir halinde tutuşan TIR’ın tekerleği az daha faciaya neden oluyordu
Tarih : 2020.07.26  18:00:58
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan E-87 karayolunda seyreden bir TIR’ın çektiği dorsenin tekerleği alevler içerisinde kaldı. Alevleri 600-700 metre ilerledikten sonra fark eden sürücü aracı yol kenarına çekerek durdurdu. Ancak 700 metrelik mesafede tekerlekten yol kenarına saçılan alevler, bir zeytinliğin yanı sıra kuru otlarla kaplı bir alanı ve aynı alanda bulunan sazlığın hemen yanındaki bir evin çatısını tutuşturdu.

Alınan bilgiye göre; Çanakkale’nin Yenice-Kalkım’dan aldığı yükle İzmir istikametine gitmekte olan Ahmet Erdal yönetimindeki 38 ZZ 159 plakalı TIR’ın,  Ayvalık’ın Altınova Mahallesi kısmında seyrederken lastiği alev aldı.

Sürücü Erdal, TIR'ın dorsesinden dumanları çıktığını görünce aracını Türkyılmaz Sitesi'nin önüne park etti. Alev alan lastiği söndürmek için su döktü ancak başarılı olamadı.

Ancak TIR’ın geride bıraktığı 600-700 metrelik yol kenarında da alevler yükselmeye başladı. Alevler, otluk alana ve çevredeki zeytin ağaçlarına sıçradı. Alev arasında kalan lastikten saçılan bir parça da boş durumda olan yazlık bir evin çatısına sıçrayarak, çatıyı tutuşturdu.

Site sakinleri, durumu jandarma ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amirliği’ne bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği  ekipleri 16 kişilik ekip ve 9 arasözle hem otluk ve zeytinlik alandaki hem de yazlık evin çatısındaki yangını söndürdü. Yazlık evin çatısında maddi hasar oluştu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan yangını izleyen Fatma Özkan isimli bir site sakini ayağı taşa takılınca düşerek yaralandı.  Yaşlı kadının tedavisi olay yerine gelen 112 acil ambulans ekibi tarafından yapıldı. SUAT SALGIN (AYVALIK)

1644 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri