EDREMİT BELEDİYESİ’NDEN GÖSTERMELİK YIKIM
Tarih : 2020.11.23  09:20:10
Edremit Zeytinli Mahallesi Organize Sanayi Sitesi arkasındaki zeytinlik alanda, İmar Barışı bahane edilerek kurulan kaçak beton santralinin, hakkında yıkım kararı verilmesine ve bu yıkım kararının İdare Mahkemesince de onaylanmasına rağmen, Edremit Belediyesi tarafından bir türlü yıkılamaması tepkilere neden oluyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın bu konuya müdahale edip etmeyecekleri merakla bekleniyor.

Göstermelik olarak yıkıma başlayan Belediye ekipleri, eklentilerden küçük birkaç tanesini yıktı ancak üretimi sağlayan ana yapı, günlerdir Edremit Belediyesi’nce yıkılamadı. Edremit Belediyesi’nce Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün  21.07.2020 tarihli görüş yazısına istinaden mevcut Beton Santralinin yıkımına ilişkin alınan Encümen kararına firma sahibi tarafından Balıkesir İdare Mahkemesine itirazda bulunulmuş, Balıkesir İdare Mahkemesi tarafından itiraz reddedilmiş, bir üst mahkeme olan İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itiraz da 22.10.2020 tarihinde reddedilmiştir. İlgili mahkeme kararı Edremit Belediyesi’ne tebliğ edilmiştir. İlgili kişinin yasal itiraz süreci dolmasına rağmen, Edremit Belediyesi yıkım işlemlerine göstermelik olarak başlamış ancak bir türlü üretimin durmasını sağlayacak yıkım işlemini gerçekleştirmemiştir. Mevcut işletme halen beton üretmeye devam etmektedir. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın bu konuya müdahale edip etmeyecekleri merakla bekleniyor.

Yıkım kararına kulak asmayıp, devletin organlarına meydan okuyan beton santrali sahibinin bu gücü kimden aldığı, birilerine çıkar sağladığı için mi korunduğu kamuoyu tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Edremit Belediyesi’nin 11 gün önce yıkım işlemine başlamasına ve bir kaç eklentiyi yıkmasına rağmen halen neden işlemi tamamlamadığı ve firmanın üretime devam etmesine neden hala göz yumduğu ise ayrı bir soru işareti.

1487 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri