Dünyanın en kaliteli zeytinyağları Edremit te ödüllendirildi-
Tarih : 2021.06.13  16:29:31
Edremit’te yapılan ve birçok ülkeden 200'ün üzerinde natürel sızma zeytinyağının değerlendirildiği uluslararası zeytinyağı kalite yarışmasının (IOOC) sonuçları belli oldu. 9 ülkeden 24 jüri üyesi, dünyanın en iyi zeytinyağını belirlemek için tadım yaparken, katılan 267 numuneden 167 adedi ödüle layık görüldü.

Güre Venüs Otel’de düzenlenen Natürel sızma zeytinyağı dünya sıralamasının belirlendiği Anatolian Internationel Olive Oil Competition (IOOC) (Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışması) sonuçları belli oldu.  Yapılan değerlendirmeye göre 36 firma bronz madalya alırken, 46 firma gümüş ve 85 firma da altın ödülü kazandı. Dereceye girenlerin ödülleri törenle verildi.

 Bu nedenle düzenlenen törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon ve Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer ile ödül alan firmaların temsilcileri katıldı. Dereceye girenleri ödülleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kaymakam Turgay Ünsal, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon ve Jüri Üyesi Mehmet Özgü Manisalı tarafından verildi.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Zeytinyağı körfezin bir değeridir. Zeytinyağı birçok insanın kullandığı ve kullanmak istediği bir ürün. Zeytinyağı sadece bir gıda değil, şifa kaynağıdır. Güzel ambalajlarla ve böyle yarışmalarla tanınırlığını artırmak lazım. Böyle yarışmalarda zeytinyağımızın kalitesi tescillenmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal da, “Zeytinyağını altın sıvı olarak adlandırıyoruz. Tarihten günümüze kadar sağlığın simgesi olmuş bir ürün.  Zeytinyağı, asırlar boyunca bölgemizin baş tacı olmuştur” dedi.  Edremit Tcaret Odası Başkanı Coşkun Salon ise, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası ve Edremit Belediyesi’nin işbirliği ve katkıları ile düzenlenen yarışmaya, bölgemizin ve ülkemizin zeytinyağlarının yanı sıra İspanya, Portekiz. İsrail,  Arjantin, Fransa, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Tunus, Yunanistan ve Libya olmak üzere çeşitli ülkelerden 267 üretici firma katıldı.” dedi. Jüri Üyesi Mehmet Özgü Manisalı da, “Daha önce başka ülkelerde birlikte çalıştığım ve bu yarışma sayesinde yeni tanıdığım arkadaşlarımla aynı jüride bulunmak benim için en büyük mutluluk. Her birinize davetimize icabet ettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Yarışmanın Kurucu Başkanı Birsen Can Pehlivan da, “Bu gün burada uluslararası yarışmayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık, dünyanın zeytin üreticisi her ülkesinden yarışmacı katılımı var. 267 zeytinyağı numunesi kalite için yarıştı. Bunların bir kısmı madalya aldı. Bronz, gümüş ve altın madalyalar veridi. Disiplinli bir süreçti. Tamamen kapalı sistem yapılan bir yarışma. Uluslararası bir jüri ile yapıldı. Sonuçlar titiz bir şekilde değerlendirildi. Bunlara ödül vermekten son derece gururluyuz” dedi.

416 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri