HAYDİ KÖRFEZ! DEFNE BEBEĞE NEFES OLALIM
Tarih : 2021.07.15  17:51:56
Edremit'te 6 aylık iken SMA Hastalığı teşhisi konulan Defne bebeğin Amerika Boston’da yapılacak olan tedavisi için gerekli olan para henüz toplanamazken, zamanın daraldığını belirten acılı baba Ahmet Gülcü ise “100 bin nüfuslu bir ilçede kişi başı 100 TL verilirse kampanyamız amacına ulaşıyor. Yavrumun yaşaması için gerekirse kapı kapı dolaşıp para dileneceğim” dedi.

Edremit’te ikamet eden Sefa – Ahmet Gülcü çiftinin SMA hastalığıyla savaşan yavruları Defne bebek için Edremit Belediyesi, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar tek yürek olurken, bir destek de 26.Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’den geldi. Tüm “gelin hep birlikte Defne bebeğe nefes olalım” diyerek yardımda bulundu.

Valilik izniyle 10 Nisan 2021’de 21296 faaliyet no ile resmi yardım kampanyası başlatıldığını söyleyen acılı baba Ahmet Gülcü “Bebeğimiz için birçok yerde kermesler düzenledik. Edremit Belediyesi ve çevre halkımızın desteği ile 4 ayda 10 milyon lira toplandı. Ama 11 milyona daha ihtiyacımız var. Amerika Boston Hastanesi tarafından kızımızın tedavisi için 2.4 milyon dolar istendi. 5 Ekim’e kadar bu fiyatın geçerli olduğu, bu tarihten sonra fiyatın güncellenerek yükseleceğini bildirdiler. Vize işlemleri de göz önüne alınırsa Ağustos 2021’e kadar bu parayı toplamamız gerekiyor. 100 bin nüfuslu bir ilçede kişi başı 100 TL verilirse kampanyamız amacına ulaşıyor. Kurban bağış paralarını da kabul ediyoruz. Bugüne kadar bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum ve geri kalan paranın da temin edilmesi için Allah rızası için herkesi yardım yapmaya çağırıyorum. Gerekirse kapı kapı dolaşıp kızım için yardım parası dileneceğim” dedi.

MEHMET TÜM’DEN DEFNE BEBEĞE YARDIM

26.Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise Defne bebeğe yardımda bulundu. Mehmet Tüm yaptığı açıklamada “Gelin hep birlikte Defne bebeğe nefes olalım. Kurban bağışlarınızı da Defne bebeğe bağışlayabilirsiniz. El ele verirsek, Defne bebeği yaşatırız” dedi.

796 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri