BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BUBYO UYGULAMA OTELİ HIZLI İNTERNET İLE DAHA DA GÜÇLENECEK
Tarih : 2023.09.24  13:20:18
Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesine bağlı BUBYO Eğitim ve Uygulama Tesisi ile Best Telekom Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında hızlı internet erişimi sağlanması konusunda sözleşme imzalandı.

Dekanlık makamında gerçekleşen görüşme sonucunda Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İLBAN ve Firma Yetkilisi Abdullah BULDU tarafından imzalanan sözleşme ile firma tarafından Uygulama Otelinin çatısına konulacak vericilere karşılık BUBYO Otel binasına 100 Mbps’ye kadar internet erişimi ve HotSpot (Kimlik Doğrulama) erişimi sağlanacak.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İLBAN, imzalanan sözleşme sonrası yaptığı açıklamada; “Fakülte binasının bulunduğu kampüs alanı içinde yer alan BUBYO Otelinde konaklayan misafirler ile yurt kısmında kalan öğrencilerin faydalanacağı sözleşme ile Uygulama otelimize firma tarafından sağlanacak güçlü altyapı çalışması sonucunda 100 Mbps’ye kadar internet ve HotSpot (Kimlik Doğrulama) erişimi sağlanmış olacak. Bundan böyle başta otelimizin bir kısmını tahsis ettiğimiz erkek öğrenci yurdumuzda kalacak olan öğrencilerimiz ve Otelde konaklayan misafirlerimiz güçlü altyapı ve donanım sayesinde internete daha hızlı ve kolay erişecekler. Bilindiği üzere teknoloji çağında yaşıyoruz. Biz de bu çağa ayak uydurmak zorundayız. Sözleşmeyi imzalamamızdaki amacımız da hızla gelişen teknolojiye öğrencilerimizi ve misafirlerimizi hızlı ve güçlü internet erişimi sayesinde daha kolay adapte edebilmektir. Ayrıca çatıya konulacak olan cihazların TUBİTAK tarafından radyasyon yaymadığı, uçak, radar, polis, jandarma gibi kurumların frekanslarından dolayı herhangi bir zararı olmadığı, sağlık konusunda herhangi bir risk taşımadığı bilgi ve belgelerle sözleşme metnine de eklenerek firma tarafından teyit edilmiş oldu. Herhangi bir sorun yaşanması halinde sözleşmeyi tek taraflı feshetme yetkimiz de bulunmaktadır. Bu vesile ile başta her konuda bize desteğini esirgemeyen Rektörümüz sayın Prof. Dr. Yücel OĞURLU’ya çok teşekkür ediyorum. Bu kolaylığı sunacak olan Best Telekom Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Müdürü Abdullah BULDU’ya ve çalışanlarına da şimdiden teşekkür ediyorum. Otelimize, otelimizde yurt bölümünde kalacak öğrencilerimize ve Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Yetkili firmanın imzalan sözleşme çerçevesinde önümüzdeki günlerde ivedi bir şekilde gerekli altyapıyı güçlendirerek hızlı internet erişimini sağlanması bekleniyor.

 

167 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri