CHP’Lİ AHMET AKIN, SUAT SALGIN’IN STÜDYO KONUĞU OLDU
Tarih : 2024.02.25  15:13:53
(MAYHA) - 31 Mart yerel seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan, CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Gazeteci-Yazar Suat Salgın’ın stüdyo konuğu oldu.

Cunda Ajans bünyesindeki Papalina TV stüdyolarından yayınlanan “Suat Salgın ile Hodri Meydan” programında usta gazetecinin sorularını yanıtlayan Ahmet Akın, Balıkesir için dev projeleri hayata geçirmek istediğinin mesajlarını verdi.

Balıkesir’e hizmet edebilmek için yıllardır projeler ürettiğini ve bu projeleri 1 Nisan sabahında hayata geçirebilmek için hemen kolları sıvayacağını vurgulayan Akın, sosyal alanlarda da yapacağı hizmetlerle Balıkesir’i örnek bir kent haline getirebilmek için mücadele edeceğinin altını çizdi.

Balıkesir’de “10 Numara Kart” ile ihtiyaç sahibi insanları incitmeden, onurlarını zedelemeden ekonomik destekler vermeyi planladığını kaydeden Ahmet Akın, gençler için de eğitim alanlarında hazırladığı projeleri hayata geçireceğini belirtti.

Yapacağı çalışmalarda engellileri de unutmadığının altını çizen CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, engellilere fırsat verdiliği takdirde başaramayacakları hiçbir işin olmadığını ve bu noktadan yola çıkarak her engellinin engel durumuna göre eğitimlerine ağırlık verip, onları becerilerine göre iş sahibi yapabilecek projeleri hayata geçirmek için çabalayacağını söyledi.

Gerçek bir hayvan sever olarak sokak hayvanlarıyla ilgili de özel projeler hazırladığını aktaran Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bu yöndeki hizmetleri daha da geliştireceğini, hatta evcil hayvanlar için günlük, haftalık ve aylık bakılabilecekleri oteller kurmayı da hedeflediğinin altını çizdi.

Rakiplerinin kendisinden çekindiği için bel altı siyaset yapmaya çalıştığını savunan Akın, bu yüzden de bazı siyasilerin 31 Mart yerel seçimlerinde kendisiyle aynı adı ve soyadı taşıyan birini bağımsız belediye başkanı olarak siyasi arenaya sürdüğünü ve böyle ucuz politikalara tamah edildiğini anlattı.

İstiklal Madalyası sahibi Ahmet Akın’ın torunu olduğunu hatırlatan Ahmet Akın, Kuvva-i Milliye şehri Balıkesir’in de “İstiklal Madalyası” sahibi olmasına inandığı için bu konuyu defalarca TBMM gündemine getirdiğini ancak tüm çabalarına rağmen bu konuda henüz bir sonuç alamadığını söyledi.

 

Balıkesir ve 20 ilçesinde yayın yapan yerel medya kuruluşlarının ekonomik anlamda çok büyük olumsuzluklarla boğuştuğuna dikkat çeken Ahmet Akın, ayakta durabilme mücadelesi veren yerel basını hak ettiği koşullara getirebilmek için de reçetelerde hazırladığını kaydetti.

Balıkesir’in hızla “Türkiye’yi doyuran şehir” konumundan uzaklaşmaya başladığını, bunun nedeninin de çiftçinin, süt ve yem üreticilerinin ekonomik olumsuzluklarla boğuşmak zorunda bırakılmasına bağlayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, hazırladıkları projelerle kent genelindeki tarımsal alanlar ve kırsal kesimdeki çiftçilere yönelik reformları hızla hayata geçireceğinin sözünü verdi.

 

 

“AYVALIK İÇİN MESUT ERGİN İLE EL ELE VERECEĞİZ”

Ayvalık’ın turizm alanında Balıkesir’in incisi ve önemli bir vizyon noktası olduğuna işaret eden Ahmet Akın, “Ama Ayvalık’ın en büyük sorunu alt yapı sıkıntılarıdır. Yıl 2024 olmuş bu güzel ilçede halen daha susuzluk, kanalizasyon patlakları ve geçit vermeyen yolları konuşuyorsak, bu ilçeye bugüne kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verilmemiş demektir. Halen daha Ayvalık’ın iç denizine 30 küsur noktadan kanalizasyon atıkları dökülüyor. Bu ilçede yaşayan insanlar halen daha bu sorunlarla boğuşuyor. Biz ise Allah nasip ederse;  31 Mart seçimlerinin hemen akabinde Ayvalık’ın başarılı Belediye Başkanı Mesut Ergin ile el ele verip, Türkiye’nin turizm alanında dünyaya açılan kapısı olan bu ilçemizin alt yapı sorunlarını ortadan kaldıracağız.” dedi.

Göreve geldiğinde; Dünya’nın en uzun kumsalına sahip,  Sarımsaklı Kumsalı’nda halkın en temel hakkı olan denize girip serinlemesinin önüne geçen işgalleri ortadan kaldırabilecek çalışmaları hayata geçireceğini vurgulayan Akın, çalışmaları durdurulan doğalgaz konusunda da yeniden düğmeye basacaklarının altını çizdi.

 “BİZDE YALAN YOK, PLAN VAR”

Ahmet Akın, “Balıkesir’imizin geleceğine yön verecek projelerimiz için ben yıllardır çalışıyorum. Alanında uzman isimlerden oluşan çok geniş bir ekip de uzun süredir Balıkesir’le yatıp Balıkesir’le kalkıyor. Tüm sorunları biliyoruz ve çözüm önerilerimiz çok net şekilde hazır. Burada değerli parti örgütüm, Balıkesir’in adım attığım her bir mahallesindeki hemşerilerim de hazır. Hepimiz hazırız. Göreceksiniz 1 Nisan’dan itibaren Balıkesir’in en çalışkan belediye başkanı göreve başlayacak. Çünkü bizde yalan yok, plan var” dedi.

225 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri