AYVALIK’TA SÖNMEYEN 19 MAYIS COŞKUSU
Tarih : 2024.05.19  17:41:40
Ayvalık’ta; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve bayramını kutlayan gençler katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından tören; Hüsnü Uğural Stadı’ndaki görkemli kutlamalarla devam etti.

Kutlama etkinliklerinde konuşan Ayvalık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Rıfat Elçi, “Bugün; 19 Mayıs 1919’da yeni bir diriliş hareketinin gereğini gören, Çanakkale’de destanlar yazarak bunu yapacak güce sahip olduğunu ispat ede Türk halkına olan güveninden de güç alan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Karadeniz’in hırçın dalgalarını göğüsleyenlerin şahitliğinde bir yola çıkışının ve bu zorlu yolculuktan sonra Anadolu’ya özgürlük, umut tohumlarını ekişinin 105. yıldönümünü kutluyoruz. Samsun’a ayak basan bu kahramana ve arkadaşlarını da anarak tümünün önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Dümeninde Mustafa Kemal,  rotasının ise  prangalara vurulmak istenen Türk Milleti’nin tam bağımsızlığı olan Bandırma Vapuru’nun son durumu olan Samsun’u, Türk’e diz çöktürülemeyeceğini tüm dünyaya gösterecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk ayak sesidir. 19 Mayıs; sadece Türk Milleti’nin kurtuluş hareketinin başlangıcı değil,  aynı zamanda milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkarak yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle millet ailesi içerisinde yerini almasının adıdır” dedi.

Törende; sporun kenti Ayvalık'ın başarılı genç sporcularına ödülleri Kaymakam Yaman'ın öncülüğündeki protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Stadyumu dolduran binlerce Ayvalıklının katılımıyla gerçekleşen tören; resmi geçit ile sona erdi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yayınladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs’ın temelinde toplumun bağımsızlık heyecanı ve uyanışının olduğunu vurgulayarak, “19 Mayıs’ın temelinde önce İzmir’in, sonra ülkemizin işgali, kentlerin paylaşımı ve ondan sonra toplumun bağımsızlık heyecanı ile uyanışı vardır. Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bayram herkese kutlu olsun” ifadelerini kullandı. SUAT SALGIN

 

194 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri